Za koga se sređujete?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupila sam juče jedno 5 kg kozmetike, šamponi, gelovi za tuširanje, kreme, nešto šminke... Razmišljam, treba da se farbam, pa hajde, sutra ću. Depilacija, lakiranje noktiju, šta da obučem, šminkanje...

Pa žene, za koga i zbog koga se sređujete? Zbog sebe ili nekog drugog? Šta vam je važnije, reakcija drugih ljudi ili Vaš subjektivan osećaj?
Subjektivan osećaj definitivno. Nema tog komplimenta sa strane koji može popraviti moj loš osećaj ako postoji. A i retki su ljudi čiji sud u tom smislu cenim. Može ceo svet biti za ako mi se nešto ne dopada i obrnuto.

Kako se lako ode u krajnost kad se previse razmislja o drugima i o tome kako oni zive.

U Malcome in the Midlle (obozavam tu ludu seriju) ima sjajna scena koja govori o toj... cudnoj pojavi. :D
Louise, zbog stresa na poslu i sa porodicom (antihristima :D) se prijavljuje u Zenski citalacki klub u kvartu. Jos prvo vece se ispostavi da tu niko nista ne cita, vec je citalacki klub samo izgovor da se sastanu i napiju i ogovaraju tu jednu „savrsenu“ zenu, uvek nasmejanu, lepu, zgodnu, bez viska kilograma, sa divnom, vaspitanom decom i sjajnim muzem, uvek urednim dvoristem prepunim cveca itd. :D
I jednu noc potpuno pijane odu da je spijunuraju, jer „mora da je kod kuce neka ostrokondja koja maltretira i decu i muza“. Medjutim, zateknu je veselu, doteranu, pece kolace, muz je ljubi, deca se smeju, idila. I ova jedna pijana joj se prodere na prozor:“Kucko prokleta!“ i ona ih sve snimi, zgrabi pusku, izadje i pocne da puca.
I one koje vriste i beze u svim pravcima:“Kucka zna i da pucaaa!“ : )))))
Ne pratim serije, jer jbg imam zivot.

Ali hvala za toplu preporuku.❣️

Elem pidzame i trenerke po kuci ne nosim zadnjih godina
Po kuci sam u gacama i majici
Ne secam se da se iko bunio na takav autfit :twisted:
Dobro kad dodju gosti koji ne treba da me nagnu onda se upristojim sa nekim donjim delom trenerke :lol:
Pa nisam ja @Little Redhead da idem gola u kecelji samo po kuci boze me prosti nepodopstine siri ovim smernim pdf-om

• Ironija
Reactions: Red
Alooo, za koga se sređujete, ne za koga učite padeže! Molim lepo! :rtfm:
Sada tek čitam druge odgovore.... Šminka, štikle, odeća...
Meni je bitno kako se osećam bez svega toga. Ako se ne osećam dobro bez odeće neću ni u njoj. Bitno mi je da je kosa čista, nokti uredni, da sam izdepilirana, da koža stopala i lakata nije gruba, da baš ne zapustim obrve, da su zubi zdravi, da se istuširam nekoliko puta na dan, da nemam višak kg. E, onda mi je svejedno šta ću nalipariti na sebe.
Šminkam se možda poslednje tri godine, ali ni to previše. Po kući sam u majici ili pidžami i napolje izlazim shodno prilici.

Vec je jednom bila slicna tema i hejtovale su se zene koje drze do negovanog izgleda. Objasnjavalo im se da to rade zbog muskaraca, zbog drugih, da su povrsne, da nemaju preca posla. Nije mi jasno zasto?! Kao da nekog ugrozavaju.
Setim se svoje bake:“Slavi svoju mladost i lepotu dok je god imas. Svaki dan.“ :) U drugacije je vreme zivela. Neke stvari su se ocekivale. Zenstvenost.
Nisam ni desetinu doterana kao sto je ona bila. Svaka dlaka joj je bila na svom mestu. Sa mojom kosom to nije izvodljivo. A i svidja mi se „cupavost“.

Nekad zbog drugih, nekad zbog sebe. Ima dana kada se za posao uopšte ne sredim, a za posao volim da se sredim, za izlazak i neku proslavu takođe. Kada se osećam lepo i kada mi je linija kakva želim, više se sređujem, onda se čak sredim i u kući. Kad imam pregovore od kuće, sredim se i za to. A kada se osećam loše, onda se ne sređujem uopšte, samo na silu. Ja većinu vremena idem bez šminke, i na posao, a neka redovna nega i lepa odeća mi je sasvim okej da izgledam prijatno. Imam mnogo sreće što mi je da se promenim skroz dovoljan karmin i maskara. Ful se šminkam jako retko, kad nešto slavim, ili izuzetno kad imam neki poslovni događaj koji zahteva da budem u fulu.
Nekada sam mislila da se sređujem zbog sebe, ali realno sređujem se zbog drugih više. Jer ja otkako radim kod kuće sredila sam se par puta o važnim datumima. Ali i kako to reći, logično je da prilike nalažu da se središ, nećeš kod kuće biti pod ful šminkom, što se čak i meni desi ponekad.
Tako da moj konačan odgovor je - zbog drugih, ali to zavisi od mog stanja, ako sam loše ne idem nigde, kamoli da se sredim.
Kada sam u jednom običnom stanju sređujem se kako se osećam, a sada sam počela i u kući da vodim računa da izgledam dovoljno dobro da mogu tako odmah napolje. Kupila sam adekvatnu sportsku odeću da budem lepa i kad šetam psa. Sve mi je to postalo jako važno (ranije nije bilo).
Ne znam otkud ova promena, ali je na dobro.

Kupila sam juče jedno 5 kg kozmetike, šamponi, gelovi za tuširanje, kreme, nešto šminke... Razmišljam, treba da se farbam, pa hajde, sutra ću. Depilacija, lakiranje noktiju, šta da obučem, šminkanje...

Pa žene, za koga i zbog koga se sređujete? Zbog sebe ili nekog drugog? Šta vam je važnije, reakcija drugih ljudi ili Vaš subjektivan osećaj?
Ne mogu na ulicu ili na posao kao strašilo, brukam familiju.

Back