youtube mreze

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
znam da niko ne zna al vredi pitati jer na googlu ne mogu da dobijem odgovor

Youtube unovcavanje preko neke mreze...
Koja je danas aktuelno dobra partnerska mreza za yt?

znam da je pre dve tri godina vrh bila ifree mreza jer je placanje moglo svaki dan sve dok je nisu ukinuli, pa ne znam sada kak9 stvari stoje?
Imam dobar star 10 god yt kanal mogu i prodati ako neko hoce oko 20 000 subsa i oko 10 miliona pregleda

Зар то већ није устаљена процедура преко Јутуба? Тражиш преко њих да ти одобре уновчавање (Monetizing) и пратиш упутства. Мислим да мораш да идеш преко AdSense ал ко што рекох све се ради кроз јутуб сајт.
Читај овде:
https://support.google.com/youtube/answer/72857?hl=en

znam da niko ne zna al vredi pitati jer na googlu ne mogu da dobijem odgovor

Youtube unovcavanje preko neke mreze...
Koja je danas aktuelno dobra partnerska mreza za yt?

znam da je pre dve tri godina vrh bila ifree mreza jer je placanje moglo svaki dan sve dok je nisu ukinuli, pa ne znam sada kak9 stvari stoje?
Imam dobar star 10 god yt kanal mogu i prodati ako neko hoce oko 20 000 subsa i oko 10 miliona pregleda

I koliko ceniš taj svoj kanal?

Jedino je pouzdana Google Adsense partnerska mreža ostalo je prevara.

Moj jutjub kanal je Neca Šmeca i ima blizu 7k subscrajbera.

Ako se niste bavili sa tim prestanite da pisete adsense, jer to nije ono sto pitam...
Zaradivo sam nesto malo, ali na godinu dana sam imao poprilicnu svotu koja je danas prosecna plata u Sbiji...
Шта се брецаш?
Питаш како да уновчиш јутубе и ми ти рекосмо. Колико знам/читам AdSense је једини начин што ти је вероватно јасно јер не можеш никако другачије.

moze ali ne znam jer ima milion mreza
preko adsensa ako ides onda ima zaradu svu, znaci sve ide tebi.
Ako ides preko neke yt partnerske mreze onda partnerski kao delis sa tom mrezom zaradu nrka mreza uzima 20%, neka 15%, nek
a manje ili vise.
Tako da si pod ugovorom od te mreze koji traje godinu dve tri. U nekim mrezama mozes ugovor da raskines kad hoces, ali da bi uopste i postao partner moras da ispostujes minimalne zahteve te i te mreze koje oni daju kao podrazumevano ucesce, a to je da ne krsis ni jednu odredbu yt zajednice, bla bla i bla.
Zato je adsense i bolji koji zs razliku od mreza koje nude partnerstvo, ne postoji ugovor, to je sl nekakvom google nalogu.
Ali je problem sto i da bih uopste mogao da napravis adsens moras da imas svoj sajt sta ti ja znam za oglasavanje... nekskvo.
Drugacije adsens bez sajta ne mozes da napravis, zahteva sajt ali nemam nikakav sajt. Pa zato pitam jel neko zna neku dobru yt mrrzu.

moze ali ne znam jer ima milion mreza
preko adsensa ako ides onda ima zaradu svu, znaci sve ide tebi.
Ako ides preko neke yt partnerske mreze onda partnerski kao delis sa tom mrezom zaradu nrka mreza uzima 20%, neka 15%, nek
a manje ili vise.
Tako da si pod ugovorom od te mreze koji traje godinu dve tri. U nekim mrezama mozes ugovor da raskines kad hoces, ali da bi uopste i postao partner moras da ispostujes minimalne zahteve te i te mreze koje oni daju kao podrazumevano ucesce, a to je da ne krsis ni jednu odredbu yt zajednice, bla bla i bla.
Zato je adsense i bolji koji zs razliku od mreza koje nude partnerstvo, ne postoji ugovor, to je sl nekakvom google nalogu.
Ali je problem sto i da bih uopste mogao da napravis adsens moras da imas svoj sajt sta ti ja znam za oglasavanje... nekskvo.
Drugacije adsens bez sajta ne mozes da napravis, zahteva sajt ali nemam nikakav sajt. Pa zato pitam jel neko zna neku dobru yt mrrzu.
Ниси ти то добро разумео како AdSense ради. Не треба никакав сајт. Иначе, то је Гуглов сајт, као и Јутуб а правиш акаунт тако што користиш емајл којим се логујеш на јутуб..

Nije bre, mislis da nisam i to probao?
ni fejsbuk, ni youtub a neki drugi account na nekoj drugoj platformi.
Moras imati bas svoj sajt
Сајт је онај који хоћеш да монетизујеш. Значи твој јутуб канал. Ако су те одбили, оставили су поруку зашто. На мом примеру, ја сам пробао неки мој канал који нема скоро ништа тамо и рекли су ми да мој сајт нема довољно информација. Ја имам један други канал који сам одавно квалификао и све ради.

Untitled.jpg

evo na slici se lepo vidi da treba sajt za adsense ne znam kako vi ovo zaobilazite?

e ljudi kanal mi je dobio odobrenje ali sta vredi kada ne znam sta sada treba da radim??? montenzovan je kanal stoji ona zelena kvacica sa parama,
ne mogu da verujem da polovina yt video snimaka o montenzaciji objasnjava kako podneti zahtev uopste za montizzovanje a nigde nema sta raditi posle toga i kako bankovni racun uneti i gde???

када видиш листу својих видеа
(рецимо овде
https://studio.youtube.com/channel/..."columnType":"date","sortOrder":"DESCENDING"})
да ли има зелени $ и "On" у колони Monetization.
Ако не онда мораш да укључиш за сваки видео тако што кликнеш на онај исти $ знак и укључиш.
Ако све ради, идеш на Analytics где ти покаже између осталог колико си отприлике зарадио

Da, da to sve ima, ali sta mi vredi sto pise koliko sam zaradio kada ne znam kako ja te pare da podignem u banci?
На AdSense си требао да наместиш у коју банку да ти се паре уплаћују (https://www.google.com/adsense/new/u/0/pub-9045540643810842/payments/?place=ADD_INSTRUMENT_EMBEDDED).
Јутуб пребацује паре једном месечно на Адсенсе. Када напуниш $100 или више Адсенсе пребаци паре, исто једном месечно, у банку коју си ти одредио.

Poslednja izmena:
Nemam tu opciju na adsensu za bankovni racun kaze "You don't need a payment method until your earnings threshold has been reached"

Jer kanal tj account na yt je brend tj nije obican kanal ne znam ni sta to znaci brend account, sada mi uvek na adsensu uloguje se na glavni account sa kojim na yt nemam nista.
To na yt lako zamenim accounte (sa jednim google nalogom imam dva youtube naloga taj brend account koje koristim i obican yt)
ali na adsensu ne postoji opcija da se menjaju accounti ko na yt, pa ista je google adresa isto sve sa koje se prijavljujem i odjavljujem.

Tako da meni sada stoji na adsense da imam 0$
verovatno bi pisalo ko i na yt analitici da je isti account.

Isao sam na adsensu dodaj kao sajt, i tu sam doda link od tog brenda accounta

ali sada immam jedino evidenciju ako idem reports opciju na adsensu
dok pocetna stranica kad otvorim adsens bude 0$ (jer nije to taj account)

Nemam tu opciju na adsensu za bankovni racun kaze "You don't need a payment method until your earnings threshold has been reached"

Jer kanal tj account na yt je brend tj nije obican kanal ne znam ni sta to znaci brend account, sada mi uvek na adsensu uloguje se na glavni account sa kojim na yt nemam nista.
To na yt lako zamenim accounte (sa jednim google nalogom imam dva youtube naloga taj brend account koje koristim i obican yt)
ali na adsensu ne postoji opcija da se menjaju accounti ko na yt, pa ista je google adresa isto sve sa koje se prijavljujem i odjavljujem.

Tako da meni sada stoji na adsense da imam 0$
verovatno bi pisalo ko i na yt analitici da je isti account.

Isao sam na adsensu dodaj kao sajt, i tu sam doda link od tog brenda accounta

ali sada immam jedino evidenciju ako idem reports opciju na adsensu
dok pocetna stranica kad otvorim adsens bude 0$ (jer nije to taj account)
AdSence dobija pare od youtube samo jednom mesecno. Na youtube mozes da vidis koliko si otprilike zaradio (u predhodna 28 dana je default ali mozes da gledas i druge periode). Idi ovde pa gledaj:
https://studio.youtube.com/channel/UCjsV9qSbr0BGMRdm0B5k3EQ/analytics/tab-overview/period-4_weeks?utm_campaign=upgrade&utm_medium=redirect&utm_source=/my_videos

imam dva naloga yt sa istom gmail adresom
jedan koristim drugi ne koristim
adsens mi pokazuje za ovaj koji nekoristim stanje 0 gde tu ni nemam video snimaka
tako da bankovni racun mogu jedino da stavim ako mi cifra od yt bude veca od 70 dolara bar tako pise tamo

Back