Za jedan dan otkriveno 4.000 prekoračenja brzine, najveće napravio vozač "mercedesa" kod Čoke

Još jedan video: Rimčev C_Two snimljen kako juri čak 248 km/h na autocesti kod Zagreba​

Gotovo svi domaći mediji jučer su izvijestili o jurnjavi hrvatskog električnog hiperautomobila Rimac Nevera na državnoj cesti D8 (Jadranska magistrala).
Na cesti gdje je ograničenje 90 kilometara na sat, muškarac u jakni kompanije Rimac Automobili vozio je čak 232 kilometara na sat. Kako je jučer pisao Jutarnji.hr, automobil je najvjerojatnije vozio šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić. Iz tvrtke to zasad nisu službeno potvrdili.
Danas se pak na društvenim mrežama dijeli jedna ranija brza vožnja Rimčeve jurilice. Naime, na YouTube kanalu DragTimes još je 25. travnja ove godine objavljena snimka na kojoj automobil koji iznutra izgleda kao Rimac C_Two (prototip iz kojeg je razvijena Rimac Nevera) na cesti u "brzoj traci" vozi brzinom do 248 km/h...
https://www.jutarnji.hr/video/news/...ak-248-km-h-na-autocesti-kod-zagreba-15078525

Pa šta ima veze.

Jedan od razloga zbog kojih planiram da napustim Srbiju i preselim se u Nemačku jeste upravo ta sloboda po pitanju ograničenja brzine.
Pa koliko ja znam isto je i u Njemačkoj. I kod njih na autocesti ima ograničenje. I sve se više čuju zahtjevi da se uvedu ograničenja i kod njih.

Sa 300 na sat i tolikom težinom vozila mislim da bi proleteo kao metak kroz 20tak automobila ili kuća ubijajući sve živo. Eksplozivnu moć da i ne pominjem.

Po meni je taj električni automobil vrlo upitnih sportskih karakteristika u nekoj amaterskoj hobi izvedbi kao što je taj rimčev. Zašto to kažem napominjem naročito brdske staze na kojima treba svemirska tehnologija protiv proklizavanja.

Back