Woody Allen case

Loody Woody

• Da, ima zanimljive stavove

• Ne, matori je boles'

• Ne znam baš

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne znam, ali mi je i taj film u glavi. Volim i onaj kada je pisac, pa pise svoj zivot. Mada meni se njegovi filmove, sem The Curse of the Jade Scorpion, svi nekako mesaju. Ovi noviji. Preplicu mi se. Atmosfera im je slicna.

Svi ljudi koji misle o svom zivotu imaju mnogo neresenih stvari ili problema u glavi. Ja, ipak, ne verujem da postoji osoba koja je sama sebi dovoljna i ne zeli potvrdu svojih razmisljanja. A on mi ne deluje kao izuzetak od toga. To je moje misljenje. Ti imas svoje. Ok.

colle75:
Slazem se,ali pravljenje holivudskih filmova nije jeftino.Jednostavno covek je nasao takav ventil kroz koji ce samom sebi dati oduska za neka pitanja koja ga muce kroz zivot ili se vuku jos od detinjstva,a sad sto je taj nacin malo skup...Njegovi filmovi ne donose ogromne zarade ali svaki film donese bar toliko novaca da maze da se napravi sledici film,sledce pitanje i tako u krug,seti se ``zacaran krug...A on jednostavno ima puno ne resenih pitanja u glavi...
Zar ne bi (skoro)svi voleli da uputimo pitanje svetu, kako i zašto?
Ali Woody je vredan u smislu potpuno drugačijeg pogleda na svet koji nije
pun klišea i glupih fraza. Svaka rečenica u njegovom filmu je smislena,
Poruke koje šalje nisu univerzalne, nego ih čovek shvati onako kakva je
on ličnost. Mislim da je bolje što je talenat ovako upotrebio nego da je snimio
Terminatora 4. Mada ko zna kakav bi bio Terminator da gi je Vudi scenaris'o. :D

Tsutomu:
Zar ne bi (skoro)svi voleli da uputimo pitanje svetu, kako i zašto?
Ali Woody je vredan u smislu potpuno drugačijeg pogleda na svet koji nije
pun klišea i glupih fraza. Svaka rečenica u njegovom filmu je smislena,
Poruke koje šalje nisu univerzalne, nego ih čovek shvati onako kakva je
on ličnost. Mislim da je bolje što je talenat ovako upotrebio nego da je snimio
Terminatora 4. Mada ko zna kakav bi bio Terminator da gi je Vudi scenaris'o. :D
ili ih uopste ne shvati...ali tako je

Woody Allen je onako...snimo dosta kvalitetnih humoristichko-satirichnih filmova.
Stariji filmovi su mu zabavni ima interesantnu crtu tragikomedije i ironije,ali mislim da ga intelektualni "umetnichki"establishment previshe hvali u tom nekom "umetnichkom doprinosu"...missim nije on Kjubrik Hichkok Polanski ili tako neshto...a to rade pre svega da sebe predstave kao neshto vishe nego prosek.
Zabavan mi je npr.onaj sa Dajan Kiton..kad hoce od nosa velikog precednika(koji btw.izgleda ko papa na slikama) naprave ostatak tela...taj mi se najvishe dopao.
Ovi poslednji filmovi su mu se nakako stopili..svi liche jedan na drugi i deluju previshe izveshtacheno....chak i za njegov film.Nekako se izveshtachio preko svake mere..izgubio kompas nekada se sprdao sa ozbiljnim stvarima,sada se sve svodi na neku njegovu fasciniranost Njujorkom i dzez muzikom.Bezznachajno.
U sushtini njegovi filmovi su oduvek bili zasnovani na dijalozima...a kamera kao neki posmatrach samo"hvata" te dijaloge u prolazu....prvih 20-ak puta to je interesantno kao umetnichki potpis ali kasnije pochinje i da smara...mnoge stvari,sitnice vremenom su pochele da mu se "vrte"iz filma u film....u shushtini njegovi filmovi su na neki nachin moderna cinichna verzija Chaplina,potpuo drugachiji humor ali na isti nachi ostvaren-kao i chaplin i Alen stalno glumi jedan te isti lik-shizofrenog neurotichara koji je razocharan u zivot....chak i kad ne glumi on lichno,nego smao rezira-glumac koji glumi glavnu ulogu ga bukvalno imititra po gestikulaciji do tanchina(npr Kenet Brana)...tako da je nevazno da li se radi o samom Woody Allen-u u glavnoj ulozi ili ne,poJenta je uvek ista-nema je,loshe stvari se deshavaju dobrim ljudima a dobre loshima jer je zivot nepravedan i prilichno isprazan..zato treba povaliti neshto dok josh mozesh.
U odnosu na danashnji americhki film on i ovako ofucan pod stare dane je avangarda..shto samo govori o americhkom filmu.

P.S.Kakve veze ova tema ima sa sexom?

divlja:
E svasta od tebe! :|
Volim i ja Beograd ali ne mislim da je to smisao zivota.
Dzez muzika je stvar ukusa..o tome ne treba raspravljati,opet ista stvar.
Nekada se bavio vaznijim pitanjima a sad se svodi sve na ta 2-to u odnosu na ono pre jeste bezznachajno.To shto on voli dzez i Njujork samo je njegova stvar.
Meni je to nekako primitivno....lokalpatriJotski se nafurao pod stare dane....hu givz a fak.

Derer:
Volim i ja Beograd ali ne mislim da je to smisao zivota.
Dzez muzika je stvar ukusa..o tome ne treba raspravljati,opet ista stvar.
Nekada se bavio vaznijim pitanjima a sad se svodi sve na ta 2-to u odnosu na ono pre jeste bezznachajno.To shto on voli dzez i Njujork samo je njegova stvar.
Meni je to nekako primitivno....lokalpatriJotski se nafurao pod stare dane....hu givz a fak.
Ukus je stvar posmatraca i njegovog ugla gledanja iz istog. Dzez. New York..etc..everithing is imagination and we are only a people who wnt realize our imagination......so
zivimo zivot i pustimo druge da zive(vole) ono sto (vole) zive
btw I agree with you too all terms 8-)

Derer:
1) izgubio kompas nekada se sprdao sa ozbiljnim stvarima,sada se sve svodi na neku njegovu fasciniranost Njujorkom i dzez muzikom.
2) Alen stalno glumi jedan te isti lik-shizofrenog neurotichara koji je razocharan u
zivot....chak i kad ne glumi on lichno,nego smao rezira-glumac koji glumi glavnu ulogu ga
bukvalno imititra po gestikulaciji do tanchina(npr Kenet Brana)...
P.S.Kakve veze ova tema ima sa sexom?
1) Ne bih rekao, tačno je da se obično provuče neki dijalog o džezu, naročito
o džez pevačicama, ali to je obično u jednoj ili dve scene, mada dijalog jeste
prilično intenzivan i 'zaluđenički'.Meni to ne smeta, jer kroz to se uvek odvija
i radnja koja nema veze sa džezom.
2) Jeste, glavni glumci uvek oponašaju njegov način glume...
P.S. Ako nisi pročitao prvi post, meni je jedinstveno njegovo shvatanje ljubavi, veze
braka i sexa. Potencira na sasvim drugim stvarima od drugih, i kod njega su parovi
srećni pod drugačijim okolnostima.
A i mnoge devojke iz mog okruženja mrze tog lika, smatrajući ga bolesnikom
i odvratnim likom, mada ne vidim iz kog razloga (osim što se govori da je oženio
usvojenu ćerku svoje bivše žene)... :D

Specifična kombinacija jevrejskog & intelektualnog humora prožeta seksističkim
pošalicama i ponekad religiozno-satiričnim komentarima je uvek intrigantna osnova
za njegove filmove i još kada se nadogradi dobar scenario i dobri glumci filmovi su
mu prilično zanimljivi ali to je stvar ukusa kao i ostala umetnost.
Vidim i ovde da ga mnogi poistovećuju sa svojim filmovima, ali mislim da on pre svega
ide na tu foru da portretiše 'obične ljude' i time publici poručuje - 'eto takvi ste vi'.
Privatno može biti bolji ili gori od likova koje pretstavlja ali nije on ni prvi ni poslednji.

Back