Mihajlo Peric
Početnik
- Poruka
- 48
Imam problem sa laptopom na win 10. Prosto se vuce kao mrcina. Inace laptop kupljen sa win 7 licencom pa sam odradio ono besplatno azuriranje. I od tad laptop kao prebijen. A jos sam se potrudio i da ga malo sredim (ono sto znam). Pobrisao nepotrebne stvari, oslobodio hard maksimalno (sad i na c i d imam preko 150gb). Skenirao ga na viruse sa malwarebytes-om. Pogasio one aplikacije sto se pokrecu sa startovanjem (one sto sam znao cemu sluze i sto mi ne trebaju, one koje nisam znao cemu sluze nisam dirao, da ne za*erem nesto). Pogasio one win 10 univerzalne aplikacije da ne rade u pozadini (one sto mi ne trebaju). Nisam neki it strucnjak, ali nisam ni duduk, neko osnovno odrzavanje racunara obavim. Inace na na kompu nemam nista specijalno...office, autocad, jos par programa za struku i chrome. Medjutim ono je blagi uzas kako radi. Program otvara po par desetina sekundi. A recimo u browseru skrolovanje je izludjujuce. Takav lag pri skrolovanju stranice ja jos nisam video. Recimo na fb vise i ne upadam, nema svrhe, dodje mi da ga razvalim. Pogotovo kad vidim kako mi to sve radi na desktop masini koja je inace najmanje dva puta slabija i starija od laptopa i radi na win 7, a po recima ms-a 10-ka bi cak trebala da bude jos i brza i manje zahtevna za hardver. Boot time mi je na njemu oko 50 sekundi na desktopu 17! Ja ne znam vise sta da radim. Aj dajte neke predloge ako moze to malo da se sredi inace je poluupotrebljiv ovako. Ili je ms zasrao stvar kao i sa w10m...
P.S. Jos jedan problem je i konekcija sa kucnim ruterom. Malo malo pa prekine konekciju. I to me izludjuje totalno. Taman krenem nesto da radim i vidim nece i nece. Sad vec znam sta je pa idem opet na rekonekt, ali me izludjuje zasto se stalno (na svakih pola sata-sat) gubi veza sa ruterom. Da napomenem da u kuci ima jos i desktop koji je povezan sa ruterom (kablom doduse), tablet i dva telefona i ni na jednom se to ne desava sem na laptopu sa win 10 (on je jedini na win 10 u kuci).
Edit: Sad videh da sam trebao pitanje postaviti u delu "operativni sistemi". Ja se izvinjavam i molim admina da je prebaci tamo. Hvala
P.S. Jos jedan problem je i konekcija sa kucnim ruterom. Malo malo pa prekine konekciju. I to me izludjuje totalno. Taman krenem nesto da radim i vidim nece i nece. Sad vec znam sta je pa idem opet na rekonekt, ali me izludjuje zasto se stalno (na svakih pola sata-sat) gubi veza sa ruterom. Da napomenem da u kuci ima jos i desktop koji je povezan sa ruterom (kablom doduse), tablet i dva telefona i ni na jednom se to ne desava sem na laptopu sa win 10 (on je jedini na win 10 u kuci).
Edit: Sad videh da sam trebao pitanje postaviti u delu "operativni sistemi". Ja se izvinjavam i molim admina da je prebaci tamo. Hvala
Poslednja izmena: