Za manje od 50 godina u Srbiji praktično ukradeno preko 10000 beba!

Naravno, ne možemo reći da su Srbi krivi za ovo. Bile bi besmislene takve generalizacije. Mada, kada je reč o nesrbima, videli smo da generalizovati ovako neku pojavu uopšte nije teško, da postoji velika volja i strašnije velika podrška u onima koji se pitaju da li je to ispravno.

Eto, zamislite da sad neko kaže da Srbija rutinski otima decu ženama, laže ih da im je dete umrlo i potom prodaje. I da naglasi da su to samo SRBI! Bilo bi stvarno besmisleno i nedopustivo.

Ili da neko zbog ovih 10000 slučajeva kaže da je Srbija zemlja zločinaca koja bi trebala da nestane ili se rasformira.
Ovakvo generalizovanje se ne sme dopustiti ni kada su Srbi ni kada su nesrbi u pitanju.

zasto spamujes i kompromitujes svoju temu?

Što? Jesam rekao da je Srbija zemlja zločinaca koji kradu bebe? Jesam rekao da je to srpska doktrina? Jesam rekao da treba Srbe istrebiti, da nestanu zato štp kradu bebe? Ili zbog Pahomija da Srbi ebu bebe?
Mis'im, tako vi pišete kad su u pitanju nesrbi, eno par linkova tu iznad. A ja to nisam napisao...

Pa ne sasvim direktno ali pokušavaš da izjednačiš sporadične slučajeve u jednoj sa masovnim pojavama tog tipa u drugoj sredini.

Istina, skoro svugde se dešava u svetu. Samo mi treba više da se zabrinemo kad se dešava kod nas, je l' tako? Ipak ima ih kojima ne bi smetalo ovako nešto u nekoj drugoj, njima mrskoj zemlji.
Šta reći kad sve to traje i traje... Odvratno.

uzasno bez daljnjeg i ove stvari treba kaznjavati smrtnom kaznom
pre neku godinu sam cuo od rodbine koja zivi u Sremu pricu i to iz skorasnjeg vremena
ludo se zaljubili momak i devojka i odlucili da se uzmu
nekoliko dana pred svadbu kaze majka svome sinu da je on usvojen i da mu je ova devojka u stvari rodjena sestra (zena je znala porodicu iz grada cije je dete ukrala :roll: ), mozda mu je cak bila i sestra bliznakinja samo su bili dvojajcani, ne mogu da se setim
on prsne i ubije se, a ona dozivi nervni slom i sad je ko duh...

Back