Win xp driver-i

Mihajlo Peric

Početnik
Poruka
48
Cao drugari. Imam jedan star komp iz 2003. godine na xp-u pa bih hteo da ga poklonim nekom. Pre toga bih hteo da povadim sve neke moje stvarcice sto imam na njemu i da ga malo sredim...tj. da mu reinstaliram windows. E sad, posto je racunar star nema mreznu karticu ni wifi antenu, pa ga ne mogu prikaciti na net. A kutiju sa driverima sam naravno zagubio negde. Sad mene zanima postoji li neki program i koji da ja skinem na drugom kompu i da prebacim na ovaj stari koji ce mi dati spisak svih instaliranih drivera (tj. komponenti koje zahtevaju drivere) da ja proverim da li uopste mogu naci te drajvere vise na netu i skinuti ih. Da ne radim reinstal win-a dzabe, a ne mogu posle skinuti i instalirati drivere. Nadam se da sam bio razumljiv u svojoj ideji. :) Hvala na odgovoru.

Kako bi bilo da nam daš podatke, možda ima nešto. :)

Double Driver instaliraj program, osiguraš drivere, instaliraš win xp novo, i vratiš drevere nazad.

318748376_518eec6b46.jpg

Poslednja izmena:
Mozes i samo da bacis pogled u kucistu, koja je maticna ako vec ne umes ovako. Mada trebalo bi da mozes i na XP-u ako dobro pamtim, da u start/run ukucas dxdiag i onda das maticnu plocu i proveris koja je grafika. Lako cemo linkove. Na maticnoj ti ide mrezna i zvucna, ako znas oznaku to ces lako skinuti, isto i za grafiku. Nista pored toga ne treba.

Mozes i samo da bacis pogled u kucistu, koja je maticna ako vec ne umes ovako. Mada trebalo bi da mozes i na XP-u ako dobro pamtim, da u start/run ukucas dxdiag i onda das maticnu plocu i proveris koja je grafika. Lako cemo linkove. Na maticnoj ti ide mrezna i zvucna, ako znas oznaku to ces lako skinuti, isto i za grafiku. Nista pored toga ne treba.

Koji si ti biser,pa klinja lepo reče da nema mrežnu kartu,ni wi fi...Kako da se nakači na internet ,dial up - om???

Pomocu driver magician-a. Bekap drajvera i posle vracanje. Vrlo prosto. Jedino me je malo zeznuo jer u toj free verziji pored toga sto traje samo 30 dana nije hteo da vrati sve drajvere vec samo najosnovnije. A to nije prijavio dok sam radio bekap...tada je sve uredno bekapovao a onda kad sam posle reinstala krenuo da vracam prijavio je kako nece vratiti sve drajvere. Malo pilicarski sa njihove strane, al ajde. Da sam znao da ce biti tako mogao sam probati i ovaj double driver, ali vec sam bio uradio reinstal tako da hebiga. Uglavnom proslo je sve korektno. Jos jednom hvala na pomoci.

Pomocu driver magician-a. Bekap drajvera i posle vracanje. Vrlo prosto. Jedino me je malo zeznuo jer u toj free verziji pored toga sto traje samo 30 dana nije hteo da vrati sve drajvere vec samo najosnovnije. A to nije prijavio dok sam radio bekap...tada je sve uredno bekapovao a onda kad sam posle reinstala krenuo da vracam prijavio je kako nece vratiti sve drajvere. Malo pilicarski sa njihove strane, al ajde. Da sam znao da ce biti tako mogao sam probati i ovaj double driver, ali vec sam bio uradio reinstal tako da hebiga. Uglavnom proslo je sve korektno. Jos jednom hvala na pomoci.

Cvinkeru,više sreće drugi put...

E drugari, mislio sam da sam resio stvar sa ovim drajverima, ali nisam izgleda. Kao sto rekoh driver magician me je malo zeznuo jer je bekapovao sve drajvere, a onda vratio samo neke. A ja bambus mislio da je sve ok i izbrisao taj folder sa bekapovanim drajverima. Elem...nemam zvuk. Nije vratio drajver za zvucnu karticu, a ja pojma nemam koja je. Cd-ove sam naravno pogubio negde usput, komp je star skoro 15 godina. Kad odem da mi ocita preko sistema koja je zvucna nece, ne prepoznaje nista jer valjda nema drajvere, pa se tako zatvara krug. Kako da saznam sad koja mi je zvucna uopste?

Instaliraj HWiNFO snjime možeš videti šta imaš.

Otvori komp, pogledaj koji mainboard imaš, ili sa navedenim programom, da znamo o čemu pričamo u opšte.

ljubokrkane niko te ništa ne pita, lepo ga udesi magičan, :hahaha: papak.

Back