Za mame koje imaju musku decu

• Začetnik teme Začetnik teme Vragolasta Amfibija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj sin je imao problem sa fimozom i stalno smo imali problema sa infekcijama. Radili smo bris prepucijuma i utvrdjeno je da je imao streptococcus agalactiae grupe B. Bili smo kod urologa koji mu je kozicu povukao i posle toga je sve bilo ok neko vreme. Sad mu se pisa ponovo zacrvenela iako je kozica uredu. Malo sam uplasena da mu ta bakterija nije dobro izlecena. Da li mozete da mi kazete sta je to streptococcus agalactiae grupe B i kako se leci. Inace moj sin ima 5 godina.

e i ja imam 2 muska deteta, od 12 i 8 god...hvala bogu, ovakvih problema sa fimozom, nemam. Meni je pedijatar, jos dok je stariji bio beba, savetovao da mu redovno, prilikom kupanja, lagano povlacim kozicu..to sam i radila. Naravno da u pocetku to nije islo, ali kasnije sam uspevala da povucem kozicu potpuno, i to bez ikakvih bolova po dete. Tako sam radila i sa mladjim sinom, i obojica su potpuno ok, mislim, nemaju problema sa fimozom. Pozdrav :)

Mi hvala bogu rešili problem! Dasa ima 2 godine.
Povlačili smo po malo svaki dan i evo sad je skoro cela kožica povučena.
Inače smo malko zatezali pri kupanju. Preko dana svaki put kad ga presvlačim povučem koliko može i obrišem.
Za ne poverovati ali najviše je pomogla pavlovićeva. Moja mama mu je mazala iako ja nisam htela ona mu krišom namaže i eto čuda. Razmekšala kožica povukla se sama od sebe.
Ja sam već jednom uspela da mu odlepim kožicu skoro do kraja, pa se žalio da ga boli i nisam dirala nekoliko dana i zalepila se nazad.

Drage mame,
odnosi se na mame koje imaju musku decicu...
Verovatno ste se do sada susrele sa problemom suzene udne navlake(da pojasnim to je ona kozica na vrhu polnog organa)kod vaseg deteta.

Kod velikog brija decaka ta je kozica suzena i ne moze da se prevuce preko glavica.
Na sistematskim pregledima neki od doktora vas salju kod urologa a neki govore da ce to majka priroda sama srediti !!!!
E pa,na zalost,ovi drugi nisu u pravu !!!

Fimozu treba leciti !!!

Iz razloga sto sekret zlezda koje se nalaze ispod te koze kada ne moze da izadje na povrsinu pocinje da se nagomilava ispod i vidi se kao malo masno tkivo.Mnoge majke pomisle da je to gnoj,ali nije.Taj zgusnuti sekret koji se zove smegma,deluje kancerogeno.To je razlog sto urolozi i pedijatri vode borbu u vezi fimoze.Urolozi bi normalno da je lece a pedijatri prepustaju vremenu da se koza sama razvuce.
Takodje kod tako suzene koze moze lako nastati infekcija jer je higijena tog dela nemoguca !
Problem se resava uspomoc jedne kreme koja se maze par meseci ali to naravno nakon pregleda urologa.
Ako se koza sama ne razvuce,a po preporuci pedijatra ste cekale nekoliko godina,vrlo je moguce da je potrebna operacija,tj .obrezivanje.

Tako da apelujem na mame...ako vidite nesto slicno kod vaseg sincica...obratite se urologu.

Nadam se da ce ovaj post biti od pomoci !!!

Pozdrav !!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja sam imao to, sjecam se da me stara vodila kod doktora, oni su me tamo malo cimali, ja sam poceo da placem i sve je zavrsilo na tome.
I sjecam se da mi je stara govorila da "vjezbam" u toploj vodi
ja sam tek kasnije pred pocetak puberteta skapirao sta to znaci i poceo neumorno da vjezbam, ponekad i u toploj vodi:) Poenta je da se koza u toploj vodi opusti i postane rastegljivija. Tako sam ja sam vremenom rijesio taj problem sam....

Ovako, ja imam 16 god, i imam takav problem, izgleda da nije bio resen kad sam bio mladji. Sada, naravno nemam samopouzdanja da krenem u vezu sa ovim problemom. Kako ga najbolje resiti u mojim godinama? Naravno, malo mi je frka da pricam sa roditeljima o tome. Molim vas za savet.

Voleo bih ako bi mi neko malo pomogao
Imam kratak frenulum i 14 godina glavic mi se krivi u erekciji,to je odavno tako
secam se da kad sam bio mali imao sam problema sa povlacenjem kozice,znam da sam isao na zahvat ili nesto tog tipa mislim da su mi povukli kozicu...
Kozicu mogu da povucem preko glavica ali kad je povucena ako hocu malo wise da je powucem odma mi zateze frenulum,kozicu powlacim uz manje napore
Bio sam kod urologa i reko mi je da mi je kratak frenulum i da treba da se presece
Ako bi mi nego reko da li je to jedini nacin i ako bi mogao da mi sto detaljnije opise
taj zahvat bio bih jako zahvalan
Hvala unapred

Drage mame,
odnosi se na mame koje imaju musku decicu...
Verovatno ste se do sada susrele sa problemom suzene udne navlake(da pojasnim to je ona kozica na vrhu polnog organa)kod vaseg deteta.

Kod velikog brija decaka ta je kozica suzena i ne moze da se prevuce preko glavica.
Na sistematskim pregledima neki od doktora vas salju kod urologa a neki govore da ce to majka priroda sama srediti !!!!
E pa,na zalost,ovi drugi nisu u pravu !!!

Fimozu treba leciti !!!

Iz razloga sto sekret zlezda koje se nalaze ispod te koze kada ne moze da izadje na povrsinu pocinje da se nagomilava ispod i vidi se kao malo masno tkivo.Mnoge majke pomisle da je to gnoj,ali nije.Taj zgusnuti sekret koji se zove smegma,deluje kancerogeno.To je razlog sto urolozi i pedijatri vode borbu u vezi fimoze.Urolozi bi normalno da je lece a pedijatri prepustaju vremenu da se koza sama razvuce.
Takodje kod tako suzene koze moze lako nastati infekcija jer je higijena tog dela nemoguca !
Problem se resava uspomoc jedne kreme koja se maze par meseci ali to naravno nakon pregleda urologa.
Ako se koza sama ne razvuce,a po preporuci pedijatra ste cekale nekoliko godina,vrlo je moguce da je potrebna operacija,tj .obrezivanje.

Tako da apelujem na mame...ako vidite nesto slicno kod vaseg sincica...obratite se urologu.

Nadam se da ce ovaj post biti od pomoci !!!

Pozdrav !!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Imam sinove od 7 i 3 godine i zivimo vec godinu dana u Rusiji.
Sa starijim sinom nisam imala problema po pitanju kozice, sve sam radila na vreme i sve je ok ispalo.
Ali sa mladjim sam sve isto radila ali sa 3 godine i dalje ne mozemo da prevucemo kozicu.
Isla sam kod Ruskih urologa i hirurga ali oni su misljenja da ce sve to samo da se resi.
On je vec veliki decak i ne dozvoljava da mu se pisa dira kao ranije.
Postala sam veoma zabrinuta pa vas molim da mi napisete (znam pravila foruma i znam da nije dozvoljeno) naziv te kreme, zato sto sam u zacananom krugu, a jos dugo necu ici u Srbiju tako da se moj problem ne resava tako lako.
Unapred zahvalna:worth:

Back