Wicca

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Koliko ste upoznati sa vesticarenjem tj. Vikom?
Vika je koliko znam neo-paganska religija (ako sam pogresio, ispravite me), mada je ljudi cesto mesaju sa kultom.

Koliko znate o ovoj religiji i sta ova religija propoveda?

The Reformers refused to call Christ's "holy people" after a pagan pigsty goddess!!

sow-goddess-head.jpg

This clay pig mask was used in the rituals of the fertility goddess. (Macedonia circa 2000 B.C.)
The pregnant goddess's sacred animal was the SOW, whose rapidly growing round body was perceived as fertility incarnate.

http://www.reformation.org/church-of-rome.html

... sta ova religija propoveda?

Od kako je znanja i prenosa podataka iz oblasti fizike, hemije, medicine...
postojalo je vise nekompletnih i nerazumljivih tekstova o tome nego originala.
Shodno tome uvek su postojala poluznanja kao i potpuna umisljanja posedovanja moci
na bazi tumacenja tih nejasnih tekstova ili njihovih usmenih formi predaje.

Sa druge strane od uvek su postojali i sukobi medju ljudima.
Shodno tome da su su zene pripadnice one polovine covecanstva kojoj je primena konvencionalnih sila bila teza,
generalno one su bile sklonije posezanjem za alternativnim metodama, koje na kraju krajeva se lako mogu svesti
i na jednostavnu upotrebu otrova, za cega nije neophodna ispravna edukacija.
Zbuckas sta bilo, pa dok ne uspe.
Ali i u srednjem veku jos uvek su u istu grupu trpali i edukovane naucnice.
Te u svakom slucaju uvek je postojao animozitet izmedju lica koja su iz bilo kojih razloga
tako nazivana i drustvene okoline.

Kada je rec o savremenim pokretima danasnjih vestica, tu mozemo videti da nije vise toliko rec o
borbi na zivot i smrt zbog primena hemikalija i drugih pomagala, nego o jednostavnoj zelji
za emancipacijom drustvenih grupa koje su se kolektivnoscu odvajale od predrasuda sredine.
Pocelo je sa lezbo-gej teznjama, pa islo preko velicanja vegetarijanske ishrane,
a zavrsava sa druzenjima nekonvencionalnog opustanja u prirodi kao utocistu od svakodnevice.

Jer pojam vestica se vezuje za koriscenje stvari iz prirode, i boravak podalje od drugih ljudi.

A šta misliš ko je Gardneru napisao knjigu, oformio rituale i uputio ga u kult, tzv. "egzorcisto"?
Odgovori, ali obavezno uz napomenu "OZBILJAN POST".:mrgreen:
Nisam takozvani nego pravi i juče sam održao jedan ritual (crkni od zavisti) :per:
Trenutno nisam raspoložen za ozbiljne postove...to je samo izuzetno da ja napišem nešto ozbiljno i tad hoću da se to primi kao 100% autoritet i tada ne dozvoljavam forumskim mediokritetima da me zapišavaju, u svim ostalim slučajevima slobodno opljunite po meni. :lol:
Jel to onaj sto ga je u Egiptu spopao nekakav plajvaz?

:hahaha: Baš taj.

Nisam takozvani nego pravi i juče sam održao jedan ritual (crkni od zavisti) :per:
Trenutno nisam raspoložen za ozbiljne postove...to je samo izuzetno da ja napišem nešto ozbiljno i tad hoću da se to primi kao 100% autoritet i tada ne dozvoljavam forumskim mediokritetima da me zapišavaju, u svim ostalim slučajevima slobodno opljunite po meni. :lol:

:hahaha: Baš taj.

Znaš koliko bilo koga ovde zabole šta ti 'oćeš?:lol: A kad ti se to pokaže, onda psuješ majku i decu korisnicima foruma. Ti si samo još jedan forumski lažov i prevarant, budaletina koju je veoma lako provaliti. Šta ti je trebalo da mi opisuješ "egzorcizam" na PP?:lol::rotf:

- - - - - - - - - -

Serpente, imas konkurenciju.

Nemam. Onaj ko egzorcizam posmatra iz ugla konkurencije, prima samo ženske pacijente i nad njima sprovodi ono što bi se moglo okarakterisati kao krivično delo dovođenja u zabludu i krivično delo silovanja je običan šljam i ljudski talog, nikakav "egzorcista".

Znaš koliko bilo koga ovde zabole šta ti 'oćeš?:lol: A kad ti se to pokaže, onda psuješ majku i decu korisnicima foruma. Ti si samo još jedan forumski lažov i prevarant, budaletina koju je veoma lako provaliti. Šta ti je trebalo da mi opisuješ "egzorcizam" na PP?:lol::rotf:
Nemam. Onaj ko egzorcizam posmatra iz ugla konkurencije, prima samo ženske pacijente i nad njima sprovodi ono što bi se moglo okarakterisati kao krivično delo dovođenja u zabludu i krivično delo silovanja je običan šljam i ljudski talog, nikakav "egzorcista".

Time sam proverio koliko si upućen u temu i pokazao si da NISI uopšte upućen. ;)
p.s. drži se ti svoje sankta muerte ali nemoj crne (nemaš ti muuda za nju).

Time sam proverio koliko si upućen u temu i pokazao si da NISI uopšte upućen. ;)
p.s. drži se ti svoje sankta muerte ali nemoj crne (nemaš ti muuda za nju).

Lako ćemo to utvditi: šta je najvažniji, sine qua non, princip koji egzorcista mora da zna i primeni?

Rekao sam ti već ko i zašto bira SSM. Nigra, ali imaš pamćenje ko zlatna ribica.:lol:

Nego, jedva čekam neki tvoj ozbiljan post.:lol:

Lako ćemo to utvditi: šta je najvažniji, sine qua non, princip koji egzorcista mora da zna i primeni?

Rekao sam ti već ko i zašto bira SSM. Nigra, ali imaš pamćenje ko zlatna ribica.:lol:

Nego, jedva čekam neki tvoj ozbiljan post.:lol:

Nema potrebe da se dokazujem tebi.Ja sam profesionalac a ti si svojim ponašanjem dokazao da si totalni laik na temu egzorcizma, sve i da se pojavi lično Velijar i kaže kako si ga ti uspešno isterao iz Pere Petrovića iz Laskovca, ulica S. miloševića br 13, JMBG 1212988123840 a da Pero to potvrdi pod zakletvom opet bih to smatrao nekom greškom ili slučajnošću. :bye:

Ako ti se tako sviđa, neka ostane tako. Samo, kad budem komentarisao neki tvoj...ozbiljan post, nemoj meni da psuješ majku i dete u detetu kao što si psovao drugom korisniku.

Poslednja izmena:
Ako ti se tako sviđa, neka ostane tako. Samo, kad budem komentarisao neki tvoj...ozbiljan post, nemoj meni da psuješ majku i dete u detetu kao što si psovao korisniku TheBladeOfTheLight.

Pa taj tvoj štićenik (ako ti nisi on) je tražio na pp adresu i telefon, da dođe da me prebije, ja mu dadoh a njega (tebe) nema...što se ne javite??? :think:

Pa taj tvoj štićenik (ako ti nisi on) je tražio na pp adresu i telefon, da dođe da me prebije, ja mu dadoh a njega (tebe) nema...što se ne javite??? :think:

Što bre lažeš da si mi dao? Dao si mi lažan broj koji je nedostupan. Ako si toliko mudo, pošalji mi pravi broj i adresu, pa lepo sve što imaš da kažeš da mi kažeš u oči... a ne kao pičkica da se kriješ iza ekrana dok psuješ i vređaš. Al puko si jer znaš da sve što sam napisao jeste istina, a to je da si običan šarlatan koji se bogati i udovoljava seksualnoj želji na tuđij nesreći.

Što bre lažeš da si mi dao? Dao si mi lažan broj koji je nedostupan. Ako si toliko mudo, pošalji mi pravi broj i adresu, pa lepo sve što imaš da kažeš da mi kažeš u oči... a ne kao pičkica da se kriješ iza ekrana dok psuješ i vređaš. Al puko si jer znaš da sve što sam napisao jeste istina, a to je da si običan šarlatan koji se bogati i udovoljava seksualnoj želji na tuđij nesreći.

Imaš drugi broj na pp :cmok:

p.s. dođi jedva te čekam :heart:

Back