Za roditelje a i one koji ce to tek biti..

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
- Naucite da budete zadovoljni sobom

- најважнија животна лекција је самосталност

....Да не понављам...;)

Смарам их неким цитатима јер бих волела да то схвате и примене у свом животу:
- Ко се сам чува - и Бог га чува!
- Чашу меда јошт' нико не попи док је чашом жучи не загрчи.....
- Сви прави животи су лепи и тешки!
- Нема леба без мотике!

За сада само колутају очима када им причам о томе :lol:, али надам се да ће допрети до њих....
Поента је да бих ја као мајка била насрећнија када би оне биле задовољне у својим животима, а да оне схвате да од њих зависи хоће ли бити задовољне или не! :)

Kad god sam kao klinka kukala kako neshto ne mogu i ne znam, pokojni tata mi je ladan ko shpricer govorio: "Pa dobro, nauchicesh, niko se nauchen nije rodio." Tad mi je to "nije se nauchen rodio" smeshno zvuchalo, ali sve cheshce se hvatam kako to govorim drugima (dete mi je josh malo, ali imam utisak da cu i njega time daviti).

1.Kada je moja cerka imala sedam god.pitala me je"mama,kako se postaje bogat?"Zacudilo me je to,pa sam je pitala otkud joj to,a ona mi rece kako se u parkicu hvale ko je koliko bogat,koliko stanova ima,automobila,televizora,Bratz lutki...hm..rekla sam joj:"Vidis,kada bi sada otisao neki lopov kod njih,uperio im pistolj i uzeo sve to,oni bi ostali bez icega,a kada ti znas par stranih jezika,imas diplomu nekog fakulteta,tj.imas znanje i ulazes u sebe,to ti niko ne moze ukrasti..e to znaci biti bogat".Shvatila je,pa je prestala uskoro da se druzi sa njima,a na moje pitanje,gde su te devojcice,ona mi je rekla da nece da se druzi sa hvalisavcima,a ne znaju ni da pisu kako treba..(to je bio neki prvi razred)..
2. Kada donese 4 iz kontrolnog,uvek kaze "zbunila sam se",a ja joj kazem "i pilot da se zbuni,avion bi pao,nisi dovoljno znala.." odgovornost..
3.Cesto govorim i da umiljato jagnje dve majke sisa..ljubaznost..
4.Laz se uvek otkrije,a ja sam mama i sve saznam.. ne lagati..

Back