ZA SVOJE GRESKE NE KRIVIMO DRUGE !

U zadnje vreme,postalo je vec dosadno i u najmanju ruku,nepristojno,da za sve svoje jade i greske

pronalazimo neke spoljne neprijatelje. Zavrsetak Drugog svetskog rata,desio se 1944 godine,za nase prostore.

Dakle,ima od tada,dobri 73 godine.Jugoslavija,kako se zemlja zvala,i kasnije Srbija,uradila je na modernizaciji

zemlje,jako malo.Mi stalno "kmecimo",kako smo siromasni,kako zbog tamo nekih "drugih",mi veoma sporo i

veoma tesko,idemo napred,stopu po stopu.I umesto,da stanemo,da se okrenemo sami sebima i zapitamo se,

sta je to sa nama,i u nama,kada nikako ne mozemo da stanemo u isti red,sa ostalim evropskim zemljama.

Ne.Mi to nikako necemo.MI nalazimo uvek,neke dezurne krivce.Jednom Soros (uvek dezurni krivac) drugi

put,to su SAD.Treci put...neke susedne drzave,sa kojima se granicimo !!! Ja smatram,kao drzavljanin ove nase

lepe zemlje,da nama NIKO DRUGI nije kriv.Krivi smo sami,sto necemo da "pljunemo" u sake,i pogledamo sta

druge zemlje rade,pa da to,uradimo i mi.I da ne trazimo stalno "spoljne" neprijatelje,kao senilni starci.:dash:

Lorde sve je to lepo pisalo u udžbeniku odbrane i zaštite u prvom srenje: Spoljni neprijatelji su: NATO pakt i varšavski ugovor, unutrašnji neprijatelji su: Nacionalisti, birokrate, tehnokrate......:think: tad mi je malo smetalo što tehnokrate tu meće, sad vidim da su udžbenik O i Z i doktrina ONO i DSZ bile gola istina

.....mislim da je krivica stanovništva inpozantna - za nedaće koje su ga zadesile......recimo , mnogo toga nas snašlo što su naše velike patriote na vlasti i kulturna elita , bili najveći naši neprijatelji....a da nisu nevini , kazuje činjenica da su , recimo , nas naši ratni neprijatelji bombardovali manje nego naši saveznici.....naravno , o tome se ćuti.....ta istina je tabu tema....a ona kaže , da su naši gradovi ( od prestonice pa do veće varoši ) , jedini na svetu koji su u XX veku po najmanje 5-6 puta bili , u talasima , bombardovani , podjednako razorno od neprijatelja i saveznika ; a i da su u svakom bombardovanju naše velike patriote , umešale prste ( recimo , sve naše vlade i kraljevski velikaši , zajedno sa svojom kulturno intelektualnom elitom , bili saglasni sa strategijski bespotrebnim bombardovanjem , našem gradova i njihovim razaranjima - ima pisanih dokumenata da su čak i podnosili zvanične zahteve , pored političkog odobravanja )....to ni jedan grad u evropi nije doživeo ....naravno , mi mnoge te patriote danas salavimo veličamo - deci ispiramo umove sa njihovim patriotizmom......

...iz tih bara , muljara i intelektualno fekalnih kanala , ide priča o zaboravu , praštanju i okretanju ka budućnosti - o tome kako non stop kalimerišemo , sve nam je neko drugi kriv i nećemo da radimo i stvaramo.....ništarije zagovaraju zaborav , nerazmišljanje - kako to kaže veliki brat : red i rad samožrtvovani......sve parole koncentracionih fašističkih radnih logora kod nas funkcionišu kao najveća patriotska mudrost ......još samo da nađemo lik koji će da bude duče !

....dok narodi i države i dan dani posmrtno sude svojim izdajnicima , mi kroz patriotsko praštanje i zaborav veličamo ih i spomenike sejemo kao pečurke....skoro je jedan narod i njegova država posmrtno sudila svojim izdajnicima i zlotvorima , dok smo mi u cilju nacionalnog pomirenja rehabilitovali sve osuđene izdajnike i izjednačili ih sa njihovim neprijateljima u svemu.....

....možda je II sv. rat za većinu stanovnika planete završen 44 , ali kod nas je dobio tek tad zamah i otpočeolo je naše krvoproliće koje je trajalo više nego ceo taj rat - a sporadično traje i danas , mada su sredstva ubijanja suptilnija - gladovanje , pampers gaće , ponižavanje , obespravljivanje - a ima i poneka usputna žrtva koja sama natrči na metak , nož , tup predmet , blindirani džip i tako to .....
....hoću d kažem da je naša krivica u ćutanju o ovome....samo budale pet puta zidaju kuću da mu patriote sa oslobodiocima ruše......mnogi gradovi i varoši , kao i prestonica , imaju jaruge i ruševine iz II sv. rata , koje zjape stravično i vape za istinom.......krivi smo što ne tragamo za istinom !

Ја мислим да смо ми под окупацијом од 1941 до дана данашњег и да се само неколико пута окупатор променио. А по мом мишљењу, услов за тако дуговечну окупацију је створен 1. Децембра 1918 године, кад је Србија престала да постоји. Немање Србије, довело је окупаторе на наша врата.

Sanovnik;bt301104:
Ја мислим да смо ми под окупацијом од 1941 до дана данашњег и да се само неколико пута окупатор променио. А по мом мишљењу, услов за тако дуговечну окупацију је створен 1. Децембра 1918 године, кад је Србија престала да постоји. Немање Србије, довело је окупаторе на наша врата.

...sažeto rečeno , tako je !

....samo bih dodao da su okupacione ratne aktivnosti počele 1903 g. i završile te proklete 1918 g. .....!.....samo nije srpski to znati....to je izdajničko saznanje , zbog koga su mnogi stradali - čak čitave porodice !

Ne može se poreći uticaj geopolitičkog položaja odvajkada ali takodje i karaktera našeg naroda koji je možda bio dukčiji nekada ,ili se takav pokazivao u datim okolnostima,ali ovo kakav je sada ne treba niko da mi priča,uveravam se i sam svakoga dana i mislim da je za nas slaba nada ...Uostalom videće se uskoro na izborima u kakvom je stanju mentalno zdravlje naroda :confused:

" videće se uskoro na izborima u kakvom je stanju mentalno zdravlje naroda "

.....tačno , ali procena tog stanja zavisi od etičke baze sa koje analitičar vrši analizu - odnosno , kakvi su njegovi ciljevi......

.....pa tako moje je mišljenje da izlaznost od 20% kaže, da smo zajednica ljudi koji nisu skloni razmišljaju , već izuzetno sluđeno i destruktivno delujemo; pa se može reći da smo takvim postupanjima najveći neprijatelji svoji.....
....moja baza od koje polazim su nisko moralni , parazitski karakteri ponuđenih kandidata - koji su provereni kao uništitelji , "tranzicioni" svakog dobra naroda , a veliki dušebrižnici za svoje lično dobro i svojih porodica - po principu : što narodu gore to nama i našoj stvari sve bolje i bolje !

Back