Yugo cabrio

Poruka
12.949
Ako ima neka tema neka se spoji s njom!

PRAKTIČKI NOV!

Pogledajte koju je cijenu postigao jedan od samo 500 Yugo Cabrioleta s prijeđenih 592 kilometra!​

12525147.jpg

Nedvojbeno, Yugo je uz Zastavu 750 "Fiću" i Zastavu 101 "Stojadina" jedan od onih "domaćih" automobila koji se pojavio na početku 1980-ih, koji je bio izdržljiv i robustan i koji je pružao priuštivu mobilnost vozačima bivše države.
I dugo nakon toga Yugo je ostao na cestama te ih se još može sresti. U proizvodnji se zadržao od 1980. sve do 2008. godine, a proizvedeno je ukupno 794.428 primjeraka.
...
Međutim, vremena se mijenjaju pa je nedavno u New York Timesu izašla velika priča o vlasnicima Yuga u Americi koji tvrde kako je riječ o legendi koju ne bi mijenjali ni za što te da nikad nije bio toliko loš, koliko je imao lošu reputaciju. U tom duhu, za oko nam je zapeo primjerak Yuga koji se upravo putem cijenjene američke aukcijske kuće Barrett-Jackson na dražbi u Houstonu prodao za 12.100 dolara!
Doista lijepa postignuta cijena, no nije riječ o običnom Yugu. Prodana je vrlo rijetka originalna verzija GVC kabriolet iz 1990. godine s prijeđenih tek 370 milja ili 592 kilometara na satu.
1990. i 1991. proizvedeno je samo 500 Cabrio primjeraka od kojih je tek 75 završilo u Sjedinjenim Državama.
...
https://www.jutarnji.hr/autoklub/ga...abrioleta-s-prijedenih-592-kilometra-15103364

Meni je Stojadin bio bolji, a taj cabrio sad vredi samo kao relikvija za pokazivanje, a upotrebna vrednost je jako loša. Taj krov posle dosta godina pravi probleme i kod mnogo kvalitetnijih automobila.

Meni je Stojadin bio bolji, a taj cabrio vredi sad vredi samo kao relikvija za pokazivanje, a upotrebna vrednost je jako loša. Taj krov posle dosta godina pravi probleme i kod mnogo kvalitetnijih automobila.
Krov se pravio u americi tako da je auto patio od istih bolesti. Inače cabrio je auto za garažu tj za buržuje nie za boraniju. Konkretno jugo je bio lepši i bolji za grad ali je kec bio praktičniji.

Sadruge strane kec je imao bolje pedale dok su kod juga bile baš sabijene i nisi lako mogao da voziš. Sećam se da sam mojim velikim stopalom lako pritiskao dve čak tri pedale odjednom.

Opet to je kod keca bilo obavezno da desnom nogom držiš kočnicu tj levom stranom stopala a desnom stranom daješ gas da se ne ugasi auto. Isto tako i krećeš što prevrneš nogu.

Teško da bi današnji vozači to mogli da ukapiraju :mrgreen:

Pa kad si vozio onog raskantanog na kom se obucilo ko zna koliko kandidata.
Da si bio uzeo redovan Yugo u dobrom stanju to uopste nije bilo lose za voziti.
Ако занемаримо подразумевано уништен рикверц и недостатак серва...

Првих 30 часова сам возио на расклиматаном југу, рикверц се добијао после барем три покушаја.
Последњих 10 сам возио на потпуно новом југу, мој инструктор је био и власник ауто-школе. И за тих десетак часова сам већ могао да приметим да су неки почели да урнишу рикверц. Немам појма зашто се то дешава, да ли је публика заиста толико никаква или је неки други разлог?

Ако занемаримо подразумевано уништен рикверц и недостатак серва...

Првих 30 часова сам возио на расклиматаном југу, рикверц се добијао после барем три покушаја.
Последњих 10 сам возио на потпуно новом југу, мој инструктор је био и власник ауто-школе. И за тих десетак часова сам већ могао да приметим да су неки почели да урнишу рикверц. Немам појма зашто се то дешава, да ли је публика заиста толико никаква или је неки други разлог?
Jao kad rece rikverc ja sam se ziv napatio na Yuga ,znao i da zaglavi pa cirkus …

Срећом па и на југу важи правило да се чује једно особено шкљоц када се погоди рикверц.
Многи би пали на полагању само због тога.
Није важно ако убациш из трећег пута, важно да не направиш карамбол.

Back