Za lečenje teških bolesti ili neophodne operacije kod dece potrebne enormne sume novca?

Wild Ranger

Primećen član
Poruka
528
Čitam ovu vest o prodaji Ronaldove trake u svrhu pomoći malom Gavrilu Đurđeviću, kome je neophodno 2,5 miliona evra za lečenje spinalne mišićne atrofije.
Ta cifra mi je apsurno i idiotski visoka i pitam se koji su razlozi za toliko ogromne tarife od strane doktora ili hirurga koji zahtevaju za lečenje teških bolesti ili neophodne operacije kod dece?
Znači cela država treba da dobrovoljno skuplja za jedno dete da bi se skupilo dovoljna količina novca koliko doktori iskaju.
Apsolutno nehumana i nenormalna stvar po mom mišljenju. A društvo se izgleda s tom pojavom pomirilo i ništa se ne buni.

Gavrilo je već peto dete za koje se skuplja toliki novac. Sofija, Minja, Oliver, Anika su deca koja su takođe sa istim problemom i za koje je sakupljene novac da odu po terapiju i rehabilzaciju u Ameriku.
Ono što je pohvalno što su ljudi uspeli da za godinu dana sakupe ogromnu svotu novca.
I po meni je ta suma suluda. Zamislite kada kažu roditelju, za vaše dete postoji lek ali je 2 500 000 dolara.

Gavrilo je već peto dete za koje se skuplja toliki novac. Sofija, Minja, Oliver, Anika su deca koja su takođe sa istim problemom i za koje je sakupljene novac da odu po terapiju i rehabilzaciju u Ameriku.
Ono što je pohvalno što su ljudi uspeli da za godinu dana sakupe ogromnu svotu novca.
I po meni je ta suma suluda. Zamislite kada kažu roditelju, za vaše dete postoji lek ali je 2 500 000 dolara.
A nije ti suludo sto fudbaler koji vija loptu zaradjuje 2,5 miliona? :lol:

Sigurno da strucnjaci koji su veoma retki na planeti kostaju puno.
E sad sto se tice lekova, tehnologije, sprava sigurno je i da to igra svoju ulogu.

E sad sto se tice lekova, tehnologije, sprava sigurno je i da to igra svoju ulogu.
Ja bih zabranio trgovinu robljem ,makar to zaradili sutiranjem lopte ili snimanjem filmova ne bih dozvolio da iko predje milion $

Сулуде су мени многе ствари, могла бих гомилу да побројим. Овде говоримо о шанси за нечији живот. И то не о шанси Рокфелера који је имао не знам колико трансплатација срца, бубрега и осталих ко зна каквих третмана да би живео вечно, него о деци која су тек започела свој живот.

Back