Wtf is gay?

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
uvod:
razmišljam ja sad kako detetu objasniti čuveno pitanje kako nastaju bebe, i sad krenem sve po redu, mama i tata, muškarac i žena se zavole i... onda se setim da to nije opšte pravila... zavole se i muškarac i muškarac... i sad kad to ne spomeneš dete stvara sliku da je jedino moguće da se vole muškarac i ežna i drugome ni ne razmišlja i kad nekad sazna za činjenicu da to nije uvek tako čudi se i logično ulazi u onaj rezon nenormalštine i bolesti...

poenta:
jeste li se ikada u razgovru sa decom dotakli gej ljudi, u prostom smislu činjenice da postoje ljudi koji jelte vole isti pol? jeli dete postavilo pitanje u vezi s tim ili se tema nametnula sama po sebi? i kakav ste stav zauzeli i objašnjenje dali? u kom uzrastu je to bilo?

..deca pochnu da se raspituju o tome odakle dolaze bebe negde sa tri godine, manje vishe..
..tad su po sred srede egocentrichnog perioda, pa ako im spomenesh da su u njegovom
nastajanju uchestvovali mama i tata, mozesh da tupish o zaljubljivanju i ostalom koliko hocesh,
dete smatra da su se njih dvoje venchali ili kako god obreli zajedno, iskljuchivo da bi njega rodili,
a i sad se vole zato shto imaju njega - logichno.. :lol:
..odatle i osecaj krivice koje dete ima ako se roditelji razvedu.. :(

..pricha o tome kako su se zavoleli moze da dopre do svesti tek kasnije,
negde pred shkolu..i tad je pravi trenutak da se spomenu i drugachiji parovi..
..sa razvojem seksualnosti, pricha o drugachijim parovima izaziva pre chudjenje nego razumevanje..

uvijek sam znala, sto kroz zivot, kroz knjige, filmove, serije...
blah, nisam znala kako se zove,
niti mi je padalo na pamet da uopste ima neko posebno ime, zasto bi? tek kasnije skontah po nekim novinama valjda

a u kuci se pricalo samo o parama i politici, kao i dan danas
eventualno ko je sto rekao/nosio/radio od kolega u skoli... ili sezonski poslovi tipa izvlacenje barke vani, grozdje, orezivanje vocki, pituranje skura....

rekao sam mu...
...sine...postoje stvari koje nisu česte kod ljudi... a jedna od njih je i ta da dvojica muškaraca vole da se ljube...
...to kad neki muškarac voli muškarce a ne žene, zove se *****...
...***** se na engleskom kaže gay...

...eto...jednostavnije a jasnije ne umem...

Jos nije pitala, i ne verujem da ce skoro... srecom , zivimo u zatucanoj sredini. A kad bude pitala zauzecu stav tipa da to i nije bas normalno ali eto, desava se. I obavezno cu da joj navedem primer : Sine, znas ono kad bakin pevac skace i na patke... e to ti je tako nekako! :zcepanje:

uvod:
razmišljam ja sad kako detetu objasniti čuveno pitanje kako nastaju bebe, i sad krenem sve po redu, mama i tata, muškarac i žena se zavole i... onda se setim da to nije opšte pravila... zavole se i muškarac i muškarac... i sad kad to ne spomeneš dete stvara sliku da je jedino moguće da se vole muškarac i ežna i drugome ni ne razmišlja i kad nekad sazna za činjenicu da to nije uvek tako čudi se i logično ulazi u onaj rezon nenormalštine i bolesti...

poenta:
jeste li se ikada u razgovru sa decom dotakli gej ljudi, u prostom smislu činjenice da postoje ljudi koji jelte vole isti pol? jeli dete postavilo pitanje u vezi s tim ili se tema nametnula sama po sebi? i kakav ste stav zauzeli i objašnjenje dali? u kom uzrastu je to bilo?

Ako pita kako nastaju bebe onda tu nema mesta za priču o homosima.

Poslednja izmena:
rekao sam mu...
...sine...postoje stvari koje nisu česte kod ljudi... a jedna od njih je i ta da dvojica muškaraca vole da se ljube...
...to kad neki muškarac voli muškarce a ne žene, zove se *****...
...***** se na engleskom kaže gay...

...eto...jednostavnije a jasnije ne umem...

au omasio si... previse je to komplikovano za dete... pa ono i ne zna sta ljubav , a ljubiti se za njih ima 2 konotaciju. ovo sto si rekao cak i ja mogu da iskrenem na 10 nacina, a malo dete moze na 100

Back