Za reč "*****" u zatvor!

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
„Nije plaćao izdržavanje za dete. Uzimao ga je i nije ga vraćao na vreme. Konstantno me je uznemiravao, kao i članove moje porodice, kojima je pričao da se drogiram i prostituišem.

Pretio mi je da će mi u torbu staviti drogu kako bih završila u zatvoru i dobila otkaz. Pretio mi je da će mi ubiti brata i silovati sestru“, samo je mali segment pakla kroz koji je prolazila jedna od žrtva psihološkog nasilja u porodici. Međutim, ovaj vid maltretiranja uskoro bi, zahvaljujući prošlonedeljnom potpisivanju konvencije Saveta Evrope o sprečavanju nasilja nad ženama, u Srbiji mogao da postane krivično delo, a time i kažnjivo zatvorom!
Iako istraživanja pokazaju da je psihičko zlostavljanje najčešći oblik nasilja u porodici (41,4 odsto), u Srbiji ga relativno mali broj žrtava prijavi, a još manje nasilnika odgovara.
- Svako fizičko nasilje prati i psihičko, dok kod svake žrtve psihičkog nasilja postoji strah da će doći i do fizičkog. Žrtva nikada nije sigurna da se pretnje „ubiću te“, „sahraniću te“, „nećeš ostati živa“ i slično neće obistiniti. Psihičko nasilje podrazumeva pretnje direktne i indirektne, držanje u izolaciji, omalovažavanje i uvrede. Posledica torture je psihičko propadanje žrtve, koja na kraju poveruje da je bezvredna i nema nikakvu moć da svoj život promeni - priča za „Alo!“ Vanja Macanović, pravnica Autonomnog ženskog centra (AŽC).
- Otac mi je tražio da izvršim abortus i govorio: „Bolje da se vešaš ili baciš pod voz. Ti sa detetom nemaš šta da tražiš ovde. Kupi stvari i seli se. Ovde možeš da živiš samo ako se rešiš deteta... - poverila je sudskom istražitelju žrtva koja je trpela nasilje od oca, „osramoćenog“ njenom trudnoćom. Takvih tragičnih priča, nažalost, ima mnogo, a „Alo!“ navodi samo neke od njih: „Nazivao me je pogrdnim imenima ‚*****‘, ‚fuksa‘, pretio je da će me sravniti sa zemljom, da će me sahraniti, da će mi polomiti kičmu“, „Zabranjivao mi je da perem zube i kosu, insinuirajući da to radim zbog nekog drugog“, „Branio mi je da se zaposlim, da idem kod roditelja i prijatelja“...
Konvencija SE predviđa uvođenje novih krivična dela - psihičkog i ekonomskog nasilja - kao i pooštravanje kaznene politike.
- Pristupanjem konvenciji SE Srbija se, pored ovog, obavezuje na uvođenje mere hitne zaštite žrtve - iseljavanja, odnosno zabrane prilaska počiniocu. Naročito važna dragocenost konvencije je formiranje posebne ekspertske grupe za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici (GREVIO) - objašnjava za „Alo!“ Snežana Lakićević, državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike. Konvencija podrazumeva i zaštitu dece, starih i muškaraca od nasilja u porodici. Međutim, empirijski podaci pokazuju da su žene najčešće žrtve.

Šta je sve psihičko nasilje?
Psihičko nasilje predstavlja psovanje, podsmevanje, vređanje pogrdnim imenima („*****“, „fuksa“, „debil“, „ludača“), izbacivanje iz stana, svakodnevno uznemiravanje telefonom, pretnje da će ubiti/zaklati žrtvu, maloletno dete, celu porodicu; zabranjivanje izlaska iz kuće, zaključavanje žrtve na terasi, zabranjivanje korišćenja kupatila i drugih zajedničkih prostorija, zabrana korišćenja pokućstva, kao i zasnivanje radnog odnosa, isključivanje struje, kontrolisanje razgovora, razbijanje stvari po kući, uništavanje ličnih stvari žrtve, sklanjanje naočara, buđenje u toku noći...

http://www.alo.rs/vesti/48239/Za_rec_*****_u_zatvor

ima pola foruma da ide u aps :aha:

Da se prijavim prvi...mada ja vidim resenje u zaobilazenju zena tamo gde nije neophodno....smanjujes situacije rizika....U srbiji ce uvek vise razumevanja biti za "prekrsaje socijalne politike" , znaci zaposljavas samo muskarce nego sto ce biti razumevanja ako te radnica "napenali" optuzbom i mora da se primeni neki uvezeni EU ili USA zakon.

:hahaha: Ondak ćemo morati da budemo politički korektni u svađama pa da koristimo korektne izraze "ti promiskuitetna gospođo" umesto "qurvo, pa onda umesto "debilu" moramo reći "ometen u intelektualnom razvoju"... Kakva budalaština od zakona. Zna se vrlo dobro šta je psihičko maltretiranje, a šta ne. Nego imam osećaj da će zakon dobiti neki krajnje kretenski oblik ili potpuno neprimenjiv u praksi ili primenjiv na sve i svašta pa će neko u zatvor jer na primer hrče, mesečari ili nije politički korektan kad se prepucava sa bračnim partnerom. :dash:

Šta je sve psihičko nasilje?
Psihičko nasilje predstavlja psovanje, podsmevanje, vređanje pogrdnim imenima („*****“, „fuksa“, „debil“, „ludača“), izbacivanje iz stana, svakodnevno uznemiravanje telefonom, pretnje da će ubiti/zaklati žrtvu, maloletno dete, celu porodicu; zabranjivanje izlaska iz kuće, zaključavanje žrtve na terasi, zabranjivanje korišćenja kupatila i drugih zajedničkih prostorija, zabrana korišćenja pokućstva, kao i zasnivanje radnog odnosa, isključivanje struje, kontrolisanje razgovora, razbijanje stvari po kući, uništavanje ličnih stvari žrtve, sklanjanje naočara, buđenje u toku noći...

http://www.alo.rs/vesti/48239/Za_rec_*****_u_zatvor

ima pola foruma da ide u aps :aha:

pa psihološko nasilje je metod kako žene funkcionišu u brakovima, one bi vazda pričale i jezički se nadmudrivale
sad da muško sedne jedan dan i da priča po 24 sata ona će se opet hvatati za svaku nedorečenost ili pokušati na dvosmislicu da istera samo svoje. A sad da muško priča 24 sati može itekako, Fidel Kastro pričao sedam dana, ali to onda nije muško nego baba.

stoga trećina srbije zaobidje crkvu u kojoj su se venčali a muškarci kažu da je razlog za razvod - nedostatak poštovanja. Nažalost, sami su krivi jer muška biologija se svodi da je žena plodna a ne da te poštuje dok kod žena ovo drugo igra važniju ulogu nad fizičkom privlačnošću jer akon je sve u redu treba brinuti o porodu.

ali ostaje samoljubivost tj posvećenost sebi
dok se žensko nasilje ne kažnjava jer u sdovima rade žene dotle se muškarci kažnjavaju kao da nemaju emocije

nije stvar u tome što je on njoj rekao što je rekao nego šta je uradila
pogledajte kako ga zajebava za dete a zajebava ga jer mu broji sate koliko emotivno otac provodi sa svojim detetom, pogledajte rekla je - "ne vraća ga na vreme", zapravo ga namerno ujebava i razdire emotivno. Broji minute pa će da ga prijavi kako krši zakon pa da mu ne dopusti vidjanje deteta. Kod nekih žena dete ne ide ocu ni za letnji raspust jer "obnavlja gradivo" pa ne sme kod oca.

ali svejedno ona je siroto žensko koje optužuje, napad, kažnjava i zjebava

primer kako rade domaći sudovi bi mogao biti i oslobadjanje žene u komšiluku koja je mužu nanela lakše telesne povrede nožem, znate ona je žensko i ona nema nikakve šanse protiv muškarca a čovek dobar ko lebac

Poslednja izmena:
Bez obzira što ima sitnu satisfakciju što se iživljava preko dece onako kukavički ipak - krepaće sama
Biološki muškrac ne želi ženu sa tudjom decom tek tako, pogotovo ako se razvela od muža.
Iako suparnici, ipak dovoljno volimo sebe da se zapitmo pa šta će biti sa nama ako je ona tako sa autorom njenog deteta?
NEmojte samo da nije znala, slepo verovala ili jadna obmanuta... ako je iko takav a to su muškarci.

Dodajmo i fukse iz socijalnih službi i drolje iz ženskih mreža koje rade kao sudije
Njima je važnija ženska sujeta tj da je "žensko pobedilo muško" a dete neka vrišti i pati koliko hoće
Pa to je ipak samo dete nema ono pojma.
One su rasle u normalnim porodicma gde je sve kako treba pa su postale takve.
Ili prosto imaju frojdovski kompleks što nemaju mušku stvar medju nogama... pa ih svrbi...

ili je možda MMF tražio da se sudovi iživljavaju nad muškarcima pošto vidimo da je Srbija jedina država na svetu gde su 99,9% dete predaje - ženskom polu

Ne znam u čemu je zrelost gurnuti kitu ili raširiti noge?

Poslednja izmena:
A ceo slučaj može da bude da uz malo suza odglumiš fantstičnu priču pa da opet zabrani ocu vidjanje deteta.
Ako su se razveli on sa njom nema ništa već samo traži dete - nije tu, ne znamo kad će da dodje, isključi mobilni kada on zove da pita za dete, kažu da dodje a onda izadju iz kuće sa detetom on poljubi vrata...

Ima debila koji bi poverovali da će u tašnu da joj stavi vutru jer on živi u svom stanu pa kod njega njena torba
Svi znamo kako žene nehajno drže svoje tašne - pa lakše ćeš pitchke dobiti nego žensku tašnu.
Ili prosto pokušava, a to ne znamo iz teksta, možda narkomanka ne želi da bude uhapšena za posedovanje par grama...
znamo li mi uopšte zašto su se razveli?

Poslednja izmena:
Sumnjam da se preko MMF pozajmica na mala vrata uvode ovom narodu brutalnosti - penzija sa 75, smanjivnje istih, ukidanje radničkih prava kako bi stranim kapitalistima bilo lakše, rad isključivo preko zadruga nikako preko zavoda za zapošljavanje, da ****** budu veći ****** od pedera i sve ostalo...
Mi ne znamo šta je neko van ove zemlje tražio pod izrazima "reforma sudstva" i "ženska prava" - možda da ***** naciju nagrdjivanjem muške glave?
Još kad se na sve dodaju besomučni tekstovi o nagrdjivanju donje glave preko domaćih štampanih i elektronskih medija, ono benefit da ti se zgadi i običan seks, onda je jedno sigurno - neće nas biti za 50 godina.

Samoubistva su u porastu a tek će ih biti jer nit posla nit ima ko nove stanove da kupi a otkupljeni stanovi jako stari te Beogradjani ostaju bez sredstava za život kad ostanu bez roditeljskih penzija.
Socijalne službe dodatno narušavaju zahladjene odnose izmedju samoljubivih partnera umesto da ih psihološki posavetuju i utvrde ko je to pun sebe i na večitoj šteti istovremeno oni vrte aha evo ga muško udri pa raspali...

Ovo eto ima cenu i ne može se gledati kao izdvojena stvar, mislim ova foliranja oko izraza...
Pa ja bih više voleo da mi šef svako jutro umesto "dobro jutro" kaže "de si majmunčino opet si se dovukao, propade firma odkad su počeli da dolaze takvi kao ti" ili ono "ebo te ko te zaposlio"...

Mnogo lepši osećaj kad čuješ da neko misli na tebe od osećaja kada vidiš rešenje da si dobio otkaz posle kog sledi višednevni stres i rastrojstvo koji narušavaju metabolizam a Srbija vodeća u broju kancera... stres je čudo... a drolje iz socijalnih službi, moraju da shvate da zloupotrebom zakona prave stres muškarcu, tim pravnim pljuvanjem po muškarcima pljuju i po svom ocu jer i on je muško :D

Poslednja izmena:

Back