Za NS sam se odlučila jer sam iz NS.
Mislim da se može konkurisati i u BG i u NS, ako su naravno dani i termini polaganja prijemnog različiti.
Ja sam išla na pripreme, a u okviru njih nam je psiholog koji je držao pripreme zadavao sve 3 vrste testova: i znanja, i sposobnosti i opšte informisanosti. Za opštu informisanost sam se "pripremala" kopajući po Prosvetinim enciklopedijama i kvizovima. Imala sam i zbirku pitanja koja se može naći na Filozofskom u BG, i iz te zbirke je većina pitanja bila na prijemnom za Pedagogiju (gde se polaže test znanja i opšte informisanosti), a ja sam konkurisala i na njoj, osim na Psihologiji.
Solidan uvid u prirodu testova sposobnosti, možeš steći u knjizi
Budite uspešni na IQ testovima, autor je Žil Azopardi. Tu su dati primeri različitih testova sposobnosti, mada, naravno, osim tih u knjizi, postoje i mnogi drugi testovi sposobnosti.
Zašto misliš da nemaš šansi za budžet? Kakav uspeh imaš u školi?
Na svakom fakultetu, možeš da učiš napamet, ili da odlučiš da razumeš to što učiš. I jedno i drugo zahteva napor, različite vrste. Najbolje je naravno potruditi se da razumeš.

Na Psihologiji, dosta je literature napisano teško za shvatanje, ali opet kažem, nema nesavladivog ako se uloži trud. Pedagogija je recimo, iako je mnogi maltene poistovećuju sa Psihologijom, znatno jednostavnija i shvatljivija... i uža.