Za koliko para iz državnog budžeta nas je "ojadila" Vučićeva vlast za ovih 13 godina? Ili nas možda nije ništa "ojadila" odnosno nije ništa od nas ukrala ova Vučićeva vlast?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za koliko para iz državnog budžeta nas je "ojadila" Vučićeva vlast za ovih 13 godina? Ili nas možda nije ništa "ojadila" odnosno nije ništa od nas ukrala ova Vučićeva vlast?
Šta si time hteo da kažeš?Koliko vredi Kosovo i 12 hiljada Srba, koji su dali zivot 1912.godine, za to Kosovo ?.. Za vucibatinu nista, a za nas Srbe neprocenjivo..
Hteo je da kaze da bi sve to sto popljackase bilo u redu samo da nisu "dali" Kosovo.Šta si time hteo da kažeš?
Meni se čini da je hteo da kaže da nije bitno koliko su ovi iz SNS-a uzeli jer nisu priznali Kosovo.Hteo je da kaze da bi sve to sto popljackase bilo u redu samo da nisu "dali" Kosovo.
Ybg, dok imas takve nacionaliste odvojene od stvarnosti moze uvek da dodje neko drugi a gori na vlast, neko ko ce Srbiju uvuci u rat protiv NATO i EU.
Gde je tu zemljište Beograda na vodi, Sava Centar i ostali hoteli i zemljišta dati za malu cenu u odnosu na svoju pravu vrednost? Zemljište kompleksa Beograda na vodi je dato besplatno na primer. Rudnik Bora je dat isto besplatno ili za simboličnu cenu a čisto sumnjam da se neko tu nije "ugradio".Pa po toj racunici je u koruptivne svrhe u zadnjih 13 godina otislo od 5,9 milijardi eura (donja cifra) pa do 14,6 milijardi (gornja cifra). Znaci, od 6-15 milijardi odokativno.
Hteo je da kaze da bi sve to sto popljackase bilo u redu samo da nisu "dali" Kosovo.
Ybg, dok imas takve nacionaliste odvojene od stvarnosti moze uvek da dodje neko drugi a gori na vlast, neko ko ce Srbiju uvuci u rat protiv NATO i EU.
Citaj pazljivije, napisao je da Kosovo vredi neprocenjivo a da je AV prodao Kosovo. Pa me interesuje kad je zadnji put srpski predsednik svojom nogom krocio na Kosovo, samo to da napisu nacinalisticka g.o.v.n.a (interesuju me gde su bili 1999-te kada danas seru o "srpskom" Kosovu).Meni se čini da je hteo da kaže da nije bitno koliko su ovi iz SNS-a uzeli jer nisu priznali Kosovo.
Citaj pazljivije, napisao je da Kosovo vredi neprocenjivo a da je AV prodao Kosovo. Pa me interesuje kad je zadnji put srpski predsednik svojom nogom krocio na Kosovo, samo to da napisu nacinalisticka g.o.v.n.a (interesuju me gde su bili 1999-te kada danas seru o "srpskom" Kosovu).
O, online nacinalisto, kada si zadnji put bio na Kosovu (ako si ikad i bio)? I da li si odbranio to Kosovo 1999-te ili si utekao u skloniste u tvojim Przogrnjcima? Pa, ako nisi utekao zasto nisi odbranio Kosovo? Zasto si dozvolio da zauvek za srpsku vojsku/policiji budu zatvorene te granice? A?Srbija je puna neoliberalnih globalistickih g.o.v.a.n.a, uglavnom ambicioznih provincijalaca koji su se docepali Beograda, i koji misle da tamo gde predsednik nije krocio (a nije krocio na pola Srbije), to vise nije Srbija.. Ovaj "predsednik", kao njihov zastavnik, sutra ce na njihovo veliko zadovoljstvo, da proda i Vojvodinu ako mu pokazu svilen gajtan..
To je samo iz državnog budžeta, ali se pare uzimaju i na druge načine.Slabo ti odradjena anketa, treba malo racunice da bacis u celu pricu ili da bar das linkove na one koji su radili tu racunicu.
Budzet Srbije je 2012-te bio oko 9 milijardi eura (rashodi) a prosle 21 milijardu. Pa sko su svake godine uzimali oko 10% budzeta na ime korupcije to bi bilo skoro 20 milijardi (tacnije 19,5 milijardi) eura za period 2013-2025.
Racunica moze ali i ne mora da bude tacna, jer se u Srbiji vec godinama (jos dok sam ja radio u javnom preduzecu pre SNS/SPS vlasti) vec uzimalo vise od tih "standardnih" 10%, isli su tad vec na 15-20%, ne znam koliko je trenutno odnosno znam iz price ljudi koji trenutno rade neke poslove za drzavu - kazu da je oko 25%. Pri takvim % onih 200 milijardi iz mog prvog pasussa su duplo veci. No, to bi bilo kad bi se u apsolutno svemu sto drzava radi uzimao taj %, ali u vecini drzavnih isplata (penzije, plate, socijalna davanja) nema mogucnosti da se uzimaju % provizije. Naime priblizno 70% isplata iz drzavne kase odnosno budzeta ode na plate zaposlenima, penzije i druga socijalna davanja te "samo" 30% budzeta moze da se smatra delom na kome se "tale" oni koji daju drzavne novce i oni koji ih primaju za izvrsene usluge ili prodatu robu drzavi. Pa po toj racunici je u koruptivne svrhe u zadnjih 13 godina otislo od 5,9 milijardi eura (donja cifra) pa do 14,6 milijardi (gornja cifra). Znaci, od 6-15 milijardi odokativno.
Pisemo o novcu koji je uzet iz budzeta, prodaja zemljista je drugi par opanaka. Ali hajde:Gde je tu zemljište Beograda na vodi, Sava Centar i ostali hoteli i zemljišta dati za malu cenu u odnosu na svoju pravu vrednost? Zemljište kompleksa Beograda na vodi je dato besplatno na primer. Rudnik Bora je dat isto besplatno ili za simboličnu cenu a čisto sumnjam da se neko tu nije "ugradio".
Videh posle vremena za ispravku da sam "omanuo" za jednu nulu, naime m2 zemljista ne kosta 100-150 eura nego 1000-1500 eura. Sta cete mngo cifri u opticaju.vidis da ar (ili 100m2) u centru BGD-a kosta 100-150 hiljada eura ili 100-150 eura po m2, toliko kosta, napominjem, danas, 2014-te je to bilo upola vrednosti.
O, online nacinalisto, kada si zadnji put bio na Kosovu (ako si ikad i bio)? I da li si odbranio to Kosovo 1999-te ili si utekao u skloniste u tvojim Przogrnjcima? Pa, ako nisi utekao zasto nisi odbranio Kosovo? Zasto si dozvolio da zauvek za srpsku vojsku/policiji budu zatvorene te granice? A?
Tema je o pokradenim novcima a ne o Kosovu, Kosovo ste vi koji ga danas "branite" izgubili.