Z Nation

Theory

Domaćin
Poruka
4.439
Ima li fanova ove serije ovdje?
Ako volite The Walking Dead, ovo će vas tek raspametiti nakon mlakih epizoda TWD :lol:
Serija je dakle akcija non stop, scenaristi se ne trude da budu pretjerano ozbiljni pa ima mnogo dobrih fora kroz seriju (mada češće samo dovitljivih), konačno oslovljavaju zombije kako treba, a ne šetači, grizači, ovi oni... I pretražuju leševe, što me oduševilo! I iako je uvijek akcija i klanje i stalno su u pokretu, likovi su jako dobro razrađeni, serija ima sve što je TWD nekad imao (poredim sa tom serijom stalno jer ipak jeste najveće ostvarenje tog podžanra). Koliko smo samo čekali na kanibale tu, a ovdje se odmah srećemo sa njima, i još mnogo više za samo 13 epizoda :)

Dakle, radnja serije: Jedini nezaraženi od ujeda zombija (kojem je prethodno data prototip-vakcina) treba da dođe do Kalifornije gdje treba da ode u laboratoriju kako bi naučnici usavršili vakcinu, a nepovrijeđenog i živog moraju da ga dovedu član nacionalne garde i grupa civila, a počinju na samoj istočnoj obali, u Njujorku.

Od mene serija ima najveću preporuku, odavno nešto brutalnije i zabavnije ovog tipa nisam gledao :D

Ali, TWD nije baziran na 'raspamećivanju' ili 'vrućenju' publike, iako Kirkman zna da opali poneku mrsnu pokoljačku epizodu, u stripu naročito. Već obradjuje tematiku dezintegracije ljudskog i reafirmacije ljudskog. Serijal o porodici (kako je i sam priznao). Prijateljstvu. Crevima. Preživljavanju.
Mada, nisam čitao skoro stripove. Iznerviralo me kada Rik nije udesio onog razuzdanog Negana, negde oko 100-og broja, iz prilično suvislog razloga. Kirkmanu se jednostavno previše svidjao lik Negana, da bi ga slistio.
Poslednju TV sezonu nisam gledao, jer, nikako da nadjem vreme. Ali sam generalno zadovoljan TV serijalom. I video igrama.
Nekako dosadiše više ti zombiji, ako ćemo pravo. Pet-šest godina samo zombiji.

Back