blooser
Veoma poznat
- Poruka
- 14.968
jel ti to nekome pretiš?
ne sviđa ti se kako pišem?
zabole me...
mora da je i Tapi-ja ubio sns?
usred istražnog zatvora 2003-e godine
Ne, ja ti ne pretim, samo ti kazem gde moze da odvede takav nacin razmisljanja.
A zasto vi sad ne uhapsite ubicu Tapija?
A pretis sam sebi jer kazes kako, eto, ako ima nekog razloga moze covek da se ubije, da mu se polome kosti... Jer, eto, ima razloga.
Pa znas za one ulicarske fore "sta me gledas" i onda bam, bam, bam, ni ne shvatis sta se desava a dobio si pesnice u glavu jer si, eto, pogledao neku budaletinu koja samo ceka da se bije. I kad bi ti pitao tog lika "sto, bre, izubija coveka?" on bi ti rekao "sta on mene gleda?". I to je, kao, dovoljan razlog.
Ali kad to postane punovazan razlog da se neko bije/ubije - onda to vazi za sve. Pa moze gadno da se vrati i onome ko je sve to "legalizovao".
Shvatas sad sta sam napisao? To je zapravo recept za anarhiju. A ova vlast upravo tamo vodi ovu drzavu parcijalnim primenama zakona, gde se krimosima gleda kroz prste sve sto urade, a na nama obicnim gradjanima se primenjuju najstrozije svi moguci i nemoguci zakoni. A to je ono sto si, zapravo, i ti napisao.
To ce neminovno dovesti do reakcije gradjana koji ce, buduci da nemaju drugi nacin niti ih ijedan deo drzave stiti, poceti da uzimaju zakon u svoje ruke. A to moze da postane jako gadno...