Windows NT problem

• Začetnik teme Začetnik teme Zabranjeno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Z

Zabranjeno

Gost
Zdravo poznavaocima ovih stvari. Imam jedan problem. Instalirao sam jedan program u mrezi u kojoj nisam smeo i naravno obrisao ga. Ali kada god startujem racunar pojavljuje mi se informacija da fajl koji treba da se aktivira na pr na D:\Data\Program nemoze da se nadje a dok ga nisam obirsao on se kativirao uvek pri startovanju. Pretpostavljam da je ova informacija o pokretanju ovog programa upisana u nekom fajlu na C disku ali u kome i gde. DA li neko zna da mi kaze gde se ovakve stvari za automatsku aktivaciju programa pri startovanju racunara smestaju prlikom instalacije, kako da dodjem do njega i da ga obrisem itd.

Pozdra

Zabranjeno:
Zdravo poznavaocima ovih stvari. Imam jedan problem. Instalirao sam jedan program u mrezi u kojoj nisam smeo i naravno obrisao ga. Ali kada god startujem racunar pojavljuje mi se informacija da fajl koji treba da se aktivira na pr na D:\Data\Program nemoze da se nadje a dok ga nisam obirsao on se kativirao uvek pri startovanju. Pretpostavljam da je ova informacija o pokretanju ovog programa upisana u nekom fajlu na C disku ali u kome i gde. DA li neko zna da mi kaze gde se ovakve stvari za automatsku aktivaciju programa pri startovanju racunara smestaju prlikom instalacije, kako da dodjem do njega i da ga obrisem itd.

Pozdra
Pokusaj: START\run\msconfig\startup
e a tamo nadji svoj program koji se pokrece pri svakom dizanju windows-a i odcekiraj ga.
Varijanta 2: Idi u Control Panel pa na Add/Remove Programs tu nadji svoj program, obelezi ga i klikni na add/remove.
Ovo bi trebalo da ti pomogne. Ako ne kukaj ;)

Hvala, ali mi to nista ne znaci. Kao sto rekoh to je mreza u firmi i ja nemam pristup kao administratort. Da li mogu nesto da uradim peseka...Da direkno pristupim na C: i da nadjem fajl u kome je smesten ovaj podataka o startovanju programa uvek kada se podigne sistem...i da ga obrisem iskljucim itd.

Plesase, pomoc jer ako se ovo otkrije moze da bude zesca frka....

Pozdrav i hvala

1) U Registry bazi:

HLM/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Run
HLM/Software/Microsoft/Windows/Current Version/RunOnce
HLM/Software/Microsoft/Windows/Current Version/RunServices
HLM/Software/Microsoft/Windows/Current Version/RunServicesOnce

(isti kljucevi postoje i individualno za svakog korisnika u HKEY_USERS/<user_name> )

2) U Start menu, StartUp folder.

3) U %windir%\system.ini i %windir%\win.ini fajlovima kao sistemski drajveri.

4) U c:\autoexec.bat i c:\config.sys - konzolne aplikacije i drajveri, podizu se pri boot-ovanju.

5) (NT/2k/XP sistemi) Control Panel / Administrative Tools / Services, odnosno Control Panel / Services...

6) Ako ga nema na ni jednom od pomenutih mesta, instaliran je kao neki drajver, i moraces da pretreses ceo registry da bi ga nasao i uklonio (sto moze da krahira sistem ako ne znas sta radis i sta brises)

Toliko

Back