Za deku,

giravaru

Primećen član
Poruka
634
Sta znaci ova dijagnoza:

Arrhythmia extrasistolica ventricularis Lown IV- A, ima 70 godina, a kardiolog nije bio raspolozen da objasni tacno sta znaci, Deka nam je dobio terapiju, ali tog leka nema na nasem trzistu. Ritalmex - 200., kapsule.
Svaka pomoc dobro dosla, hvala unapred u ime deke i mene.

komorska (ventrikularna) ekstrasistola je kad komore srca naprave kontrakciju ranije nego sto treba, odnosno u komorama se pojavi neki elektricni signal koji nije onaj normalni koji stvara normalan srcani ritam. ne znam da li sam odabrao bas prave reci, nadam se da si razumela. ovo Lown je sistem gradiranja komorskih aritmija, a IV-a znaci da se javljaju po 2 vezane ekstrasistole

komorska (ventrikularna) ekstrasistola je kad komore srca naprave kontrakciju ranije nego sto treba, odnosno u komorama se pojavi neki elektricni signal koji nije onaj normalni koji stvara normalan srcani ritam. ne znam da li sam odabrao bas prave reci, nadam se da si razumela. ovo Lown je sistem gradiranja komorskih aritmija, a IV-a znaci da se javljaju po 2 vezane ekstrasistole

Hvala,puno. Prenecu deki......:)

Je li to uopste legalno? :D

Lično sam kupovala Liovak u privatnoj apoteci,bez fiskalnog računa i poprilično pri kraju roka trajanja.
Zašto lekari prepisuju lekove za koje znaju da ih nema i da je teško doći do njih??

@Giravaru,bolje opet kod lekara pa nek promeni terapiju,ima i drugih tableta za aritmiju.

Poslednja izmena:
ovaj lek cesto prepisu kad druge stvari ne pomazu. cisto sumnjam da je ovo prvi put da njen deda uzima antiaritmike

Shodno godinama naravno.
Nego,znam da ovo nije mesto,ali da ne otvaram temu samo zbog jednog pitanja ako nije problem da mi odgovoriš.
Šta znači blok desne grane srca? Hvala na trudu unapred.

Uh... Cek da probam sto jednostavnije :) Ovako, kao sto sam vec spominjao, srce radi tako sto ima svoj elektricni sistem sprovodjenja, pa u jednom delu nastaje elektricni signal, koji se onda dalje provodi kroz ostatak srca. Evo malo uz pomoc slike:

h9991262_001.jpg

Signal nastaje u ovom SA cvoru (SA node), zatim ide dalje kroz neki AV cvor i onda prelazi u tzv. Hisov snop. Taj Hisov snop se dalje deli na levu i desnu granu u komorama srca. E pa, to je ta desna grana - na ovoj slici to je right bundle branch. Blok desne grane znaci da je sprovodjenje kroz nju prekinuto.

Blago meni,blago meni,no dobro nije za paniku.Hvala ti na iscrpnom objašnjenju.:)

Izvinjavam se sto nisam ranije napisao ovo, a mislim da je vazno: blok desne grane sam po sebi nije uzasno opasan, nego on vise sluzi da ukaze na neka druga oboljenja srca ili pluca koja su ga mogla izazvati. Ako nema tih oboljenja, cesto je taj blok benignog karaktera i ne skodi zdravlju.

Izvinjavam se sto nisam ranije napisao ovo, a mislim da je vazno: blok desne grane sam po sebi nije uzasno opasan, nego on vise sluzi da ukaze na neka druga oboljenja srca ili pluca koja su ga mogla izazvati. Ako nema tih oboljenja, cesto je taj blok benignog karaktera i ne skodi zdravlju.

Nema problema,nikad nije kasno,nigde ja ne žurim.Malo sam gledala po netu,ako povežem HOBP i dijabetes i taj blok onda dođe pod normalnu pojavu.
Pa dobro,godine i način života i sve ostalo,dajem sebi dijagnozu da mi nije ništa.Hvala za trud.:hvala:

Pozdrav,takodje imam problem sa nalazenjem ovog leka,obisao sam dosta apoteka po Beogradu i nijedna nema minsetil,a jako mi je hitno da nabavim ovaj lek,jer mom deki samo to moze pomoci,pa bih Vas zamolio da mi kazete u kojoj to apoteci ga mogu naci.Unapred zahvalan,Lazar.

Lazo,moraš još jednu poruku da pošalješ,bilo gde okači nešto,neki komentar,nešto,dok ne poplaviš ne može ti se poslati privatna poruka,a javno pisanje o imenima apoteka je zabranjeno pravilima foruma,sma tra se kao reklama

Back