wifi na ruter

Cisco-Linksys WRT54GL Wireless-G Broadband Router

41ONKzdlTKL.jpg

Zašto ne bi mogao, pa zato je i namijenjen...

http://reviews.cnet.com/routers/linksys-wrt54gl-wireless-g/4507-3319_7-31639659.html

Mozda moje pitanje nema veze sa ovoj temom ali pokusat cu pitat,koristim internet preko wirellesa,imam antenu na krovu, kabal koji je ustekan u AP i kabal koji spaja AP sa laptopom e sad mene interesuje da li je moguce nesto iskombinovati da koristim WiFi preko iphona,vjerovatno takva kombinacija nije moguca sa wirwllesom to ja pretpostavljam ali eto ipak da pitam posto se ja uopste ne razumem u tu problematiku

@nissan: ne vidim razlog zasto nebi mogao da koristis Wifi preko Iphone...osim ako se ne kachish na komshijin pa neznas lozinku za WPA :D

Sad ozbiljno: Ja koristim Wifi uvek kad sam kog kuce preko mog iphone 4S pa ti zbog toga garantujem da ta kombinacija Wifi-iPhone funkcionise....na tebi preostaje da uradis ostalo tj. konfigurises tvoj Wifi tj. Router i naravno iPhone...

Srecno:ok:

Ma ne nema govora o komsiji nego mislim da me nisi shvatio sta sam htio pitat mada i ja nisam objasnio pravilno,ponavljam, ja koristim wirelles internet (bezicni) znaci na krovu kuce imam antenu(grid valjda se tako zove) i spojio sam je sa AP (valjda akcespoint ) i normalno kablom vezem laptop sa akcespointom i na taj nacin koristim internet.Pitao sam ja prodavca da li je moguce da i laptop koristim bez povezivanja kablom laptopa sa AP i on mi rece da ce dolazit do prekida i bit ce jako spor net valjda sto vec koristim bezicni internet,meni to i nije bas najjasnije pa pitam ovde.Ustvari ako je to i moguce sta mi onda treba jos od opreme da bih na taj nacin koristio net a naravno pre svega WiFi na iphonu.

Poslednja izmena:
Ma ne nema govora o komsiji nego mislim da me nisi shvatio sta sam htio pitat mada i ja nisam objasnio pravilno,ponavljam, ja koristim wirelles internet (bezicni) znaci na krovu kuce imam antenu(grid valjda se tako zove) i spojio sam je sa AP (valjda akcespoint ) i normalno kablom vezem laptop sa akcespointom i na taj nacin koristim internet.Pitao sam ja prodavca da li je moguce da i laptop koristim bez povezivanja kablom laptopa sa AP i on mi rece da ce dolazit do prekida i bit ce jako spor net valjda sto vec koristim bezicni internet,meni to i nije bas najjasnije pa pitam ovde.Ustvari ako je to i moguce sta mi onda treba jos od opreme da bih na taj nacin koristio net a naravno pre svega WiFi na iphonu.

tebi treba jedan doobar wifi ruter samo koji će biti povezan sa AP-om.
Ruter će se konektovati na internet a ti preko njega pa tako i tvoj laptop preko svoje wifi mreže na net kao i iphone takođe.
a taj prodavac ili već neznam šta je - je glup kao tocilo

ako se ne varam nissan koristi 'bezicni' tj. 3G internet tako da sumnjam da ce mu standardni router pomoci...
lepo je čovek napisao da ima grid antenu i AP tako da nije 3g internet 100% , iz AP- ide kabel u laptop pretpostavljam u mrežnu i tu mu je pretpostavljam internet konekcija na PPPOE- sa passwordom.
Danas većina novih rutera može da se priključi na AP i da se podesi konekcija da ruter se kači na internet i da prosleđuje dalje signal kako bezžično tako i kablovima .A taj prodavac je glup . čak i da wifi mreža operiše na istoj frekvenciji na 2.4ghz većina novih rutera ima sistem zaštite od mešanja signala tj CCA -Clear Chanell Assesment da se mnogi ruteri ne bi potrli između sebe po kanalima.Imaš jeftinih TP link-ovih b/g/n rutera za nekih 30 evrića koji obezbeđuju tolike brzine da je onaj link kojim on dobija wifi signal sporać za njih.

Znao sam ja da cu ovde naici na ljude koji se razumeju i koji ce mi dat pravu informaciju za ono sto mene zanima.
Kao sto sam rekao koristim wireless pa cu ponoviti,na krovu imam grid antenu na kojoj je kablo od 15 m taj kabl spajam sa AP a dalje AP sa laptopom i to je sva mudrost,znaci treba mi nesto da vise ne spajam laptop kablom a da ne utice na brzinu(kao sto mi prodavac rece da to nece ici kao sa kablom kad povezujem) i naravno da mogu koristiti WiFI na iphonu,ako je to ono sto ste predlozili tj.pojasnili onda dileme vise nema osim da predlozite koji ruter da me prodavac ne zezne,hvala snejks.

http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wr841nd/comp_comp_router/317/300
tp link tl-wr841nd
ja ga imam i moja preporuka ide za njega
domet mu je nekih 15 metara posle toga pada brzina , na 20 metara je negde na 50% jačine signala , probao na laptopu kod komšije da se nakačim na njega znači tuče signal kroz 4 debela zida - ciglaipo zid , na nekih 20metara kod komšije na lapu je bilo 3 crtice sa lokalne mreže vuče sporije tada ali mu je net- brzina pala sa mojih 10 na nekih 4 megabita dok priđem ispod 15 metara brzina mi ode gore kao da sam se direktno nakačio na njega kablom.
U mojem dvorištu je signal svuda 100% tako čak i u mojoj najjudaljenoj sobi signal je super.

Jos jedno pitanje ali sad nije vezano za moju wireles antenu,pokusao sam da se nakacim na komsijin ruter(rekao mi lozinku,dobar neki komsija) e sad samo u jednoj sobi imam signal koristeci TP link WN 422 G naravno 54Mbps, sad mene zanima da li bih ako uzmem duze kablo (usb produzetak) da li bih gubio na kvalitetu signala ili mozda postoji neka druga kombinacija tipa neki ruter koji bih primao signal od komsije a stajao u toj mojoj sobi i eventualno mozda pojacavao taj signal i slao meni recimo po celoj kuci,pretpostavljam da nije moguce ali pitam.Takodje me zanima da li postoji neki program koji otkljucava sifre uspjesno?

Jos jedno pitanje ali sad nije vezano za moju wireles antenu,pokusao sam da se nakacim na komsijin ruter(rekao mi lozinku,dobar neki komsija) e sad samo u jednoj sobi imam signal koristeci TP link WN 422 G naravno 54Mbps, sad mene zanima da li bih ako uzmem duze kablo (usb produzetak) da li bih gubio na kvalitetu signala ili mozda postoji neka druga kombinacija tipa neki ruter koji bih primao signal od komsije a stajao u toj mojoj sobi i eventualno mozda pojacavao taj signal i slao meni recimo po celoj kuci,pretpostavljam da nije moguce ali pitam.Takodje me zanima da li postoji neki program koji otkljucava sifre uspjesno?

naravno da je moguće....accespoint

Znao sam ja da cu ovde naici na ljude koji se razumeju i koji ce mi dat pravu informaciju za ono sto mene zanima.
Kao sto sam rekao koristim wireless pa cu ponoviti,na krovu imam grid antenu na kojoj je kablo od 15 m taj kabl spajam sa AP a dalje AP sa laptopom i to je sva mudrost,znaci treba mi nesto da vise ne spajam laptop kablom a da ne utice na brzinu(kao sto mi prodavac rece da to nece ici kao sa kablom kad povezujem) i naravno da mogu koristiti WiFI na iphonu,ako je to ono sto ste predlozili tj.pojasnili onda dileme vise nema osim da predlozite koji ruter da me prodavac ne zezne,hvala snejks.
Kupio sam ruter te molim da mi neko pomogne kako to sve da skopcam i da funkcionise,kako idu podesavanja i sl.

Jel moze sad pomoc,upitanju je TP -LINK TL-WR740N,Kako da ja to uz vasu pomoc stavim u funkciju tj.da omogucim WiFi,od opreme sto imam pisao sam u prethodnim postovima,unapred hvala

Gledao ali nista video kao da sam slep,ma izgleda da nema nista slicno mome problemu svi koriste ADSL a kod mene je wireles (grid antena) i AP pa bih jos na to i WiFi,pokusat cu jos tragat pa mozda mi se posreci.Uspio sam sa CD koji sam dobio instalirat i imam signal ali ne mogu na net,u upustvu citam da treba krenuti od prijave nekoj mreznoj stranici za upravljanje a ja slepac neznam gde da je nadjem,idem jos guglat

prvo pozdrav svima nov sam ovde,ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan do neba...komsija ima adsl,ruter je huawei hg 532e,ja imam tp link tl-wr543g 54 mwireless g ap client router,vidim ga sa ap ali neznam kako da se povezemo i dali je uopste moguce da se povezemo?ako neko zna kako je to izvodljivo molio bih da mi objasni postupak....znaci samo wifi povezivanje,kablom nije moguce deli nas put....:worth:

Back