Za đačke ekskurzije i do 43.000 dinara

Овде се ради о кванититету.
Ти узмеш у просеку 70 до 100 евра дневницу. Мало је?
И увек, али увек кажете. Ја то не бих али морам. Не мора. Откажите екскутрзије или тражите да их воде друге независне фиорме. Али то не пада на памет никоме у школи јер узмете за недељу дана више него већина људи у овој земљи за месец дана.

Слажем се да је у питању одгворност и да није лако.
Али не може све ни преко леђа родитеља.
Покажи у ком захтеву штрајка стоји да не желите да водите екскурзије и да тражите да се укину или да их не водите ви него нека ангажована фирма.

Смем да се кладим да би међу родитељима била гомила која би пристала да пази децу без накнаде а да њихово дете иде бесплатно.
Samo mi objasni kakve veze imaju prosvetni radnici sa formiranjem cene ekskurzija i rekreativnih nastava? Baš niko od nas se ne pita, jedino što je na nama da u skladu sa oblastima koje radimo,biramo najbolje destinacije na kojima bi deca mogla nešto novo da vide i nauče.Ekskurzija nije zakonski obavezna za roditelje, tako da ne razumem tvoj predlog da štrajkujemo da se ne ode na ekskurziju.

Имају у тој мери да ако вам је мало или тешко због очигледне велике одговрности коју имате, као што тражите повећања плата, можете тражити скидање одговорности пребацивањем на неку другу фирму или укидање екскурзија али то не радите.

А зашто онда у захтеве штрајка не ставите да уместо вас децу на екскурзије води посебно плаћена фирма?
Ај молим те не причај глупости.
Узмеш за 7 дана колико 50% људи у овој земљи добије за месец дана, слатка вам је то пара.

Нигде у захтевима нема да се одгворност пребаци на другог него само да ви добијете још више због одговорности.

Рекреативне наставе и екскурзије треба укинути. Некад је то постојало због родитеља који нису могли да воде децу на море или планине.
Сад су цене за једно дете више него да цела породица оде на одмор јер се сад и курта и мурта уграђују у цену.
Ja ne pričam gluposti, samo ti navodim činjenice, a ničije postove ne nazivam glupostima već ih samo argumentima opovrgavam. I stalno pominješ neke silne pare koje uzimamo, pa onda ja tebe, koji si pobegao iz te prosvete ne razumem. Ako je sve tako bajno i sjajno, što onda nema navale na te fakultete?
Pominješ zarade ljudi koji se zaista muče da prehrane porodice, ali ne pominješ da smo i mi roditelji koji takođe i školuju i šalju svoju decu na te iste ekskurzije i rekreativne.Misliš li da nam škola plaća, našoj deci?
Napadaš nas zbog nečega što ne zavisi od nas, očekuješ da se pobunimo zbog nečega što ti smatrao željom za prebacivanjem odgovornosti. Da smo neodgovorni, kao što misliš, niko od nas ne bi išao nigde ni na 2 sata a kamoli na više dana. I ja sam već pomenula, mi smo vodili decu na Zlatibor za 22 000 , 7 dana. Ne verujem da za te pare može da se letuje ili zimuje,posebeno ne oni jadni ljudi koje pominješ da zarađuju mnogo manje.Za ove bahate je to sitnica.

Кроз цело школовање ишла сам на екскурзије и нешто се не сећам да је било више од два детета чији родитељи нису имали али онда су њима та путовања дотирана, знам да је била нека врста помоћи.

Моја деца су такође ишла кад год је било организовано али тада су цене већ биле јаке па смо се и бунили на родитељском.

Ekskurzije me ne interesuju, nikad nisu isla sva deca, nego ko ima pruzi se, ko nema ili roditelji procene da je skupo, on ne ode i nista strasno..
Kome drustveni zivot i legendarnost u skoli zavisi od ekskurzije, taj odmah kod psihologa da ide..

Nek podele high i low ekskurzije, jedni do madrida drugi do avalskog tornja, i da jure odbegle pilice iz avalskih avlija za rucak....

Кроз цело школовање ишла сам на екскурзије и нешто се не сећам да је било више од два детета чији родитељи нису имали али онда су њима та путовања дотирана, знам да је била нека врста помоћи.

Моја деца су такође ишла кад год је било организовано али тада су цене већ биле јаке па смо се и бунили на родитељском.
U mojoj skoli nekad i vise od polovine nije isla....Nisu ekskurzije nista posebno....

ne mogu ni da citam ovaj bezobrazluk...roditelji da su pametni treba da bojkotuju sve te ekskurzije, posebno za decu od 1-4 razreda.
i pitanje..sta da rade roditelji koji imaju dvoje dece ?
Kod nas, u Titovo vreme, ekskurzije su bile bagatela.
Obilazili smo znamenite srpske vukojebine.
Sećam se obilazili smo Karadjordjev konak al on nešto bio na vrh brda i pitala drugarica: "ako mu je to konak a šta ga pravio na vrh [izraz]?" Onda je od druge drugarice dobio odgovor: "Ako se nije umorio taj dan pa da otegne jezik dok se popne"

Decu na ekskurzije treba da vodi posebno odelenje MUPa, odredjen broj pripadnika redovnih i neki broj pripadnika specijalnih jedinica...
Deca mirna, ko bubice...

i obavezno psihologa

eto i ustede ako ce mup da placa svoje.....a samo dodatne dnevnice udju u trosak
Gušiti dečju spontanost i kreativnost je ravna ludilu u totalitarnim režimima.

Kakva god da je bila SFRJ tek deca su bila spontana.
Bar ova iz unutrašnjosti.
Ko sa lanca...

Vraćamo se mi iz obilaska Karadjordjevog konaka kad druga grupa dece ide uzbrdo i vide da smo mirni pa su doneli svoj zaključak: "Odakle ste BOLAN seljaci? Hahaha... Odakle ste seljaci? Hahaha"... Njihova učiteljica kulira a naša još više.
Poleteo kamenčić ka našoj grupi i pogodio drugaricu u glavu... Onda ja i par drugara nadjemo bosanskog mamlaza koji to uradio i kažemo mu pred batine: "razglednica iz Beograda"

Ne znam sta si hteo da kazes....moraces to ponovo....ja sam ti malo drugacije ziveo...
Nikad nisam morao da se pustam sa lanca, a stalno sam bio pusten sa lanca...pravio svoje ekskurzije zato verovatno ne znam sta mislis tacno..
Moji nisu pravili zezanja u hotelu , nego se podele po sobama, nista divljanje...sto smo tisi to ce nam biti bolje...

Šta ste vi to radili u 4 zida?
Muški jel?
Pa da...
Pa ne mora da je ista soba, cesto smo menjali sobe, ode nas dvojica u zensku sobu , da se ne plase , udaljena koliba....tako da spavamo po dvoje u istim krevetima...
Ali nema razvaljivanja soba i divljanja, sve se cuti i na tiho radi.....

Najgore za decu je ako neko radi popis u pola noci, a to se desava samo ako se desi neka ujdurma, a ne ako je tiho...

Pa ne mora da je ista soba, cesto smo menjali sobe, ode nas dvojica u zensku sobu , da se ne plase , udaljena koliba....tako da spavamo po dvoje u istim krevetima...
Ali nema razvaljivanja soba i divljanja, sve se cuti i na tiho radi.....

Najgore za decu je ako neko radi popis u pola noci, a to se desava samo ako se desi neka ujdurma, a ne ako je tiho...
Nemoj... u redu je... prolazna faza... Frojd ..

Back