Pozdrav, imam 33 godine i zbog ucestalih bolova u levoj dojci bila sam na ultrazvuku i dobila sledeci nalaz:
Razlog pregleda: Dysplasia mammae bill.St.post hydroadenitis axillae bill.
EHO PREGLED OBE DOJKE
Dojke su intemedijarnog tipa, zlezdino tkivo prisutno predominantno i u GLK sa znacima fibrolipomatozne displazije, uz izdvajanje u levoj dojci u okviru displaznih promena pojedinacnih mikrocisti dimenzije od 3 do 6 mm (GLK). Solidni Tu se u dojkama ne izdvajaju.
Desno aksilarno reaktivne lgl do 12mm, levo do 13mm.
Mene zanima i ako predpostavljam da je nalaz normalan , da li se ciste stvaraju i nestaju tokom vremena , takodje me zanima ovaj opis dojki sta znaci i da li ovaki nalazi u statistici kroz X godina dovode do malignih oboljena?
Unapred zahvalna na odgovoru i savetu Cetana BG!!
Razlog pregleda: Dysplasia mammae bill.St.post hydroadenitis axillae bill.
EHO PREGLED OBE DOJKE
Dojke su intemedijarnog tipa, zlezdino tkivo prisutno predominantno i u GLK sa znacima fibrolipomatozne displazije, uz izdvajanje u levoj dojci u okviru displaznih promena pojedinacnih mikrocisti dimenzije od 3 do 6 mm (GLK). Solidni Tu se u dojkama ne izdvajaju.
Desno aksilarno reaktivne lgl do 12mm, levo do 13mm.
Mene zanima i ako predpostavljam da je nalaz normalan , da li se ciste stvaraju i nestaju tokom vremena , takodje me zanima ovaj opis dojki sta znaci i da li ovaki nalazi u statistici kroz X godina dovode do malignih oboljena?
Unapred zahvalna na odgovoru i savetu Cetana BG!!