windowsi za smartphone ?

windows je dobar za izradu smartphonea ?

• da .

• ne .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nisam imao prilike da koristim neki smartphone na Windows platformi, ali prijatelj koji usput programira softver za Android kaze da je Windows Mobile najgori od sve dece :), iako je to klasicna prica "rekla-kazala" ja mu verujem na rec jer verujem da je kompetentna osoba za tako nesto, mada opet kazem,licno nemam nikakvo iskustvo sa njima.

Zavisi kome sta odgovara.
Meni odgovara android zbog otvorenosti sistema,ali fluidnost windowsa nista ne moze da zameni.
Windows je jednostavan,brz,android za one koji vole da se igraju i customizuju svoje telefone.

ja se ne bi slozio da je Android za igranje i da je komplikovan..
to za brzinu je mozda bilo u ranim verzijama... novije lete

i pre bi reka da je u pitanju ko je na sta navikao.. android je kompatibilan sa svim i svacim i ima mnogo prednosti u odnosu na win

Ima naravno prednosti,ja samo kazem da je win jednostavniji iz razloga preglednosti.wp8 ima maltene sve na pocetnom ekranu u vidu live tiles.
Ne moras da se zezas oko rutovanja telefona,ne kazem da je android komplikovan ali je komplikovaniji od wp.
Jeste,novi androidi lete sa 2 giga rama ali i dalje laguju.Galaxy Note 2 koji ima brutalan hardver ima lag pri otkljucavanju ekrana.
WP7 sa single core procesorom je radio brze nego android dual core.
Sad je ista prica sa WP8,dual core radi duplo brze nego android na quadu.Stvar je optimizacije softvera prema hardveru.

Poslednja izmena:
Svaki proizvodjac prilagodjava Android prema svom hardveru, pa se kod nekih proizvodjaca javljaju greske... ali se brzo i ispravljaju.
Android pruza dosta vise u odnosu na win, pa je samim time je i svestraniji. Normalno da se u svemu tome moze naci neka stavka koja je slabija u odnosu na win pa i iOS. Ali generalno gledano je u velikoj prednosti u odnosu na konkurenciju. To su sve sitne razlike koje opravdava Android.
Kod mene na HTC-u nema nikakvih lagova

Svaki smartphone ima neke svoje mane, tako da i ja mogu naci neke prednost na Nokia 3310 u odnosu na bilo koji smartphone :lol:

Back