WIFI ruter ne radi kada PC povežem i preko kabla

Imam jedan problem sa wifi ruterom
U pitanju je Belkin ADSL ruter,
kada ga povežem da radi samo na bežičnom modu sve je ok, ali ako povežem računar povežem na internet preko kabla koji je uključen u ruter, wifi signal se gasi.

Jel ima neko ideju o čemu se ovde radi?

НИСИ ЈАСАН...:huh:

Ја сам овако разумео: Кабл којим је ..wi-fi ruter...спојен на интернет ( са кабловске..претпостављам..:think: ) прикључио си на лан улаз на компу...:think:

Ако је тако → ..wi-fi ruter.. је остао без интернета...и...НЕМОЖ НИ ДА ИМАШ СИГНАЛ ...:lol::lol::lol: ( са wi-fi ruterа ...:nono3: )

НИСИ ЈАСАН...:huh:

Ја сам овако разумео: Кабл којим је ..wi-fi ruter...спојен на интернет ( са кабловске..претпостављам..:think: ) прикључио си на лан улаз на компу...:think:

Ако је тако → ..wi-fi ruter.. је остао без интернета...и...НЕМОЖ НИ ДА ИМАШ СИГНАЛ ...:lol::lol::lol: ( са wi-fi ruterа ...:nono3: )
gubiš samo internet ali SAM wifi signal ostaje da funkcioniše
pretpostavljam da nije na to mislio ...:)

Evo malog pojasnjenja,

povezem wifi ruter i wifi funkcionise odlicno,mogu da povezem i telefon i pc istovremeno i to radi.
Cim kablom povezem pc preko lana, izgubi mi se wifi signal, a internet preko kabla radi odlicno.
Kada kabl skinem bilo sa rutera ili pc-a wifi se vrati i opet radi normalno.

Znaci ne mogu istovremeno da imam i wifi i inetnet preko kabla.

Evo malog pojasnjenja,

povezem wifi ruter i wifi funkcionise odlicno,mogu da povezem i telefon i pc istovremeno i to radi.
Cim kablom povezem pc preko lana, izgubi mi se wifi signal, a internet preko kabla radi odlicno.
Kada kabl skinem bilo sa rutera ili pc-a wifi se vrati i opet radi normalno.

Znaci ne mogu istovremeno da imam i wifi i inetnet preko kabla.

НАЈЗАД...:huh:
-----------------------------​
ТАКО И ТРЕБА ДА ФУНКЦИОНИШЕ...:aha2:

Када повежеш директно комп са вифи-рутера...аутоматски се искључује интернет сигнал за вифи ...јер би у супротном интернет сигнал.. морао да се дели, а то није изводиво јер интернет... није " паралелна конекција "...него...СЕРИЈСКА...:aha2:

У УТП каблу којим доводиш интернет сигнал ...користе се... само 4 жице ..и то ..гледано на конектору RJ45 ( 8 pin ) :

pin 1 → DCD ( Detect Connected Device ) - оранж/бела
pin 2 → RXD ( Receive Data ) - оранж
pin 3 → TXD ( Transmit Data ) - зелено/бела
pin 6 → GND ( Internal Ground ) - зелена

Када са компа ( LAN ) убодеш кабл у рутер ...упали се лед индикација да си се директно конектовао са компа ( DCD ) и то аутоматски искључи интернет сигнал за вифи ...;)

У сваком вифи-рутеру постоји свичер са минимум... 4 or 1... излаза за... 4 компа / принтера ( итд )...или ...1 за вифи...:aha2:

Да би имао класични кабловски интернет истовремено са вифи - интернетом...треба да испред вифи-рутера убациш ...свичер...:D;):lol:

Када повежеш директно комп са вифи-рутера...аутоматски се искључује интернет сигнал за вифи ...јер би у супротном интернет сигнал.. морао да се дели, а то није изводиво јер интернет... није " паралелна конекција "...него...СЕРИЈСКА...:aha2:

У УТП каблу којим доводиш интернет сигнал ...користе се... само 4 жице ..и то ..гледано на конектору RJ45 ( 8 pin ) :

Када са компа ( LAN ) убодеш кабл у рутер ...упали се лед индикација да си се директно конектовао са компа ( DCD ) и то аутоматски искључи интернет сигнал за вифи ...;)

У сваком вифи-рутеру постоји свичер са минимум... 4 or 1... излаза за... 4 компа / принтера ( итд )...или ...1 за вифи...:aha2:

Да би имао класични кабловски интернет истовремено са вифи - интернетом...треба да испред вифи-рутера убациш ...свичер...:D;):lol:
da li ti čitaš sam sebe uopšte?

Ovo je jedna od žešćih gluposti koje sam ovdje pročitao... Čudno kak kod mene onda radi komp koji je žicom spojen, TV (/Wi-Fi), 4 mobitela i tablet. I sve radi istovremeno i ništa se ne isključuje. A ni kod frenda...

Vjerojatno je stvar u postavkama routera...

А...ШТА ТИ ЧИТАШ...:think:
neznam šta radiš , pre si bio normalan i imao neko znanje sada se praviš blesav ili sam se ja prevario u tebi?
kakvo je to lupetanje da kada spojiš lan kompa sa ruterom onda ti nestane wifi na ruteru?
možda bi mogao meni da pojasniš pošto mi u ovome momentu na wifi ruteru vise 5 kompova i tri laptopa kao i par android mobilnih telefona

inače svič ako staviš pre rutera nema nikakvu svrhu , ako ga staviš posle rutera ruterov dhcp će i njegove konekcije da rutira baš kao što rutira i konekcije wifi-ja istovremeno , apropo na moj wifi može istovremeno da se nakači neekih 30 uređaja (po manualu ) istovremeno

- - - - - - - - - -

e da si malo bliže pa da te naučim kako se vezuju dva rj45 konektora na jedan kraj utp kabla i oba da rade u različitim kompovima :)

Poslednja izmena:
Imam jedan problem sa wifi ruterom
U pitanju je Belkin ADSL ruter,
kada ga povežem da radi samo na bežičnom modu sve je ok, ali ako povežem računar povežem na internet preko kabla koji je uključen u ruter, wifi signal se gasi.

Jel ima neko ideju o čemu se ovde radi?
koji model belkinovoga adsl rutera?
mora tačan model da bi pogledali moguća softverska podešavanja unutar njega

- - - - - - - - - -

inače pošto je u pitanju adsl ruter lan portovi 1 i 4 su za kačenje računara a lan 2 i 3 su za IPTV uređaje

Back