Хех, мој први медиј био је - транзистор. Телевизор (ЕИ-Ниш, црно-бели, наравно, без даљинца) сам први пут угледала са 5-6 година (сећам се да сам завиривала иза телевизора и питала се где су се сакриле те чике и тете па их не видим иза а онда је уследило и оно чувено питање: како су сви они стали у тако малу кутију?).
Дигитрон је код нас угледао светлост дана у мом 6.-7. разреду и наравно било је забрањено употребљавати га на часу математике - до свих резултата смо морали "пешке" да дођемо. Ја ни дан данас не дозвољавам да ми се улењи мозак.
Онда сам добила један грамофон који је изгледао као коферче, све је било унутра чак и звучници. Е, ту сам испробавала на неким плочама 78 обртаја које су дневне новине (Политика Експрес) често поклањале својим читаоцима, елем, враћала сам плочу уназад да бих чула како то звучи у обрнутом правцу, мој први "реп" - 1975. г.
Одавно немам грамофон али немам срца да бацим плоче...
Па је онда уследио касетофон - какво је ту одушевљење владало кад смо схватили да можемо да снимимо и сами неку песму која нам се свиђа са радија! Уз касетофон сам научила енглески - једну песму бисмо враћали до бесвести док не "скинемо" речи.
То скидање речи је најчешће изгледало као Вупи Голдберг у филму "Jumpin' Jack Flash", кад скида речи истоимене песме (кад сам видела ту сцену одмах сам се сетила нас)

Поред касетофона је, нормално, обавезно био речник (књига!), спреман за "акцију".
Е, а биоскопи?! Тад се ишло у биоскопе са друштвом, на пример Бриљантин смо, тако "чопоративно", гледали бар десет пута, и сваки пут смо уживали... чак и кад смо коментарисали мало гласније, старији нас нису гњавили са оним "пст!", "тише!", итд... СВИ смо уживали.
Јесте, дружили смо се више и то је било квалитетно дружење.
Знало се ко коси а ко воду носи а данас не смеш ни да опоменеш туђе дете ако малтретира твоје, јер, забога!, кршиш му људска права; а изнад главе ти, попут дамокловог мача, висе разне Кандићке које ти говоре шта је добро а шта зло... но, да не ружим овако лепу тему.
П.С. Први телефон (фиксни, наравно) смо добили тек са мојих 16 година, али никад ми и није требао, знали смо где и у које време се налазимо, ја и моје друштво.

А чак и кад се не би договорили претходни дан за сутра, било је довољно прошетати Кнез Михајловом, одмах би човек нашао некога из свог друштва ако не и цело.