"Za neke svoje ranije uloge danas smatram da su negledljive"- Sloboda Mićalović

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Svi mediji koje narod čita ("Telegraf", "Alo", "Kurir", "Srbija danas", "Novosti magazin", etc.)
su objavili vest da je Sloboda Mićalović, glumica, danas izjavila:

"... Za neke svoje ranije uloge danas smatram da su skoro pa negledljive..."

Kako to da protumačimo? Koliko se sećam, baš zbog tih uloga je postala popularna...
Pitam se da li popularnost podrazumeva i kvalitet?

Skoro sam je gledala u predstavi "Alisa u zemlji strahova"... Na stranu što je cela
predstava negledljiva, što je glavna glumica, Milena Radulović, negledljiva, ali i
Mićalovićka je u ulozi Kraljice Herc tužna mešavina antropomorfnog bića Luisa
Kerola i šećerleme Anđelke Bojanić iz vikend romana Mir Jam...

Kaže glumački esnaf: "Raste sa godinama..."

Pitam se koliko reditelja i koliko dugo treba da "mese" glumca, da bi narastao i
postao lekoviti hleb gledaocu? Za one starije, zlatne generacije glumaca znam
da je bilo potrebno da se "mese" ceo vek... Pa je neko postao dobar zanatlija,
a samo poneko, ponekad, na trenutak - dotakao umetnost...

Današnje generacije glumaca, već na studijama misle da su umetnici...

https://www.magazin.novosti.rs/sr/t...m_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

Umisljenost je najoppasnija stvar u zivotu.Ne kazem da je ona losa glumica,bas naprotiv,ali neka pusti gledaoce i kriticare da kazu o njenim bivsim ulogama.Razumem da se njoj licno ne svidja neka prethodna uloga,ali ipak nek ostavi to za sebe,a pusti ove sto sam naveo da sude o njenim ulogama.Sta se nama obicnima sve ne svidja sto smo nekada uradili,ali ne mozemo da se vratimo i popravimo to,a mozda se bas to nekome svidelo i ostanes,bar toj jednoj nepoznatoj osobi u secanju.

Jao... nisam je nešto mnogo propratila, ali ono što sam videla je više nego dobro za moj ukus, mada ja i nisam neki preterano stručan komentator.
Ne znam čime Sloboda M. zaslužuje ovako zlurade komentare.
Da li time što nije klasična namiguša, da li time što propagira skromnost, prirodnu lepotu, trud i taj neki procenat talenta koji ionako ne znači ništa bez truda?
Meni je draga u svim ulogama koje je ponela, a da sam gledala.

Jao... nisam je nešto mnogo propratila, ali ono što sam videla je više nego dobro za moj ukus, mada ja i nisam neki preterano stručan komentator.
Ne znam čime Sloboda M. zaslužuje ovako zlurade komentare.
Da li time što nije klasična namiguša, da li time što propagira skromnost, prirodnu lepotu, trud i taj neki procenat talenta koji ionako ne znači ništa bez truda?
Meni je draga u svim ulogama koje je ponela, a da sam gledala.
Draga moja... širiš temu, vrcaš od patetike...
Ovde S.M. posmatramo samo kao glumicu...
Uostalom, sama je kazala za one ranije uloge da su "negledljive",

Izvini, da li si gledala predstavu "Alisa u zemlji strahova"?

Nije rekla da joj se ne sviđa prethodna uloga, nego je bila, kao i svako od nas često poslovima od ranije, nezadovoljna time kako ih je donela. Ili, bar ja to tako razumem.
O tome se i radi... Kao glumica je malo narasla, pa sada uviđa kako je loše glumila ranije...
Kad (ako) poraste još više, videće da današnje uloge nisu bile na nivou...
Gluma se uči celog života...

Kad (ako) poraste još više, videće da današnje uloge nisu bile na nivou...
Gluma se uči celog života...
Njeno tumačenje likova nije bilo na nivou prema njenom mišljenju.
Nekako je trebalo lepše da se izrazi, jer eto, postoje ljudi koji će pomisliti da smatra da su joj dodeljivane uloge koje su joj sad, posle par godina, ispod časti.
Uopšte se o tome ne radi, a njoj ipak sve pohvale jer je samokritična i želi da bude bolja.

Njeno tumačenje likova nije bilo na nivou prema njenom mišljenju.
Nekako je trebalo lepše da se izrazi, jer eto, postoje ljudi koji će pomisliti da smatra da su joj dodeljivane uloge koje su im sad, posle par godina, ispod časti.
Uopšte se o tome ne radi, a njoj ipak sve pohvale jer je samokritična i želi da bude bolja.
Vrlo jasno je rekla da nije dobro uradila svoj posao... nije rekla da su joj dodeljivane uloge koje su joj sad ispod časti...

Vrlo jasno je rekla da nije dobro uradila svoj posao... nije rekla da su joj dodeljivane uloge koje su joj sad ispod časti...
Drago mi je da se oko toga slažemo.
Nisam ja neki evaluator, ali mislim da svi imamo to da tokom vremena ismejavamo svoje ranije radove, nalazimo mane, mislimo da je moglo mnogo bolje, a uvek može.
Idealno na ovom svetu nema, a i ako se desi, neće se prepoznati.

Umisljenost je najoppasnija stvar u zivotu.Ne kazem da je ona losa glumica,bas naprotiv,ali neka pusti gledaoce i kriticare da kazu o njenim bivsim ulogama.Razumem da se njoj licno ne svidja neka prethodna uloga,ali ipak nek ostavi to za sebe,a pusti ove sto sam naveo da sude o njenim ulogama.Sta se nama obicnima sve ne svidja sto smo nekada uradili,ali ne mozemo da se vratimo i popravimo to,a mozda se bas to nekome svidelo i ostanes,bar toj jednoj nepoznatoj osobi u secanju.
Onaj askurđel Šotra nikada ni od jedne žene nije napravio glumicu...umeo je da je nalicka, da je
znalački snima kamerom, ali ne i da izvuče i mrvicu glume...Uostalom, najbolji je bio na režiji novogodišnjih
programa tipa "Obraz uz obraz"... kod njega su svi bili nalickani, očešljani u divnim toaletama, nasmejani i
presrećni... baš je to bilo neophodno za šund vikend romane Mir jam, pa se prađed Šotra potrudio da nam
predstavi u svom stilu i Mićalovićku... Naravno da ju je katapultirao u popularnu, ali ne i u kvalitetnu glumicu...
Narod ju je prihvatio, žutare svakog dana pune stranice šta je jela, a šta ne draga nam Boba, ali, ipak, Boba
zna da nije bila dobra glumica... i to je jasno izjavila u žutarama... nek narod zna...
Možda tu leži zrnce nagoveštaja da sada ZNA da glumi?

Mi smo trenutno žrtve generacija loših glumaca... koji jesu popularni...

Onaj askurđel Šotra nikada ni od jedne žene nije napravio glumicu...umeo je da je nalicka, da je
znalački snima kamerom, ali ne i da izvuče i mrvicu glume...Uostalom, najbolji je bio na režiji novogodišnjih
programa tipa "Obraz uz obraz"... kod njega su svi bili nalickani, očešljani u divnim toaletama, nasmejani i
presrećni... baš je to bilo neophodno za šund vikend romane Mir jam, pa se prađed Šotra potrudio da nam
predstavi u svom stilu i Mićalovićku... Naravno da ju je katapultirao u popularnu, ali ne i u kvalitetnu glumicu...
Narod ju je prihvatio, žutare svakog dana pune stranice šta je jela, a šta ne draga nam Boba, ali, ipak, Boba
zna da nije bila dobra glumica... i to je jasno izjavila u žutarama... nek narod zna...
Možda tu leži zrnce nagoveštaja da sada ZNA da glumi?

Mi smo trenutno žrtve generacija loših glumaca... koji jesu popularni...
Ona je meni mila i drga osoba,ali nije jos nabasala na pravu ulogu,kao i njen muz Vojin Cetkovic,isto slab glumac.malo se bolje pokazao u Vinovoj lozi.Valjda ce i njima nekada naleteti neka prava uloga da mogu da se dokazu

Ona je meni mila i drga osoba,

Soradze ne voli Slobodu odavno, ima neki pik na nju koji ne razumem.
Uostalom, i ruganje Mirjam je bez ikakvog opravdanja. Šund pa šund, neka je, ali taj šund je zabavio mase, isplakasmo se, saosećali smo sa likovima, navijali za dobre, a lošima želeli oporavak, i nije promovisala ništa ružno.

Uostalom, i ruganje Mirjam je bez ikakvog opravdanja. Šund pa šund, neka je, ali taj šund je zabavio mase, isplakasmo se, saosećali smo sa likovima, navijali za dobre, a lošima želeli oporavak, i nije promovisala ništa ružno.
To su slatkaste uloge,jos malo kao one turske serije.Sve na isti kalup.To jeste lepo za odredjenu publiku,ali za siri auditorijum,je to slabo.

To jeste lepo za odredjenu publiku,ali za siri auditorijum,je to slabo.
Ja sam ''određena publika''. Svidele su mi se sve adaptacije Mirjam romana i kao devojčica sam kupovala vikend romane kao luda.
Da li tog perioda treba da se stidim? Pa, neću čak i ako treba.
Stidim se mnogo čega, ali gledanja Ranjenog orla, čitanja vikend romana se ne stidim uopšte.
Ne, sad treba da se dižem u visine Otela, Hamleta i Kralja Lira...tako sve nešto, da samo nije srpsko.
Gledala sam i to, nije da nisam, ali još ne omalovažavam Mirjam kao vikend roman pisca.

Neko voli popa, neko popadiju...

Za svako umetnicko zanimanje se vezuje odredjeni kvalitet:

Pevac mora lepo da peva i ima dobar, ili upecatljv glas. ;)
Slikar mora imati nadnaravnu moc vizuelizacije.
Muzicar mora znati cak i da sanja note...:cool:
Pisac mora iscediti iz reci ono sto inace u njima ne biva... :cool:
A glumac... po mom misljenju, mora imati karakternost koja ga izdvaja. ;)
Ako toga nema, pajac mi je pred ocima i ne uzimam ga za ozbiljno...
Kreveljenje ljudima i pred kamerom ne smatram glumom...

Za svako umetnicko zanimanje se vezuje odredjeni kvalitet:

Pevac mora lepo da peva i ima dobar, ili upecatljv glas. ;)
Slikar mora imati nadnaravnu moc vizuelizacije.
Muzicar mora znati cak i da sanja note...:cool:
Pisac mora iscediti iz reci ono sto inace u njima ne biva... :cool:
A glumac... po mom misljenju, mora imati karakternost koja ga izdvaja. ;)
Ako toga nema, pajac mi je pred ocima i ne uzimam ga za ozbiljno...
Kreveljenje ljudima i pred kamerom ne smatram glumom...
Stigao glas razuma i mudrosti!
Divno si ovo rekao!
Tako je! Iz ove vizure treba posmatrati, tražiti i očekivati umetnost...
Sve drugo je cirkus Adria
:vzagrljaj:

Ja sam ''određena publika''. Svidele su mi se sve adaptacije Mirjam romana i kao devojčica sam kupovala vikend romane kao luda.
Da li tog perioda treba da se stidim? Pa, neću čak i ako treba.
Stidim se mnogo čega, ali gledanja Ranjenog orla, čitanja vikend romana se ne stidim uopšte.
Ne, sad treba da se dižem u visine Otela, Hamleta i Kralja Lira...tako sve nešto, da samo nije srpsko.
Gledala sam i to, nije da nisam, ali još ne omalovažavam Mirjam kao vikend roman pisca.
Nikako ne treba da se odrices onoga sto volis,licno ti ne zameram.I ja sam procitao par knjiga od MirJam,ali to tada sa moje tinejdzerske mi se nije svidelo,ali kada sam gledao ove serije.pocelo je da ima vise smisla.Mislim da Sloboda tu nije mogla da pokaze svoje potencijale,da li valjda sto,kada sam citao knjigu sam tu ulogu drugacije razumeo i video.Mislim da ona ima potencijala za bolje uloge,ali Ranjeni Orao to nije pokazao.

Mnogo loša glumica , a toliko dodeljenih uloga . Moje skromno mišljenje.
Uloga može da se iznese dobro ili loše , nema loše uloge ako je neko dobar glumac.
Ona meni ne liči na pozorišnu glumicu...prosto - nema harizmu koju pozorište traži...
Za ove domaće serije je sasvim dobra, nit smrdi, nit miriše...
Što rekao neko: dobra bi bila da je tv voditeljka... i voditeljke su "zvezde" našeg neba...

Back