Windows ce 6.0 prestigio 5055 gps problem

dejan.z.simovic

Početnik
Poruka
7
Pozdrav, imam problem sa prestigio geovision 5055. Posle izmene registrija (promenio u init ime nekog .dll fajla) vise ne podize sistem samo se pojavi logo i tu zablokira. Interesuje me da li neko zna da li ovi uredjaji imaju opciju za reformatiziranje roma ili neku opciju hard reseta.Probao sam i da koristim neki remot registri editor preko activ sinka, ali racunar ne prepoznaje uredjaj na usb portu. Polupao sam glavu po internetu da nadjem ove informacije ali nista. Probao sam da nadjem firmware sa istim rezultatima. Sve do cega sam dosao je da samo da zvanicni servis ima firmware koji ne zele da podele sa nama bednim smrtnicima. Ako neko ima firmware za ovaj uredjaj ili neko konkretno resenje da se resi ovaj problema a da se ne salje u servis pomoc vrlo dobrodosla.

zato sam i kupio jeftin uredjaj da ga cackam:) Samo nisam prvo pogledao za firmware. Obicno se kod tih kineskih utedjaja nadje firmware lako. Inace firmware se iskopira na sd karticu. Uredjaj se pokrene sa kombinacijom power i reset dugmeta i sam sebe isflesuje. Samo podesis par stvari kad prvi put podigne windows i to je to. Problem je sto proizvodjac neda firmware. A hteo sam da nadjem nacin za iskljucivanje gps a. Zbog ustede baterije jer inace rute i poi tacke konvertujem u .gpx format i koristim ih na gps uredjaj koji za dopunjavanje baterije i rad danju koristi solarnu celiju a nema kartografiju ali moze da iscita i navodi prema tragu i ka poi tackama iz gpx formata.

I posle izvesnog vremena pronadjeno resenje problema. Stvari stoje ovako. Uredjaj poslat na servis U cuveni Mobis Electronic aservis centar. I posle par dana niko se nejavlja iz servisa pa pozovem ja. Inace uredjaj je je modifikovana baterija da bi mogao da se koristi na bicikli stavljena je na poledjini baterija 4200mah. Samo iz tog razloga su hteli da mi menjaju displej i maticnu plocu i da mi upisu softver. Sa cenom preko 7000 din. Posle krace svadje su pristali da mi samo upisu softver bez garancije zbog navodnog ostecenja. Usred razgovora su mi prekinuli vezu. Pozvao sam ponovo i saopsteno mi je da na uredjaj nemoze da se upise softver i da ce uredjaj biti vracen. Uredjaj je vracen naravno sa neispravnom maticnom plocom i displejem iako je bio testiran pre slanja i hardver je bio ispravan.Toliko o Prestigio i o Mobis servisnom centru. Klonite se vih uredjaja jer im je servis katastrofalan. A samostalna popravka je nemoguca jer nemoze da se dodje do firmvera. Sem ako nezelite glavobolju. ako vec imate neispravan uredjaj a za njega nema firmwera po ovim ruskim sajtovima resenje problema je bacite ga u kantu za smece, da nebiste placali 400dinara na kuritske sluzbe, i ustedite za novu navigaciju bar tih 400. I skinite firmware novog navigacionog uredjaja pre nego ga uopste i kupite.

Back