WIN32 API

gost 213266

Domaćin
Poruka
3.903
Pozz pokusacu da budem sto jasniji :)
Moje pitanje je da li je moguce napraviti WIN32 aplikaciju sa DEV C++ kompajlerom?I ako moze,pojasnite mi kako posto mislim da je teze nego sa visual kompajlerom ako je uopste izvodljivo :)

Bas zato sam i pitao ovo jer sam poceo da ucim WinAPI imam nekoliko veoma dobrih tutorijala na engleskom jeziku.Priznajem da je tesko,ali mislim da cu uspeti da savladam to ako se budem trudio. :D
Posle nekoliko poglavlja sam uspeo da napravim neku prostiju aplikaciju,tj obican Windows prozor na kojem se nalaze dva kvadrata,crveni i plavi :D
Ali dobro,treba krenuti od lakseg :D
Secam se kad sam poceo prvi put da ucim C++ ,kad sam morao da gledam u knjigu kako bih napravio program "Hello World",ali sada sa konzolnim programima prakticno nemam nikakvih problema,ali naravno ako planiras da se bavis programiranjem moras da ucis Win API,jer sigurno niko nece hteti da kupi neki konzolni program :D
E kada ovo savladam,konacno cu moci da graficki usavrsim onaj kviz :-)

Poslednja izmena:
Pazi ovako konzolni programi se u danasnje vreme koriste samo za vezbanje i testiranje...narvno da ako ti treba neki program koji ce ljudi hteti da koriste, treba ti i GUI...Sad jedna dobra stvar oko c++ je da imas brdo biblioteka na netu koje rade sve i svasta.. pa tako imas i dosta gui biblioteka npr. koliko znam Qt ti je mnogo bolja i laska biblioteka...Nije ni Win API loš ali ima previse nepotrebne komplikovanosti i defintivno nije dobar za nekog ko tek pocinje...eventualno ako koristis OpenGL ili DirectX pa i da naucis Win API ali ako npr. hoces da napravis neki kviz bolje uzmi Qt ili nesto tome slicnom.

Da li neko zna zasto u Visual C++ 2005 ,kada idem na projects od svega ponudjenog nema nigde za WIN32 aplikacije.I kada zapocnem empty project ,nakon sto unesem sav potrebni kod izbacuje jednu jedinu gresku da ne moze da pronadje windows.h.

Poslednja izmena:
Pa znas kako ja imam neki poseban stil ucenja novih stvari :
Pohvatam neke male fore sa neta i onda sam menjam kod, isprobavam razne stvari kontam kako se sta radi, podesava i tako.........nemam nikakvu knjigu a za 'tutorijal' koristim MSDN ponekad......:D :D nije tesko samo je malo prevazidjeno bar sto se tice izgleda i 'modernosti' xDD kontrola koje dodajes :D :D

Back