za filomofile

jekana

Ističe se
Poruka
2.074
cao dragi mi forumasi!

ovako, imam zadatak za filmofile, a sama sam se uverila da ih je nebrojeno mnogo na ovom forumu...

treba mi isecak iz nekog filma a da podrzava kljucne reci kao sto su :

veza
konekcija
link
povezivanje
karika

(ne mora biti bukvalno, moze u prenesenom znacenju)

treba mi vasa pomoc, stoga navalite!

hvala i poz!! :hvala: :zag:

fight-club.jpg

Lik iz donjeg sveta (tacke a) uspostavlja vezu sa devojkom iz gornjeg sveta (tacka b), u tacki dodira dve paralalene planete u nekom zakrivljnonom univerzumu.. (vidi sliku.. to je pocetak filma.) Kasnije se pojavljuje Trans world- firma izgradjena izmedju kao centar saradnje dva naopaka razlicita sveta.. neka vrsta aluzije na globalne politicke osnose i aluzije na internet i fejsbuk monopol.

mozda malo nejasno formulisano pitanje.. koji je to zanr koji podrzava link, vezu..

Lik iz donjeg sveta (tacke a) uspostavlja vezu sa devojkom iz gornjeg sveta (tacka b), u tacki dodira dve paralalene planete u nekom zakrivljnonom univerzumu.. (vidi sliku.. to je pocetak filma.) Kasnije se pojavljuje Trans world- firma izgradjena izmedju kao centar saradnje dva naopaka razlicita sveta.. neka vrsta aluzije na globalne politicke osnose i aluzije na internet i fejsbuk monopol.

mozda malo nejasno formulisano pitanje.. koji je to zanr koji podrzava link, vezu..

hmm...zanimljivo!! pogledacu, hvala puno!!

moze neko objasnjenje? :)

moze neko objasnjenje? :)

moze
covek koji navlaci rukavice je Orfej
ovaj drugi covek je shofer Smrti, njega mozes da svrstas pod kariku :mrgreen:
izmedju Orfeja, koji je pesnik, i Smrti, koju tumaci zena ,javlja se snazna konekcija
ogledalo je simbol povezivanja coveka sa samim sobom, sa svojom smtnoscu, pa zato u filmu predstavlja portal koji povezuje stvaran svat sa podzemnim...

moze
covek koji navlaci rukavice je Orfej
ovaj drugi covek je shofer Smrti, njega mozes da svrstas pod kariku :mrgreen:
izmedju Orfeja, koji je pesnik, i Smrti, koju tumaci zena ,javlja se snazna konekcija
ogledalo je simbol povezivanja coveka sa samim sobom, sa svojom smtnoscu, pa zato u filmu predstavlja portal koji povezuje stvaran svat sa podzemnim...

vau...kakvo objasnjenje! :klap:

amin za to!!

ali meni treba nesto bukvalnije... kako bih rekla...''vidljivije''... veza koja se vidi golim okom ;)

Back