westy obelezava teritoriju, ali u stanu

jaska966

Početnik
Poruka
14
Imam psetance rase westy, staro 2 godine. Sve je bilo u redu do pre 6 meseci, bili smo presretna, harmonicna zajednica, kada je (po meni bez ikakvog razloga) poceo da obelezava teritoriju u stanu. Namerno kazem obelezava, a ne piski, jer to radi samo na jednom odredjenom mestu. Ocajna sam, jer ni lepim, ni kaznama, nisam nista postigla. On zna da cu ja, kao i ostali ukucani, biti ljuta na njega, ali je uporan u svom nedelu! Sta da radim, i ima li leka ovome???!! Nuzdu inace redovno obavlja napolju, i ovaj njegov bezobrazluk nema veze sa tim.
Pomozite dobri ljudi, nestripljivo ocekujem vas savet!!!

Psima kao drustvenim zivotinjama treba struktura copora koju obezbedjuje vodja tog istog copora. Ocigledno je da u vasem porodicnom "coporu" nema vodje pa malac koristi situaciju i prijavio se za upraznjeno mesto. Gledaj The Dog Whisperer na National Geographic, svakog radnog dana u 18h i bice ti malo jasnije o cemu pricam a usput ces steci i predstavu kako da resis novonastali problem.

Neces verovati, ali gledam i to sve iscekujuci epizdu koja ce usko tretirati "moj problem", al` nista. Sta bih dala za jednog Cezara!!! Ipak, hvala ti!
QUOTE=mimi's mom;17899622]Psima kao drustvenim zivotinjama treba struktura copora koju obezbedjuje vodja tog istog copora. Ocigledno je da u vasem porodicnom "coporu" nema vodje pa malac koristi situaciju i prijavio se za upraznjeno mesto. Gledaj The Dog Whisperer na National Geographic, svakog radnog dana u 18h i bice ti malo jasnije o cemu pricam a usput ces steci i predstavu kako da resis novonastali problem.[/QUOTE]

Da, samo sto on to uradi kada ga niko ne vidi i to je najveci problem. Time znacajno suzava moj izbor reakcija,
vec se sve svodi na : SSSSSSSSSSSSta je ovo???? Opet si to uradio i sl..Ali tada je vec kasno on se samo pokunji, bezi na svoje mesto, par dana tuli i muli, a onda opet po starom... :(((

"Psetance" od 2 godine nije baš psetance (osim po veličini).
Westy traže pažnju, MNOGO pažnje. (Ne pričam "napamet", moj drugar ima vestija).
Pre svega, moraš da prihvatiš da je tvoj pas terijer, i kao takav, hiper aktivan.
Mnogo, mnogo, mnogo šetnje, trčanja, plivanja, jednostavno uposliti ga!

Back