Winning Time : The Rise of the Lakers dynasty

DJ 5ak

Domaćin
Poruka
4.022
Gleda li ko ovu po meni zaista genijalnu seriju za koju mislim da zasluzuje posebnu temu ovde.
Mislim da je serija zaista sjajna, vrlo originalna i pravo osvezenje. ;)

Serija inace prati onu "Showtime" generaciju LA Lakers-a iz 80-ih predvodjenu Medzikom Dzonsonom, Karim Adbul Dzabarom, trenerom Petom Rajlijem koji je zamenio mladog i anonimnog Pola Vestheda (koji je kao asistent zamenio Mekinija nakon sto je ovaj doziveo nesrecu) koji ih je vodio do titule 1980-te u svojoj debitantskoj sezoni i ruki sezoni Medzika Dzonsona.
Takodje serija se bavi i cuvenim rivalstvom sa Boston Celtics-ima kao i rivalstvo Medzika Dzonsona i Lerija Birda koje ce kasnije prerasti i u veliko prijateljstvo.

Inace serija sjajno docarava taj vajb i atmosferu 80-ih i osim samih aktera na terenu serija se dosta bavi i zivotima likovima koji nisu direktni akteri ali su veoma bitno u celoj prici kao sto su pre svih doktor Dzeri Bas cuveni i neobicni i pomalo kontraversni vlasnik LA Lejkersa koji je na neki nacin napravio od fransize ovo sto jesu danas u moderna vremena pre svega u poslovnom i marketinskom smislu, njegova lcetka Dzini koja je aktuelni suvladnik i kluba kao i njegova ostala deca i porodica, Dzeri Vest legendarni igrac LA Lejkersa koji se nalazi i na onom cuvenom logou NBA lige koji je u to vreme bio GM ekipe ja mislim, cuveni Red Auerbah koji je vodio Boston Seltikse do onih silnih titula 50-ih i 60-ih kao i 70-ih i 80-ih kao GM i direktor kluba, itd....... sve u svemu odlicna paleta likova i sjajna gluma. 😉

Sad neki igraci i akteri tog vremena su se zalili na istorijsku netacnost i nepreciznost ali serija nije ni navedena ni napravljena kao dokumentarac i pre svega je zabavnog karaktera (entertaining) i naravno da su neki dogadjaji malko izmenjeni, dodatno dramatizovani kako bi izgledali zabavnije gledaocima i da su kreatori serije dali sebi izvesnu umetnicku slobodu.
Cak mozda i bolje da su radili seriju bez ucesca stvarnih likova i aktera tog vremena jer ono prikazali su ih kao odlicne igrace i grupu momaka ali i kao obicne ljude koji isto imaju svoje mane, slabosti i nedostatke kao i svi mi sto ih imamo sto verovatno se nekima nije svidelo i verovatno bi smarali autore serije da ih prikazu u najboljem mogucem svetlu i kao nekakve super-heroje i likove bez mane sto sigurno isto nisu bili.
Recimo Dzeri Vest ih je i tuzio jer smatra da su na los i nedostojan nacin prikazali njegov lik u seriji a prikazali su ga kao onako temperamentnog, vrlo zivcanog lika koji ima kratak fitilj i lako plane, a ta tuzba mislim da samo i potvrdjuje taj njegov karakter i narav i dodatno privlaci paznju na seriju. ;)

Sve u svemu sjajne serija i od mene sve preporuke. 👍😉

Gleda li ko ovu po meni zaista genijalnu seriju za koju mislim da zasluzuje posebnu temu ovde.
Mislim da je serija zaista sjajna, vrlo originalna i pravo osvezenje. ;)

Serija inace prati onu "Showtime" generaciju LA Lakers-a iz 80-ih predvodjenu Medzikom Dzonsonom, Karim Adbul Dzabarom, trenerom Petom Rajlijem koji je zamenio mladog i anonimnog Pola Vestheda (koji je kao asistent zamenio Mekinija nakon sto je ovaj doziveo nesrecu) koji ih je vodio do titule 1980-te u svojoj debitantskoj sezoni i ruki sezoni Medzika Dzonsona.
Takodje serija se bavi i cuvenim rivalstvom sa Boston Celtics-ima kao i rivalstvo Medzika Dzonsona i Lerija Birda koje ce kasnije prerasti i u veliko prijateljstvo.

Inace serija sjajno docarava taj vajb i atmosferu 80-ih i osim samih aktera na terenu serija se dosta bavi i zivotima likovima koji nisu direktni akteri ali su veoma bitno u celoj prici kao sto su pre svih doktor Dzeri Bas cuveni i neobicni i pomalo kontraversni vlasnik LA Lejkersa koji je na neki nacin napravio od fransize ovo sto jesu danas u moderna vremena pre svega u poslovnom i marketinskom smislu, njegova lcetka Dzini koja je aktuelni suvladnik i kluba kao i njegova ostala deca i porodica, Dzeri Vest legendarni igrac LA Lejkersa koji se nalazi i na onom cuvenom logou NBA lige koji je u to vreme bio GM ekipe ja mislim, cuveni Red Auerbah koji je vodio Boston Seltikse do onih silnih titula 50-ih i 60-ih kao i 70-ih i 80-ih kao GM i direktor kluba, itd....... sve u svemu odlicna paleta likova i sjajna gluma. 😉

Sad neki igraci i akteri tog vremena su se zalili na istorijsku netacnost i nepreciznost ali serija nije ni navedena ni napravljena kao dokumentarac i pre svega je zabavnog karaktera (entertaining) i naravno da su neki dogadjaji malko izmenjeni, dodatno dramatizovani kako bi izgledali zabavnije gledaocima i da su kreatori serije dali sebi izvesnu umetnicku slobodu.
Cak mozda i bolje da su radili seriju bez ucesca stvarnih likova i aktera tog vremena jer ono prikazali su ih kao odlicne igrace i grupu momaka ali i kao obicne ljude koji isto imaju svoje mane, slabosti i nedostatke kao i svi mi sto ih imamo sto verovatno se nekima nije svidelo i verovatno bi smarali autore serije da ih prikazu u najboljem mogucem svetlu i kao nekakve super-heroje i likove bez mane sto sigurno isto nisu bili.
Recimo Dzeri Vest ih je i tuzio jer smatra da su na los i nedostojan nacin prikazali njegov lik u seriji a prikazali su ga kao onako temperamentnog, vrlo zivcanog lika koji ima kratak fitilj i lako plane, a ta tuzba mislim da samo i potvrdjuje taj njegov karakter i narav i dodatno privlaci paznju na seriju. ;)

Sve u svemu sjajne serija i od mene sve preporuke. 👍😉
Бога ми, кад прочитах, мого би и погледат

Serija je bila fenomenalna, oduševila me je, mnogo su truda uložili u istraživanje, našli su savršene glumce i rezultat je stvarno vrhunski.

Ali nažalost, ovde je HBO pokazao i svoje slabosti, marketing im je bio očajan i serija nije imala dovoljnu gledanost pa su je na žalost svih ljubitelja košarke već otkazali i treće sezone neće biti :sad2:

Evo intervjua sa Džini Bas od pre par dana u kome pričaju o seriji, nahvalila ih je na sva usta:

(bakica se stvarno drži :))

Serija je bila fenomenalna, oduševila me je, mnogo su truda uložili u istraživanje, našli su savršene glumce i rezultat je stvarno vrhunski.

Ali nažalost, ovde je HBO pokazao i svoje slabosti, marketing im je bio očajan i serija nije imala dovoljnu gledanost pa su je na žalost svih ljubitelja košarke već otkazali i treće sezone neće biti :sad2:

Evo intervjua sa Džini Bas od pre par dana u kome pričaju o seriji, nahvalila ih je na sva usta:

(bakica se stvarno drži :))

Pa dobro nije jos bakica bas, ona ima sad negde oko 60-ak godina sto je ajmo reci jos uvek neko srednje doba i zaista danas ima dosta zena koje u tim godinama i dalje super izgledaju i mladoliko, pogotovo sa tim parama i kada im je maltene gotovo sve dostupno.

Inace iskreno ja sam se bas smorio kad sam cuo da nece biti trece sezone, mada jos gajim nadu da bi neko drugi mogao da preuzme seriju tipa Netflix ili Hulu ali videcemo.......

Mislim serija je bas super, onako vrlo originalna i serija kakvu nismo gledali do sada i zaista bila je pravo osvezenje.
Sad jeste da su se neki zalili na istorijsku nepreciznost i tvrde kako su neki likovi dosta drugaciji od onoga kako su prikazani u seriji, kako su se neki dogadjaji zapravo odvili drugacije ili se nisu uopste desili i sta ja znam ali mislim to je sve normalno sto bi reko Muta Nikolic, mislim ipak je to serija pre svega zabavnog a ne dokumentarnog karaktera i potpuno je normalno i u redu da autori serije daju sebi odredjenu slobodu kako bi serija bila sto zabavnija gledaocima.
Recimo onaj lik sto je glumio Lerija Birda je genijalan, stvarno je sjajno odradio posao i steta sto nije dobio malo vise prostora u seriji i recimo ona scena sa njegovom majkom u svlacionici mi je bas genijalna i epska ili onda kada je dosao na trening u farmerkama i cipelama i pokidao ( za sta su naglasili da se zaista dogodilo).

Inace iako je svakako cuveno to rivalstvo Boston Seltiksa i LA Lejkersa i mnogi kazu kao kako su Bird i Medzik zapravo spasili ligu koja je bila pred gasenjem ja ipak mislim da su to malo prenaduvane price, jer recimo po meni period 70-ih je bio mozda i uzbudljiviji i zanimljiviji u NBA nego period 80-ih iako 70-ih NBA jos nije bila nesto globalno mnogo popularna i pracena ali u to vreme ono svako je mogao da pobedi svakog i gotovo uvek je neka druga ekipa osvajala titulu a pritom bilo je bas brutalnih igraca i bas velikih zvezda kao sto su Pistol Pit Maravic, Dzulijus Irving iliti cuveni Doktor Dzej (Dr. J), Dzon Havlicek (prvi strelac Boston Seltiksa u istoriji fransize i dan danas i lik koji je na neki nacin bio "Leri Bird" pre Lerija Birda), Dzeri Vest, Oskar Robertson, Volt Frejzer, Erl Monro (koji je bio strasan dribler i pravi carobnjak sa loptom), Elvin Hejz, Dzordz "Ajsmen" Gervin, Bob Makadu, Rik Beri, pa Denis Dzonson (sjajan plej koji je bio prvak sa Sijetlom 79-te i MVP finala pa posle 80-ih igrao i u tim cuvenim Seltiksima sa Leri Birdom,Kevinom MekHejlom, Robertom Perisom i ekipom sa kojima je isto osvojio par titula) pa recimo centri kakvi su bili Bil Volton, Dejv Kovens, Bob Lanier, Vilt Cemberlejn, Karim Abdul Dzabar......ono jako potcenjena era i realno bila je bas brutalna era. ;)

Back