Women & The Oscars

lux æterna

Zainteresovan član
Poruka
173
Zasto zene moraju da se unakaze (Nicole Kidman - The Hours, Charlize Theron - Monster),
da budu silovane (Halle Berry - Monster's Ball),
da glume ku.rve (Elizabeth Taylor - BUtterfield 8, a drugi Oscar dobila glumeci debelu babu u 30oj godini, ugojila se za ulogu 15 kila)
da glume muskarace (Hilary Swank u OBA filma za koji je dobila Oscara)
itd.
da bi dobile Oscara?
Mislim da se ovo precesto desava, u poslednje vreme narocito. Sta mislite o tome?

Ne znam da li je bila tema, ali Oskar kao nagrada nije nešto što ja preterano cenim. Ne znam šta da ti kažem - uglavnom ga dobijaju srceparajuća ostvarenja, ili ona koje zarade mnogo para... možda im je važno da 'rola' bude drugačija? A verovatno je i dosta politizovan... Daleko im lepa kuća...

Zasto zene moraju da se unakaze (Nicole Kidman - The Hours, Charlize Theron - Monster),
da budu silovane (Halle Berry - Monster's Ball),da glume ku.rve (Elizabeth Taylor - BUtterfield 8, a drugi Oscar dobila glumeci debelu babu u 30oj godini, ugojila se za ulogu 15 kila)
da glume muskarace (Hilary Swank u OBA filma za koji je dobila Oscara)
itd.
da bi dobile Oscara?
Mislim da se ovo precesto desava, u poslednje vreme narocito. Sta mislite o tome?

... mora da smo gledali dva razlicita filma, ne secam se da je iko silovao Halle Berry ?

hali beri je dobila tog oskara jer je crnkinja...tada su i ona i denzel "otisli sa zlatnom statuom " ...nema veze sa silovanjem... zato sto je teze da se glumi muskarac, no zena, ako si zena...a ovo da poruzne, to ni meni nije jasno,al je Sarliz bila dobra u monsteru...al oskar definitivno gubi na kvalitetu sa godinama...sad je rasel brend u akademiji , dovoljno govori.
Ja ipak gledam :mrgreen:

Stvarno ne razumem u čemu je problem. Za nekakvu ulogu se Oskar mora dobiti.

Je li bolje kada Natali Portman dobije Oskara za Crnog labuda ili Odri Hepbern za ulogu odbegle princeze?

Džulija Roberts za ulogu nezaposlene samohrane majke koja se društveno angažuje da bi zaštitila lokalnu zajednicu od farmaceutske korporacije koja zagađuje okolinu?

Ketrin Hepbern za ulogu Eleonore Akvitanske ili u toploj ljudskoj priči o porodici na zalasku žiotnog doba?

Meril Strip za ženu koja se suočava sa razvodom ili u ljubavnoj drami u kojoj se prava ljubav ne obazire na prepreke?

Riz Viterspun za pratilju slavnog muzičara?

?

Back