Za cim zalim sto u mladosti nisam imao?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Ne, ne zalim za ni jednom stvari, sve sam imao...

Jedino nisam imao DIGITALNU KAMERU, jer tada jos nije postojala...

Imao sam neki ruski fotoaparat "Smenu 6" ali filmovi i njihovo razvijanje su prevazilazili moj dzeparac...

Cak sam se bio uclanio i u foto klub da bi me jeftinije izaslo....

Ali, nista nije vredelo, slika je ostalo malo, vrlo malo....

Ni od bivsih devojaka nemam slike....

Tuzan sam kada pomislim koliko uspomena mi je samo ostalo u secanju, nisam mogao da ih snimim i ovekovecim za uvek...

Zato danas nista ne propustam da snimim. Imao sam veliku kameru Sony, ali sada sam kupio mali Samsung, skup alo dobar, nosim ga u tasnici i sve sto mi je interesantno stanem i snimim...Nista ne propustam, milina jedna..

Ајде бре бруко једна...како те није срамота?''смену 6'' а? Па макар ''смену 8'' су могли родитељи да ти купе...или нису?Вероватно им је била прескупа...

Кад си већ СВЕ ИМАО што ниси купио Никона или Лајку?Или Хаселблада?Ко је то имао у тој јадној сиротињској држави?Нико...понека двоока ''јашика'' код професионалаца је било чудо...

А у СФРЈ су шатро сви све имали а?Јесте ал'у сновима...

Први фото апарат сам украо јер ми га није имао ко купити...захваљујући твојим комуњарама ....

Тај мој апаратић је јако личио на ''Зорки 4'' али се није тако звао...нешто капо ''фед'' или ''феђ'','бем ли га сад ал знам да је био руски...гованце ко и све остало из ''источног блока''...

Сам сам развијао филмове и правио слике код колеге који је имао ''УПУ'' за копирање и кадице за развијач и фиксир.

Сликао сам највише представнике црвене буржоазије,њихове мерцедесе са црвеним таблицама,њихова фина одела шивена код ''кадрије'' а насупрот њима раднике у поцепаним чизмама и ''прогледалим панталонама''...

Слике сам уступао колеги који је живео у БРД а он направио изложбу и добио неку награду ...изложба се звала ''контраст''...кајем се што нисам сачувао негативе,да покажемо овде форумашима како је то била држава где влада ''једнакост'':mrgreen:

Ајде бре бруко једна...како те није срамота?''смену 6'' а? Па макар ''смену 8'' су могли родитељи да ти купе...или нису?Вероватно им је била прескупа...

Кад си већ СВЕ ИМАО што ниси купио Никона или Лајку?Или Хаселблада?Ко је то имао у тој јадној сиротињској држави?Нико...понека двоока ''јашика'' код професионалаца је било чудо...

А у СФРЈ су шатро сви све имали а?Јесте ал'у сновима...

Први фото апарат сам украо јер ми га није имао ко купити...захваљујући твојим комуњарама ....

Тај мој апаратић је јако личио на ''Зорки 4'' али се није тако звао...нешто капо ''фед'' или ''феђ'','бем ли га сад ал знам да је био руски...гованце ко и све остало из ''источног блока''...

Сам сам развијао филмове и правио слике код колеге који је имао ''УПУ'' за копирање и кадице за развијач и фиксир.

Сликао сам највише представнике црвене буржоазије,њихове мерцедесе са црвеним таблицама,њихова фина одела шивена код ''кадрије'' а насупрот њима раднике у поцепаним чизмама и ''прогледалим панталонама''...

Слике сам уступао колеги који је живео у БРД а он направио изложбу и добио неку награду ...изложба се звала ''контраст''...кајем се што нисам сачувао негативе,да покажемо овде форумашима како је то била држава где влада ''једнакост'':mrgreen:

Lupetas kao i uvek.

Ja sam cvrsto ubedjen da ti tada nisi ziveo u Jugoslaviji.

Tada su razlike izmedju radnika i rukovodilaca u platama bile 1 : 2,5 cega nigde na svetu nema. I to je bilo vrlo skodljivo.

Ali, ovde to nije tema.....

PS: Aparat se zvao FED4....Toga sam imao kada sam diplomirao.

Prvi auto je tata kupio 1958. godine....Fiat 600...

Imam jos negde i sliku u njemu.

Poslednja izmena:
Ne, ne zalim za ni jednom stvari, sve sam imao...

Jedino nisam imao DIGITALNU KAMERU, jer tada jos nije postojala...

Imao sam neki ruski fotoaparat "Smenu 6" ali filmovi i njihovo razvijanje su prevazilazili moj dzeparac...

Cak sam se bio uclanio i u foto klub da bi me jeftinije izaslo....

Ali, nista nije vredelo, slika je ostalo malo, vrlo malo....

Ni od bivsih devojaka nemam slike....

Tuzan sam kada pomislim koliko uspomena mi je samo ostalo u secanju, nisam mogao da ih snimim i ovekovecim za uvek...

Zato danas nista ne propustam da snimim. Imao sam veliku kameru Sony, ali sada sam kupio mali Samsung, skup alo dobar, nosim ga u tasnici i sve sto mi je interesantno stanem i snimim...Nista ne propustam, milina jedna..
Zalim sto nisam imao pi.ke.....

Lupetas kao i uvek.

Ja sam cvrsto ubedjen da ti tada nisi ziveo u Jugoslaviji.

Tada su razlike izmedju radnika i rukovodilaca u platama bile 1 : 2,5 cega nigde na svetu nema. I to je bilo vrlo skodljivo.

Ali, ovde to nije tema.....

PS: Aparat se zvao FED4....Toga sam imao kada sam diplomirao.

А ја знам где сам живео на страну твоје убеђење...

Како је мој директор могао да има милион динара плату а ја 120.000 старих?То ми личи на више него 1:2,5??

Јесте ФЕД,продао сам га касније за неку грдну лову...

А ја знам где сам живео на страну твоје убеђење...

Како је мој директор могао да има милион динара плату а ја 120.000 старих?То ми личи на више него 1:2,5??

Јесте ФЕД,продао сам га касније за неку грдну лову...

Ne znam znam ja gde si ti ziveo i radio.

Nikada u Jugoslaviji raspon plata izmedju najv ise i najnize nije bio veci od 1 : 4,5.

I takav je bio jedino pre raspada Jugoslavije.

Ranije su rasponi bili manji.

A poslratnih godina su bili takozvani "platni razredi"

Pod tim vasim "herojem" Titom,vladala je zaista,ta cuvena "crvena burzoazija",koja je zivela na ledjima bednih radnika i jos bednijih seljaka.Da oni nisu ziveli tako ludo
raskosno ne bi 1968 godine,buknula Studentska revolucija,uperena bas protuv te Crvene buzoazije.tada se Tito dobro u,,,o,i bio spreman na beg.Medjutim,odrzao je veliki
govor,kojimje studentima sve obecao,samo da se smire.Naravno,srudenti su mu poverovali,a on obecanja,nikada nije ispunio.

Pod tim vasim "herojem" Titom,vladala je zaista,ta cuvena "crvena burzoazija",koja je zivela na ledjima bednih radnika i jos bednijih seljaka.Da oni nisu ziveli tako ludo
raskosno ne bi 1968 godine,buknula Studentska revolucija,uperena bas protuv te Crvene buzoazije.tada se Tito dobro u,,,o,i bio spreman na beg.Medjutim,odrzao je veliki
govor,kojimje studentima sve obecao,samo da se smire.Naravno,srudenti su mu poverovali,a on obecanja,nikada nije ispunio.

Koliko si imao godina te 1968.godine kada to sve znaš ?

a tema je sta?
sta ce ovo na ovom pdfu?

Ја сам се то питао дмах по отварању теме и лепо сам питао Блајбија како се то материјализује у фиотоградији, ако је већ постављено као тема. Он ме је благо речено игнорисао.
По мени ово су приче за кафе и ако неко не стави и неку фотографију, нека се приче наставе у кафеу.

Ја сам се то питао дмах по отварању теме и лепо сам питао Блајбија како се то материјализује у фиотоградији, ако је већ постављено као тема. Он ме је благо речено игнорисао.
По мени ово су приче за кафе и ако неко не стави и неку фотографију, нека се приче наставе у кафеу.

Ne ignorisem te.

Moram da preslikam neku sliku iz mladosti sa fotografije.

Sutra cu i zalepicu je ovde.

Da vidim kako ce to ispasti.

У сваком случају господо трмр су на овом ПДФ - у намењене нашим фотографијама, свакако не разговорима о распону плата и сличним питањима из бивше државе. За то на фпруму постоје други ПДФ - и. Такође за аналогне фотографије постоји већ тема , па нема потреба да је дуплирамо.
Молим све да то имају на уму.

Sarvas --Ti si stvarno potpuno nezreo lik.Pitas me,koliko sam godina imao,kada znam za revoluciju,koju su studenti,podigli protiv Crvene burzoazije.Pa po tebi,mi mozemo
da znamo,samo ono,sto je bilo za nasega zivota.Bruko jedna.! Pa znaci,po tebi,ko nije rodjen kada je Karadjordje podigao Prvi Ustanak 18O4 godine,ne treba nista da zna o tome.Kakve li si ti ocene imao,iz predmeta Istorija i Logika.???

Poslednja izmena:
Пошто никаквих фотографија нема , овакву врсту можете да наставите на ПДФ Политика, или неком другом месту, а на теми посвећеној аналогној фотографији можете да каћите фотографије и из прошлости.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back