youtube mreze

imam dva naloga yt sa istom gmail adresom
jedan koristim drugi ne koristim
adsens mi pokazuje za ovaj koji nekoristim stanje 0 gde tu ni nemam video snimaka
tako da bankovni racun mogu jedino da stavim ako mi cifra od yt bude veca od 70 dolara bar tako pise tamo
а да ли ти јутуб показује да имаш паре на оном другом каналу?
Једна мејл адреса је за један налог. У оквиру једног налога можеш да имаш више канала. Сваки канал се појединачно монетизује. Бранд налог се рачуна као за фирму где могу да се ставе неколико админа да тиме руководе. Можеш да пребациш Бранд налог на приватни налог. То се ради у Advance Settings.

Da li je u pitsnju onda samo brand nalog?
kako mogu brand nalog da uokvirim u drugu adresu da bude bas odma vidljiv npr
12345 je nalog i 12345@gmail je mail adresa moja
stavio sam ja
taj
brend nalog na adsense kao 'ostali sajtovi, i prikaze mi analitiku ali opet glavni paymnt bude sve 0

ima para, danas je bilo nesto manje od 10$ na tom brend nalogu

kskva je razliks izmedju brnda i obicnog
bojim se ako budem vracao na brend na obican nlog da ce mi se izbrisati v. snimci

ali bi na adsensu opet prikszivao ovaj
obican nalog gde
nemam para jer je brend kao pomocni nalog a ne
glavni

Da li je u pitsnju onda samo brand nalog?
kako mogu brand nalog da uokvirim u drugu adresu da bude bas odma vidljiv npr
12345 je nalog i 12345@gmail je mail adresa moja
stavio sam ja
taj
brend nalog na adsense kao 'ostali sajtovi, i prikaze mi analitiku ali opet glavni paymnt bude sve 0

ima para, danas je bilo nesto manje od 10$ na tom brend nalogu

kskva je razliks izmedju brnda i obicnog
bojim se ako budem vracao na brend na obican nlog da ce mi se izbrisati v. snimci

ali bi na adsensu opet prikszivao ovaj
obican nalog gde
nemam para jer je brend kao pomocni nalog a ne
glavni
ја и нисам неки стручњак али имам Адсенсе који ради. Ово што сам до сада писао је што из личног искуства а што читајући шта пише на јутубу. Ако знаш енглески, не би био проблем да и сам нађеш одговоре.

ne mogu brand account da stavim na adsense
a ne zelim da vratim na obican kanal ipak je to brend mora se nekako razlikovati
Погледао сам мало по интернету из чисте знатижеље. Неки људи пријављују проблем монетизације када имају неке леве имејл адресе и бранд налог.
Ја имам гмаил и бранд акаунт и монетизација ради.
Можда би требао да креираш нови јутуб налог са неком другом адресом и пребациш власништво на ту нову адресу? Има упутства на интернету како се то ради.

Vidi, ja sam taj brend account stavio na adsense, njemu se kao i na yutubu prikaze analitika i sve ali kada udjem na adsens onda mi bude glavna stranica ono koliko imam zarade za nalog na kojem nemam nista na youtubu a koji koristi istu gmail adresu kao i brend.
Tek kada vidim reports onda jedino mogu da vidim analitiku za brend.
Ali ni onda ne mogu da dodam bankovni racun.

Vidi, ja sam taj brend account stavio na adsense, njemu se kao i na yutubu prikaze analitika i sve ali kada udjem na adsens onda mi bude glavna stranica ono koliko imam zarade za nalog na kojem nemam nista na youtubu a koji koristi istu gmail adresu kao i brend.
Tek kada vidim reports onda jedino mogu da vidim analitiku za brend.
Ali ni onda ne mogu da dodam bankovni racun.
ја сам то одавно радио па се не сећам каква је била процедура око успостављања банковног рачуна. Знам да има неких провера. Треба такође да одговориш на нека питања везана за порез. А они су ти само рекли да то неће да раде док не дођеш у ситуацију за исплату. Значи, чекај месец дана да видиш да ли ће јутуб да пребаци неке паре на адсенсе. Они пребацују само једном месечно.

Погледао сам мало по интернету из чисте знатижеље. Неки људи пријављују проблем монетизације када имају неке леве имејл адресе и бранд налог.
Ја имам гмаил и бранд акаунт и монетизација ради.
Можда би требао да креираш нови јутуб налог са неком другом адресом и пребациш власништво на ту нову адресу? Има упутства на интернету како се то ради.
Svaka cast na strpljenju s ovim :mrgreen: :mrgreen:

Pre je bilo bolje, postojale su rupe u zakonu autorskih prava na yt, pa je kacio svako sta je hteo i zaradjivao tako, danas nema toga ti kacis tudje tudji i zaradjuje 😂 ili ti u najgorem slucaju udare embargo na sadrzaj

plagijatore
i danas je puno takvih, samo se razlikiju po tome sto naprave od orginalne pesme npr remix, cover, ili sta god.
Ko mi moze reci da cover nije plagijat?
Pa tako npr i ja mogu da okacim pesmu od eminema sa boljom verzijom akustike

Tako, da se strogo pridrzavam toga da gledam da li ta pesma jos negde postoji na yt, bavim se tradicionalnom muzikom i skidam pesme sa ostalih sajtova pre hrista
i bas se trudim da zvuci sto tradicionalnije u skladu te i te zemlje.
Ali ne mozes, konkurencija je stvarno prejaka na youtubu zato mora da volis to :)
Prva pesma kada ukucate havaii music na googlu ce izaci ne moja ali ko zna cija ali moj video snimak koji nazalost upravo zbog ko zna cijeg vlasnistva pitaj boga nije montenzovan :)
bas postavite ovde ocete li uspeti da je nadjete?

plagijatore
i danas je puno takvih, samo se razlikiju po tome sto naprave od orginalne pesme npr remix, cover, ili sta god.
Ko mi moze reci da cover nije plagijat?
Pa tako npr i ja mogu da okacim pesmu od eminema sa boljom verzijom akustike

Tako, da se strogo pridrzavam toga da gledam da li ta pesma jos negde postoji na yt, bavim se tradicionalnom muzikom i skidam pesme sa ostalih sajtova pre hrista
i bas se trudim da zvuci sto tradicionalnije u skladu te i te zemlje.
Ali ne mozes, konkurencija je stvarno prejaka na youtubu zato mora da volis to :)
Prva pesma kada ukucate havaii music na googlu ce izaci ne moja ali ko zna cija ali moj video snimak koji nazalost upravo zbog ko zna cijeg vlasnistva pitaj boga nije montenzovan :)
bas postavite ovde ocete li uspeti da je nadjete?
постоје агенције где платиш за употребу слика, видео клипова и музике. Можеш и да ставиш делове на које неко полаже ауторска права па кад јутуб то сазна, ако већ не знају унапред, онда обично део зараде иде ономе ко има ауторска права. Само најјачи потпуно забрањују употребу.
Кавер музика, кад је добро одрађена, је аутоматски маркирана као копирајт. Јутуб нуди неку музику без наплате. Имаш доста музике по нету која је у јавном власништву и можеш без проблема да стављаш. Такође, можеш да контактираш власника неге оригиналне музике на јутубу и питаш да ли можеш да користиш у свом видеу и да му даш кредит (да напишеш чија је музика).

Da, da, vec sam ja pobrisao takve video snimke gde su me tuzili pred ukinuce mog akaunta pa moras cekati 6 meseci da istekne opomena.

Ja uglavnom pronalazim i stvarno se trudim da pronadjem sto unikantnije izvodjace mongolskih stepa, ili pak flamengo gitare, i ne volim da znam da se takva muzika sto stavljam koristi za zaradu. Al rado cu od youtuba uzeti pare kad i uzimaju i svi pa sto ne bih i ja?
E sad, jedino tu sto mi nije jasno, zbog cega youtub placa uopste korisnicima za takav sadrzaj? Ili za reklame? I to samo ako kliknes na reklamu?

Da, da, vec sam ja pobrisao takve video snimke gde su me tuzili pred ukinuce mog akaunta pa moras cekati 6 meseci da istekne opomena.

Ja uglavnom pronalazim i stvarno se trudim da pronadjem sto unikantnije izvodjace mongolskih stepa, ili pak flamengo gitare, i ne volim da znam da se takva muzika sto stavljam koristi za zaradu. Al rado cu od youtuba uzeti pare kad i uzimaju i svi pa sto ne bih i ja?
E sad, jedino tu sto mi nije jasno, zbog cega youtub placa uopste korisnicima za takav sadrzaj? Ili za reklame? I to samo ako kliknes na reklamu?
плаћају за регистроване власнике корисничких права. Постоји огромна база података где јутуб проверава док стављаш видео. Ако то прође, може да се деси да власник налети на твој видео (или му неко каже) и да тражи од јутуба а често и од тебе лично да одмах престанеш да користиш. Обично иде опомена прво.

Pre nije bilo uopste nista od toga, ni zarade ni autorskih prava a ni oglasa. Yutub je bio yutub, danas ne mogu uopste da zamislim zivot bez yt i muzike :)
Јутуб ти дозвољава да ставиш ауторске ствари ако не монетизујеш. Ако си ставио регистроване ауторске ствари, јутуб удара рекламе на твој видео а паре даје онима који потражују. Ако је твој оригинал, нема реклама аки си ти тако рекао. Тако је и дан данас.

Back