Windows 10 - taskbar crkava s vremena na vreme

4гб рама данас је мало и за телефон а не за 10-ку.
У једној сличној теми написао сам да је 8гб минимум за 10-ку ако не желите проблеме.
Може мање али ако вам служи за сурф, гледање јт и слично.
Ja imam na kompu 4gb rama i windows 10 i radi sve radi perfektno.

specifikacije.png

Ja imam na kompu 4gb rama i windows 10 i radi sve radi perfektno.

Pogledajte prilog 1024891
Већ сам писао, 4гб довољно је за незахтевне кориснике.
Покретао сам ја и на 1гб рама 10-ку и ради али шта и како, друга прича.
Покренућеш на исти начин и ауто са бензином од 86 октана и радиће он али на паркингу!

Deinstalirao Mawarebytes i sada se ikonice izdju brzo,ali oprt nesto koci,jer kada uradim desni klik i refresh,duze vreme ceka da trepnu ikone da bi se refresovao desktop.Mora se traziti dalje
Ja Malwarebytes уградим, прочешљам њиме и онда га склоним. Да се не гура са Дифендером, који је по речима власника лаптопа толико јак да му малтене и не треба Каспер кога имам. Међутим, досадан је. Не Каспер него Дифендер. Готово сваку егзе аплиакцију поједе, мислећи да је тројанац. И оне најбезазленије, са сајта Бесплатни програми. Па сам тражио начин да га привремено онеспособим, и нисам успео. Као што могу да привремено блокирам Каспера., Пробао сат времена, и онда га дао власнику. Он се мучио, мучио и некако га привремено онемогућио, ни сам не зна како. Каже да и Цклинер треба само повремено активирати да се не гурају.

Ja Malwarebytes уградим, прочешљам њиме и онда га склоним. Да се не гура са Дифендером, који је по речима власника лаптопа толико јак да му малтене и не треба Каспер кога имам. Међутим, досадан је. Не Каспер него Дифендер. Готово сваку егзе аплиакцију поједе, мислећи да је тројанац. И оне најбезазленије, са сајта Бесплатни програми. Па сам тражио начин да га привремено онеспособим, и нисам успео. Као што могу да привремено блокирам Каспера., Пробао сат времена, и онда га дао власнику. Он се мучио, мучио и некако га привремено онемогућио, ни сам не зна како. Каже да и Цклинер треба само повремено активирати да се не гурају.
I ja povremeno ubacim Malwarebytes,jer kada se desetka dize,dugo traje dok sam Defender pregleda sve programe,pa onda i Malware.Difender je sistemski i uvek ce praviti problem drugom AV koji se instalira,cak za mnoge besplatne difender i neda da se instaliraju,odmah ih prestavlja kao viruse.Zato ja i ne pomisljam na drugi AV.Ovaj na 10-ci je mnogo jaci nego onaj na sedmici,jer onaj na sedmici i lako moze da se iskljuci,a da se instalira AV koji hoces,a da se ne sudaraju.Najgore je sto Windows Defender na 10-ci mozes da iskljucis sam na odredjeno vreme,a za stalno nikako.Citao sam dosta o njemu i pise da je sam dovoljan za odbranu OS-a,sa povremenim instaliranjem Malwarebytes-a.Ja koristim trial verziju Malware,mada ga deinstaliram pre isteka od 14 dana.

Како си успео да га привремено искључиш? Ишао сам на све туторијале, али није било опције Manage...
Select Start > Settings > Update & Security > Windows Security > Virus & threat protection > Manage settings (or Virus & threat protection settings in previous versions of Windows 10).
Switch Real-time protection to Off. Note that scheduled scans will continue to run. However, files that are downloaded or installed will not be scanned until the next scheduled scan.
Ја добијем ово, ваљда то значи да је привремено искључен. Али, сада хтедох да вратим али неће на ON
1633007629501.png

Back