Za sredjivanje menstralnog ciklusa

prekodaleko

Početnik
Poruka
15
Vec par meseci imam neka medjukrvarenja, dizfunkcionalna krvarenja, kaze ginekolog da je od hormona i od slabijeg-oslabljenog rada jajnika. Zeli da mi prepise kontraceptivne pilule, ne znam koje, ali me zanima posto ih nikada nisam pila a imam 35 godina, da li one istinski sredjuju cikluse, kao i vreme trajanja i kolicinu, posto spadam u grupu zena koje imaju obilnije menst. koje traju i do 7 dana, a ciklusi prelaze preko 35 dana, a nekada idu i do 42. Na jedno ultrazviku su mi oba jajnika bila policisiticna, posle primulata, samo levi je bio mikrocistican. Pa kakva su vasa iskustva, jer se atibebi pilulala sredjuju ciklusi i koliko moraju da se piju dugo?:besna:

Ovo i mene zanima,posto i meni traju 7 dana u zadnje vreme i zalila sam se i rekao mi je lik da dodjem posle 2 menstruacije,pa cemo videti sta cemo.Mada ja sam se zadnjih meseci i nervirala i sve tako da je mozda od toga mada ja sumnjam na lek za stitnu zlezdu i on hoce da poremeti.Ne znam sta da ti kazem...Ja cu da pijem sve ako treba samo da nemam nuspojave.

Pisala sam vec o tome ali hajde ponovo.
Pijte dnevno 1,5 - 2 litre caja od mesavine nevena, hajducke trave i koprive. verujem da ce i vama pomoci. Hormonske tablete ne pijte ako ne morate
Ja sam imala problema sa neredovnim, produzenim krvarenjem i za samo mesec dana koriscenja caja sve se sredilo. kamo srece da sam ranije cula za taj caj
A pre toga sam nekoliko meseci bila na hormonskim tabletama, i mada su delovale dok ih pijem, cim prestanem da ih pijem ponovo problemi.
I da, hirurg koji mi je operisao kancer dojke ( godinu dana posle pojave problema ) je rekao " tvrdim da je 99% hormonska terapija bila okidac za pojavu kancera"

A da nam das tacan recept?

Kupis recimo po 50 grama koprive, hajducke trave i nevena. Izmesas, ako je neven krupan, tj. celi cvetovi sto se ponekad dogadja ja ga usitnim u secku, da sve biljke budu otprilike iste velicine
Na jednu solju vrele vode stavim kafenu ksicicu mesavine i ostavim poklopljeno 5-10 minuta. Recept sam nasla u knjizi Marije Treben "Zdravlje iz bozje apoteke",
Da ponovim ja sam ovaj caj pila mesec dana po 1,5-2 litre dnevno . I sve se sredilo .Prestala da krvarim i dobila na 27 dan. Posle sam pocela da pijem recimo 4-5 solja dnevno, kako kad, a kasnije po solju -dve dnevno sto i sad radim, evo vec sest godina
Inace u toj knjizi sam nasla recept da se kamen u zuci moze istopiti sokom od rotkve. Meni su otkrili mnostvo kamencica u zuci i do 7-8 mm velicine ( zbog operacije koju sam imala redovno moram,izmedju ostalog, da radim UZ abdomena ) i ja sam pocela da svakodnevno jedam rotkve, i za godinu dana nisam vise imala ni jedan kamen. To je moje iskustvo sa receptima iz ove knjige

Poslednja izmena od moderatora:

Back