ВУЧИЋЕВ ПЛАН Новим законом о референдуму спрема издају Косова

Samareli

Aktivan član
Poruka
1.043
На референдуме у Србији убудуће неће морати да учествује најмање 50 одсто плус један бирач, јер ће та одредба највероватније бити промењена укидањем прага излазности, новим Законом о референдуму и народној иницијативи. Јавна расправа о поменутом пропису почела је у недељу и трајаће до 22. новембра, а план режима је да спречи бојкот рефрендума о признавању независности Косова и Метохије.

https://srbin.info/politika/vucicev...dumu-sprema-izdaju-kosova-i-gasi-demokratiju/

Dokle?

На референдуме у Србији убудуће неће морати да учествује најмање 50 одсто плус један бирач, јер ће та одредба највероватније бити промењена укидањем прага излазности, новим Законом о референдуму и народној иницијативи. Јавна расправа о поменутом пропису почела је у недељу и трајаће до 22. новембра, а план режима је да спречи бојкот рефрендума о признавању независности Косова и Метохије.

https://srbin.info/politika/vucicev...dumu-sprema-izdaju-kosova-i-gasi-demokratiju/

Dokle?

БОЈКОТ РЕФЕРЕНДУМА???
Па зар не треба изаћи и рећи НЕ на референдуму???
...
Па ако се не изађе, то ће значити да Србе Косово и не занима!
...
Срби су ТОЛИКО глупи, да заиста и не заслужују да газдују ОНОЛИКИМ богатствима у АП КиМ.
Можда је праведно да нам се коначно и избије из руку?
А верујем да ће бојкоташи бити исти они ликови који су гласали за "БЕЛОГ"!

Pa ako je vecina ljudi protiv priznavanja nezavisnosti Kosova, onda ce to dokazati i na referendumu, bez obzira na izlaznost. Manite te price o bojkotu koje su ponovo aktuelne jer sada jedan deo opozicije fura bojkot izbora. Ako neko bojkotuje tako vazno nacionalno pitanje kao sto je pitanje Kosova, onda i ne treba niista da se pita sta se desava u ovoj zemlji, a jos manje da kuka, place i kritikuje.

Izbori i referendum su jedine dve prilike kada narod ima makar na kratko kontrolu nad onim sto se dogadja oko njega. Kada ima priliku da podrzi ili da kazni nekog. Samo u tim trenucima i nikad vise. Ako imas referendumsko pitanje o Kosmetu, a izmisljas razloge zasto ne bi izasao i glasao, onda mars u pi.cku materinu, neka drugi odlucuju umesto tebe. Ne znam da li ce doci trenutak kada ce ovde ljudii prestati da se ponasaju kao bebe i deca pa da se dure na ono sto im se ne svidja. Da li ce i kada poceti da shvataju ovo sve ozbiljno.

Бојкот је за мале и слабашне нације, њима је то природно средство борбе, тј не-борбем, за Шиптаре, Словенце, Хрвате...они се ту сналазе добро, МИ СРБИ смо борбен народ, и бојкот за нас није, већ борба па макар и листићима.
...
Шта ћете сутра рећи унуцима шта сте радили по питању АП КиМ? Бојкотовали сте?

vesala-protesti-jedan-od-pet-miliona.jpg

Шта ћете сутра рећи унуцима шта сте радили по питању АП КиМ? Бојкотовали сте?
neko ko moze narihtati kakav god izborni rezultat zeli mislis da mu je referendum problem?
jos ako eu i usa podrze rezultate referenduma a u skupstini se vodi deset dana kobajagi "borba" za ili protiv i na kraju se izglasa odluka ne bi mi nikad, ali narod odlucio tako...

neko ko moze narihtati kakav god izborni rezultat zeli mislis da mu je referendum problem?
jos ako eu i usa podrze rezultate referenduma a u skupstini se vodi deset dana kobajagi "borba" za ili protiv i na kraju se izglasa odluka ne bi mi nikad, ali narod odlucio tako...

Твоје је да гласаш не референдуму И БРАНИШ СВОЈУ ВОЉУ И СВИМ СРЕДСТВИМА АКО ДОЂЕ ДО КРАЂЕ!
А не да наричеш ко нека баба нарикача како је све пропало и треба се сакрити у гроб!

Не видим разлог да се сада прича о издаји. Било шта да ми сада урадимо не може да надвлада оно што смо пре 20 година потписали.

За оне који се не сећају, после бомбардовања је требало у скупштини изгласати папир којим се проглашавају услови мира.
Тадашња влада је била СПС / СРС. Посланици СРС су "херојски" побегли па је за већину ускочио СПО. Касније се власт наставља са већином СПС / СРС и бива демонтирана 5. октобром.

Потписали смо да се ограни државе повлаче са КиМ, да безбедност одржавају трупе северноатланског пакта, цивилна власт се врши уз помоћ УН и да ако се Нато сложи, ми можемо да имамо неколико стотина граничара према Албанији.

Повлачење државе је пораз, а не победа.
Трупе северноатлантског пакта... нисмо добили чак ни УН трупе, него сам Нато.
Цивилне власти су... дивља хорда је прецизан опис стања на терену.
Да се Нато сложи... ма јок, тога нема. Кад на врби роди грожђе.

Да подсетим да у скупштини изгласан мир из 1999. није никада потврђен референдумом. Да ли да сматрамо да је важећи?
У складу са тим, шта би неки следећи референдум променио, када имамо већ 20 година важећи пропис?

Споразум из 1999. је грозан. То је наш пораз, мада су неки то представили другачије.

Тада сам био задовољан што поново имамо мир, али сам сада склон да гласам против споразума. Боље рећи, треба да кажемо да је цар го. Не треба ствари да третирамо са "такнуто макнуто". Јесте срамота пораза, али може да буде још већа слава повратка и победе.
Разумемо ли однос снага у свету? Да бисмо ми ово сами направили требаће нам 100 година (јер смо деценијама радили погрешно, не може то да се поништи за дан), па и то само ако однос снага у свету буде повољнији.
Наравно, ако за 100 година Србија не буде земља са 2 милиона Срба, онда су наше све границе неодрживе.

Радимо ли шта паметно? Ја не видим. Не знам ни кога бих предложио да поведе.

Вођа је био радостан као мало дете кад је видео вешала.

Као што је 90тих Милошевић био "господин човек" поред Шешеља, тако сада имамо вођу који опет треба да буде "господин човек" у поређењу са неким будалама у опозицији.

Врло сам разочаран што опозиција не зна ни шта ће са собом, а камоли са остатком Србије.

др Владимир Ђукановић - Бизон је још тамо 2011. пропагирао на радију "Фокус" да треба да се распише референдум око Косова, још се сећам тих емисија и како су га неки слушаоци напушавали

Твоје је да гласаш не референдуму И БРАНИШ СВОЈУ ВОЉУ И СВИМ СРЕДСТВИМА АКО ДОЂЕ ДО КРАЂЕ!
А не да наричеш ко нека баба нарикача како је све пропало и треба се сакрити у гроб!
samo ti trci pa glasaj :lol:
nemas t pojma gde zivis i sta se desava danas u srbiji...

др Владимир Ђукановић - Бизон је још тамо 2011. пропагирао на радију "Фокус" да треба да се распише референдум око Косова, још се сећам тих емисија и како су га неки слушаоци напушавали
To je za SNS bilo najbolje stanje, ko je prodao da potpise predaju ....da se ne bi oni s tim zajebavali...

Врло сам разочаран што опозиција не зна ни шта ће са собом, а камоли са остатком Србије.
jedan autogol opozicije je normalan, ovoliko je nenormalno i to izaziva veliki stepen sumnje...doduse neki se ni ne stide da pokazu da su vodjine pudlice.

Desava se kriminal vec 50 godina.....a kriminalci sve sa doktoratima i "poznati" strucnjaci....
I jos kao oni ubijaju i hapse kriminalce....sto znaci postene gradjane hapse da bi dokazali razliku...

То НЕ-ГЛАСАЊЕ тј БЕЛИ ЛИСТИЋИ су нас и довели довде!
ДОВЕЛИ СТЕ ТОМУ НИКОЛИЋА и СНС ПРАВО НА ПРЕСТОЛ СРБИЈЕ!

А сада ћете је гурнути у провалију....
...
Eво ви који знате шта се дешава у Србији ДАНАС, а не знате шта се дешавло ЈУЧЕ

Poslednja izmena:
Desava se kriminal vec 50 godina.....a kriminalci sve sa doktoratima i "poznati" strucnjaci....
I jos kao oni ubijaju i hapse kriminalce....sto znaci postene gradjane hapse da bi dokazali razliku...
naravno ... ali nijedan novi ne poziva 8 godina one prethodne a nadamasuje ih u svemu najgorem.

Вођа је био радостан као мало дете кад је видео вешала.

Као што је 90тих Милошевић био "господин човек" поред Шешеља, тако сада имамо вођу који опет треба да буде "господин човек" у поређењу са неким будалама у опозицији.

Vodja uvek bira gluplje od sebe za saradnike, a kako bi drugačije on bio ''najpametniji'' :D

Sta je gore od onoga sto smo imali od 80 do 2010. ?
imas temu kolege bota hefesta pa tamo pisi kao krle jutros u intervju na n1 da ima stvari koje ne valjaju kod vucica :hahaha:

a samo sto nije pao na kolena i zaplakao , vratite se u skupstinu molim vas naebacemo ako sami izglasamo kosovo...

milosevic nije ni 10ti deo qenjao o brozu
zuti nisu ni 10 posto srali o milosevicu
radikali danas seru isto kao prvi dan kada su zaposeli i srace dok ne odu na robiju jer radikal posle pada moze samo u izgnanstvo na robiju ili na javnu osudu sa sisanjem i posipanjem katranom pa perjem...istorija bato.
Sto se mene tice svi koji su bili na vlasti i jos su na vlasti bi zavrsili javnim pokazivanjem na trgu zajedno sa celom familijom i izgnastvom....a malo kasnije da ih tajna sluzba poseti kod kuce u izgnastvu i spali...

Back