"Za danas - toliko" (film, trenutno u bioskopima)

Poruka
6.988
Negde na netu natrcim na preporuku da gledam ovaj film. Da li sam zrtva influencera ili sam samo zaintrigiran, ipak, odem da ga pogledam. Potka price je da se o ovom filmu raspravlja tiho, u pozadini. Da niko nije ocekivao toliku paznju za taj film koji kako neki tvrde i nije bio planiran da dozivi vecu popularnost. Ipak, dobio je dve nagrade na FESTu (pri cemu mislim da je od svih cerka bila najbolja a ona nije dobila nista) Prica se i o tome da nekako ne moze da se isprica/preprica nego je emotivni deo filma taj koji zapravo nosi film (ima puno raznih impresija). Nazalost, u jednom trenutku sam zaspao tako da sam izgubio jedan deo filma, sto je do mene a ne do filma. Tako da mozda nisam pokupio sve ali s obzirom da se film desava u (takoreci) nepovezanim dogadjajima, tako ne mislim da sam puno izgubio.

Ima jos jedna - prilicno socijalna dimenzija filma. A to je da je film iz unutrasnjosti o ljudima u unutrasnjosti i kao onima koji odlaze u Beograd (poslom ili potrebom) i ne dolaze tako cesto nazad. Uz to se mesaju sve one zivotne emocije - gubitci (koji nisu naglaseni), svadba, izleti i putovanja, licna borba sa zivotom, odnos sa decom, prijateljima, rodjacima itd.
 
Lep tekst, tj. recenzija filma je objavljena u "Danas"...

https://www.danas.rs/kultura/za-danas-toliko-film-drugacijeg-vremena/


Ipak, ima i ovakvog komentara:

Screenshot_90.png


Ukusi su različiti...
 
Lep tekst, tj. recenzija filma je objavljena u "Danas"...

https://www.danas.rs/kultura/za-danas-toliko-film-drugacijeg-vremena/


Ipak, ima i ovakvog komentara:

Pogledajte prilog 1555536

Ukusi su različiti...
Ovo poređenje "na nivou serija sa Prve"... Gleda serije sa Prve ili koristi šablonsko povezivanje sa nečime što treba da pokaže kako je kul i prezire nešto što i ne gleda? Pitam za... svaki slučaj?
Svi umesto svog komentara, osvrta, recenzije, jednostavno upotrebe Pink, Prvu, Grand... kao izgovor zašto im se nešto ne sviđa. Nemaštovito i neoriginalno.
Više je napisao NM u uvodnom postu nego prepametna Tamara.
OK, film ti se ne sviđa, napiši zbog čega, a ne "serije sa Prve"... šta ako ja ne gledam serije sa Prve, pa nemam pojma o čemu pričaš i zašto je to loše? Ili je ono "ne gledam, ali znam da ne valjaju ništa"?
 
Poslednja izmena:

Back
Top