Za zivot najbolji grad na svetu je Bec a najgori Damask

Још једна битна ствар је и што су ове листе прављене пре свега за менаџере интернационалних компанија које делегирају из једне земље у другу. То су људи са стабилним запослењем, високим платама, приватним осигурањем итд.

Неком молеру сигурно није идеално кад оде у Беч. Али молеру нигде није идеално, зато што је само молер, па се њихово виђење и не узима у обзир из објективних разлога.

Још једна битна ствар је и што су ове листе прављене пре свега за менаџере интернационалних компанија које делегирају из једне земље у другу. То су људи са стабилним запослењем, високим платама, приватним осигурањем итд.
(...)
Није тачно. Те листе се праве за америчке пензионере са дебелим пензијама као и рентијере који живе од дивиденди не радећи ништа, а имају жељу да живе "overseas". Koд Американаца је то нормално.
А менаџери, како си и сам написао, иду тамо где их "делегирају", и он / она при томе нема много избора. Док и сам / а не постане пензос или "акционар", па да почне озбиљно да чита те (плаћене) анкете.

(...) Стабилност, безбедност, здравство, култура, околина, образовање и инфраструктура (...)
Што се тиче метропола Европске уније о којима је овде највише било речи, набројано је свуда мање више на високом нивоу. Данас чак и у Букурешту и Софији може ко има пара ужива у свему што си навео. А како ће се индивудуално неко осећа у овом или оном граду, то анкета не може да му каже и зато су те анкете будалаштина бар што се тиче ЕУ, јер није то она некадашња Европа па да се наведено значајно разликује од једне метрополе до другe.

stoji to sto kazes ne kazem ja da to cini becku elitu ili sta vec bec je grad sa istorijom i to si sve u pravu, ali ne bi li te malo zabrinulo recimo da si amerikanac koji planiras selidbu u neku evropsku prestonicu, razgledas bec i dodjes do podatka da u nekom naselju na samo par stotina metara od centra beca ne bi trebalo prolaziti posle 12-1 uvece. naravno ne mislim na ove glavne ulice kod kojih je stalan tranzit ali ko zna malo dublje bec kapira o cemu pricam. i da drugi najveci narod u gradu cine srbi (gde se ubrajaju i cigani). tu su one kafane gde nastupaju pevaci poput djanija,cece...koje mozes da cujes kroz celu ulicu. nije bas prijatan prizor za "svetskog coveka".
zamisli Brisel...kakvih migrantskih bandi tu ima...i kakvih kvartova

zamisli Brisel...kakvih migrantskih bandi tu ima...i kakvih kvartova
Има скакојаких квартова али амерички пензос са својом бабом неће ако дође да живи у Брисл рентира гајбу тамо где је обојена сиротиња већ у Укл где живе богатуни.

А опет, шта ти вреди све то набројано ако је тамо чамотиња.
Чамотиња него шта је. У принципу ја не схватам све те амере и друге странце (има и доста Енглеза маторих који се на то одлучују) који иду да живе под старе дане у друге земље и то им је као неки успех велики у животу шта ли. Упознао сам ја неке од њих на Глифади. И знаш шта раде? Има два "енглеска" паба где се скупљају ти странци који су дошли да живе у Атину, а у Глифади им је "база" - углавном пензионери и понеки рентијер - где седе по цео дан, лочу за шанком, а главно зезање им је пикадо. А као дошли су због мора и сунца, Акропоља, музеја и грчких острва, а заправо су цео дан за шанком и убијају се од алкохола. И бабе њихове исто испијају ко` да им је задње.

Poslednja izmena:
Чамотиња него шта је. У принципу ја не схватам све те амере и друге странце (има и доста Енглеза маторих који се на то одлучују) који иду да живе под старе дане у друге земље и то им је као неки успех велики у животу шта ли. Упознао сам ја неке од њих на Глифади. И знаш шта раде? Има два "енглеска" паба где се скупљају ти странци који су дошли да живе у Атину, а у Глифади им је "база" - углавном пензионери и понеки рентијер - где седе по цео дан, лочу за шанком, а главно зезање им је пикадо. А као дошли су због мора и сунца, Акропоља, музеја и грчких острва, а заправо су цео дан за шанком и убијају се од алкохола. И бабе њихове исто испијају ко` да им је задње.

Живе како су и навикли - никако. Исто ти неки амерички пичковац и медитерански рај ако уместо главе имаш дупе.

Back