Windows server 2008 r2

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Poslednji jbni put trudim se objasniti posto se zaista ne razumem kako sta zbog cega zasto,al posle 7 pokusaja nadam se da ce me neko razumeti.

Zelim da sastavim racunar skromnih specifikacija polovnih delova do 200 evra.
Sluzice za igranje manje zahtevnih igrica tipa cs 1.6 cs go,gta san itd.
Planiram da u njega ubacim windows 2008 server r2,i da kupim 3 monitora.
Onda dalje problem je nzm sta treba,cuo sam da treba vise grafickih karti za vise monitora,mada kao sto sam rekao opet onda uzmem 3x gt 9800 graficke (i molim vas nmjt srat juju samo 200e pa meni je majstor za piskavih 120e sastavio q9400 6gb ddr3 rama gt 650 ti i 1tb memorije tako da molim vas nemojte dobicu kancer.)

Znaci mnogoo mi znaci ako mi neko moze reci kako dalje,sta da radim da 3 monitora dovedem u radno stanje da ih pokrece 1 racunar,ne tipa dual monitor nego kao u sopam biblioteci,informatici,igraonici da ustede stave 1 racunar da radi na 2 monitora,dok korisnik broj 1 radi nesto drugo,a korisnik broj 2 nesto 3.I sad kolko sam razumeto to je nemoguce(samo u smislu memorije)

Sad nzm ni sta sam rekao da je tacno a sta nije izvinjavam se sto nisam obrazovan u tom podrucju racunara....

Poslednji jbni put trudim se objasniti posto se zaista ne razumem kako sta zbog cega zasto,al posle 7 pokusaja nadam se da ce me neko razumeti.

Onda dalje problem je nzm sta treba,cuo sam da treba vise grafickih karti za vise monitora,mada kao sto sam rekao opet onda uzmem 3x gt 9800 graficke (i molim vas nmjt srat juju samo 200e pa meni je majstor za piskavih 120e sastavio q9400 6gb ddr3 rama gt 650 ti i 1tb memorije tako da molim vas nemojte dobicu kancer.)

Znaci mnogoo mi znaci ako mi neko moze reci kako dalje,sta da radim da 3 monitora dovedem u radno stanje da ih pokrece 1 racunar,ne tipa dual monitor nego kao u sopam biblioteci,informatici,igraonici da ustede stave 1 racunar da radi na 2 monitora,dok korisnik broj 1 radi nesto drugo,a korisnik broj 2 nesto 3.I sad kolko sam razumeto to je nemoguce(samo u smislu memorije)

Sad nzm ni sta sam rekao da je tacno a sta nije izvinjavam se sto nisam obrazovan u tom podrucju racunara....

kakav si ti car.. zovi onda tog majstora sto cini cuda pa neka ti on napravi server..

Uopste ti ne treba 3 graficke dovoljna ti je samo 1 graficka jer ima 3 izlaza na koje mozes povezati 3 racunara jedino sto ce ti trebati da bi mogao da povezes monitor sa grafickom su adapteri.
evo ti ovde:

Ja imam između ostalog Server 2016 i dva monitora nezavisni jedan od drugog (imam monitor viška i za treći) sve povezano na jednu grafičku karticu.Međutim to što ti hoćeš nije moguće ako sam dobro razumeo. Iako su monitori nezavisni jedan od drugoga ne mogu tri korisnika raditi na jednom računaru iako ima tri monitora. Zato što miš je JEDAN i tastatura je JEDNA. Ti možeš da imaš sto miševa priključenih na računar ali je pokazivač odnosno strelica na monitoru samo jedna i koji god da miš guraš strelica se pokreće na ekranu i ona je jedna... Igraonice imaju svaki monitor svoj kompjuter za po jednog korisnika dok je server poseban i samo reguliše saobraćaj za multiplejer igranje, ali za njemu sedi "administrator" a ne igrač...

Pa te kutije su kompjuteri. Svaki korisnik ima svoj PC kada igra igre. Ne mogu dva korisnika raditi na istom računaru u isto vreme iako možeš prikačiti 5 miševa i 5 tastatura na jedan računar samo je jedan pokazivač na monitoru kao i jedan karakter sa tastature u notepadu naprimer. Ja imam dve tastature žičanu i bežičnu ako sa jedne stisnem A a sa druge B u notepadu je AB......Ne može to drugačije. Server samo reguliše saobraćaj kao i upotrebu resursa i to je sve.

Back