WEISHAUPT

Dobro ti je Merkur aspektiran, na 18* mozes imati uticaj na masu. Sve sto kazes, napises, mislis, ostavi
neki znatan trag na drugima. Izrazavas se pravilno, tj to sto kazes to i mislis.
Al imas puno surove strasti, zelje, i ideja.

Dobro funkcionises kad si sam, u meditaciji. Tu imas intuitivnost, i spoznaje.

Neki tvoji planovi nisu laki, i mozda nisu cisti. ;) Ali planiras, vodjen si idejama.

Jako puno strasti, želja i ideja. Dosta pogođeno tu i tamo.

Astrolozi, gde ste?

Sta bi znacila recepcija Meseca i Saturna?
A Mesec jeste u Jarcu ali je u 5.polju?
?

Cudi me da si ti jedino ovo primetila :) Jako je vazno kod dispozitora gledati znak u kome se nalazi i da li bi se planeta ciji dipozitor gledamo dobro tamo osecala :) Ovo je kod recepcije jace i mislim da je jako bitno ... i da njegovi problemi sa zenama ne proizilaze konkretno iz Meseca u Jarcu, jedino njegov izgon, ali ovi ostali aspekti su mi nekako ... veliki orbisi i separacije, sa Saturnom jedino, posto je dispozitor planete, to bi potvrdilo, depresije, strahove, teret koji osoba oseca ... mislim da glavni problem dolazi iz Mars 90 Venera (jos je Venera u osmoj) kontakta (koju cemo posle gledati kod pisanja takodje) ... osoba koje voli nagle stvari u ljubavi, odusevaljvaju je, iako bi ona tezila trajnijim stvarima, tj to bi volela i zanese se, nju uvek proganja neki strah od jaceg vezivanja na nesvesnog planu, jer i osoba sama previse nagla i revolucionarna u svojim ideajama i stilu zivota koji vodi ... egstravagantan ljubavni zivot, bez puno vezivanja jer to donosi oziljke koji bole ... gotovo bolestan seksualni zivot , puno svadja, puno nemira izlazi iz svega toga, osoboa sama nije nacisto sa sobom dali zeli dugu vezu ili ne ... takva je priroda uopste aspekta Mars 90 Venera koji je ovde izuzetno naglasen iz razloga sto je Mars Venerin dispozitor, a i obe planete se nalaze u znacima koji im ne prijaju sto dodatno komplikuje problem ... Venera je u osmoj kuci i u opoziciji sa Plutonom, jednostavno prica je izuzetno komplikovana i duboka ... takodje ako dodje do braka, definitivno dolazi i do njegovog razvoda, vladar DC-a u egzaktnoj opoziciji sa Uranom, a njegov dispozitor u osmoj kuci - prekid ...

Enivej, poceo bih od ASC-a i pisanja :) Vladar ASC-a je Merkur koji se nalazi u devetom polju, sto izuzetno naglasa cinjenicu da osoba voli da razmislja o osecanjima, zivotu, duhovnosti, Bogu ... sa trigonom ASC-a prema Mesecu tu takodje vidimo pricu koja je povezana sa izrazavanjem osecanja i analiziranju istih, takodje je Mesec vladar 11 polja koje je trece polje samo ne u licnom smislu vec u univerzalnom ... Dakle ako trece polje predstavlja nas licni nacin razmisljanja, a deveto polje je Bog, trece polje od toga je jedanesto i ono predstavlja nacin na koji Bog misli (ovo sam citao cini mi se :S u knjizi Aleksandra Imsiragica naseg teoreticara) ... takodje sem aspekta Merkura sa vladarem jedanestog polja, on (Merkur) ima i aspekat sa vladarem treceg polja u jedanestom polju, tj sekstil koji dodatno naglasava ovo ... dakle Merkur(pisanje), sa vladarem treceg polja (nacin razmisljanja) u jedanestom polju (misao univerzuma) ... plus Uran u trecem polju :) dakle jednostavno osoba iako na prvi pogled pie o ljubavi (Mesec u petom polju) nije samo zainteresovana za to, cak bih ja rekao da je to manje interesovanje, osoba je zainteresovana za univerzum, nacin na koji Bog razmislja, duhovnu spoznaju ... zatim bih dodao da je vladar MC-a takodje Merkur sto onda potvrdjuje pisanje kao njegovu profesiju ...
Ono sto je NecuZvaqhocuQsur naglasila jeste kocka, odakle to vidimo ? Egzaktna opozicija Jupitera i Urana, pa ova osoba nije mirna nikada, zeli zivot izvan svojih mogucnosti, i to donosi rastrzanost, nemir, neku "navucenost" na brzinu na podsvesnom nivou, ali nazalost osoba od te brzine najvise i gubi ... i kada pricamo o kocki ja bih pazio da sam na tvom mestu da ne izgubim i kucu jer je Jupiter i vladar cetvrte kuce ... ovo ne mora znaciti bukvalno, ali pazi na stvari koji imas, ne dozvoli da propadne njihova vrednost ...
Odakle kod njega interesovanje za mistiku, ezoteriju, Boga, spiritualne stvari ... pih :) Merkur sam vec objasnio, ali on je osnova, dar, na kome se temelji i usmerava ostalo ... prvo sto nam govori o ovome je naglesanost devete kuce ... Sunce u devetoj kuci u konjukciji sa Jupiterom koji je takodje prirodni signifikator sirine i znanja, ekspanzije i istrazivanja (narocito ovde u ovakvo aspetku sa Uranom) ... dakle dotatni znaci spiritualnog rasta osobe ... ali sta to Jupiter siri, sta to on povecava, to je vladar dvaneste kuce, misterija, i skrivenih znanja u devetoj kuci ... jednostavno interesovanja ove osobe su izuzetno neopipljiva, tj zanima ga nesto dublje ... KO je dispozitor Merkura, valdara ASC-a u devetoj, KO je vladar devete kuce i dispozitor ove filozofije ? Venera u osmoj kuci :) okultno, magije, ezoterija (mozda tantra ? ) eto ovo daje razmisljanje u tom pravcu ... ali zar ta sama Venera nije izuzetno aflikovana ? ... i to od koga (krecem na problem) od vladara treceg polja :) los odnos vladara treceg i devetog polja je izuzetno poguban (vec smo ustanovili da je ovo izuzetno vazan aspekat) u ovom slucaju ... daje losu transformaciju i spajanje suprotnosti ... zatim, religiozna revolucija ? Uran (trece polje) opozicija Jupiter konjukjukcija Sunce (vladar dvaneste) u devetoj (Bog, filozofija) ... ovo daje izuzetnu rastrzanost, nemir, nervozu, kao sto rekoh osoba iz nekoga razloga zeli da nadmasi nekoga, da zivi izvan svojih mogucnosti, da dobije na brz nacin ... osoba kritikuje nepromisljeno drugoga i druge filozofije, a da prethodno nije svoju pogledala kako valja i shvatila da je i svoja ideologija nesto opasno i pogubno za samu osobu (Jupiter opozicija Uran) ... licemerstvo i oholost takodje se javljaju iz ovog kontakta ... osoba sebi dozvoljava previse, previse slobode (u bilo cemu), previse brzine i ekstravagancije u zivotu ... kasnije ova osoba dobije neocekivani okret u zivotu i vidi da to ne moze bas tako kako je u pocetku zamisljeno ... koliko je slobode dopusteno toliko ce to Uran posle nadoknaditi kada iznenada udari ... zbog cega osoba sebi dozvoljava ovakve stvari ? Negde je Weishaupt napisao da ne veruje u autoritet :) autoritet je glavna stvar za odgovornost, nazalost ovde imamo prejak uticaj Urana i Jupitera, a slab Saturn da bi se usadio osecaj odgovornosti, mira i zrelosti da bi se korisno preslo na Uran ... jer se sloboda (Uran) stice sa odgovornoscu (Saturn), a ovde imamo klasican primer gde su se Uran i Jupiter udrzuzili protiv Saturna i svrgli ga za vlasti, bas kao u mitologiji ... mislim da dosta ovoga dolazi iz porodice ... imam naknadno znanje da je otac ovog coveka bio mocan ... Sunce u konjukciji sa Jupiterom bi to opisivalo ... nekako mislim da nije slavno zavrsio, obzirom da se dispozitor ovoga nalazi u osmoj kuci, a i Sunce je napadnuto Saturnom(bedak kraj) i Uranom(neocekivane situacije) ... osoba je uvek imala hladan kontakt sa ocem, koji je bio izuzetno neprijatan, falilo mu je briznosti i uvek se brinuo (rak) o osobi na surov (Saturn-bez mislosti) nacin tj odgajao surovo ... i odatle osobi toliko odbojnosti prema autoritetu, osoba jednostavno ne zeli da pristane na taj Saturn, i u svom religioznom ucenju osoba zeli predpostavljam da naglasi slobodu ... i mislim da losa iskustva imaju dosta u tome i uopste u revoluciji religije ... i da on pre svega mora toga biti svestan ... i ja imam lose postavljen Jupiter pa cu kada ovo kazem ispasti licemeran, osoba ne sme biti licemerna i mora pre svega naci pravu spoznaju, a ne stvoriti neku ideologiju koja je plod njegovih losih iskustava, a ja definitivno mislim da je to u biti nekim delom, uglavnom podsvesno i da to stvaranje nove ideologije u religiji ima vise resenje i opravdanje njega, nego sto bi koristilo drugim ljudima ... i ne mislim da ovo osoba radi namerno, Jupiter i Uran su planete koje pre svega rade nesvesno, tj Uran, ali Jupiter je taj koji te udobno smesti u gresku ... rekao ibih da osoba ima i neockivanu srecu u nekim situacijama i preveliki zanos od toga, ali mora shvatiti da ne sme od toga da zavisi jer je i to preterano koriscenje slobode ...

Sto se novca tice, upalo mi je u oko :S eventualno neko nasledstvo, sa vladarem druge u osmoj, koje je bilo izuzetno ugrozeno i mozda si ostao ostecen sto se toga tice ili prevaren ... takodje mi se cini da ima veze sa vodom, ako je nekretnina u pitanju ...

Poslednja izmena:
Citiraj, nisam shvatio sta si procitala :) ...

Mislila sam na pocetak. Barem ja kod Sunca i Meseca uzimam sve u obzir, cak i velike orbise. :)

Ono sto je NecuZvaqhocuQsur naglasila jeste kocka, odakle to vidimo ? Egzaktna opozicija Jupitera i Urana, pa ova osoba nije mirna nikada, zeli zivot izvan svojih mogucnosti, i to donosi rastrzanost, nemir, neku "navucenost" na brzinu na podsvesnom nivou, ali nazalost osoba od te brzine najvise i gubi ... i kada pricamo o kocki ja bih pazio da sam na tvom mestu da ne izgubim i kucu jer je Jupiter i vladar cetvrte kuce ... ovo ne mora znaciti bukvalno, ali pazi na stvari koji imas, ne dozvoli da propadne njihova vrednost ...

Odlicno zapazanje. A ako obratis paznju, Jupi je i suvladar 7, mogao bi da ''izgubi'' i zenu.

Mislila sam na pocetak. Barem ja kod Sunca i Meseca uzimam sve u obzir, cak i velike orbise. :)

Odlicno zapazanje. A ako obratis paznju, Jupi je i suvladar 7, mogao bi da ''izgubi'' i zenu.

Da i to sam napisao, samo nevezano za kocku, nece je bukvalno izgubiti, nego jednostavno razvod, Uran je uvek taj koji je najvise kriv za razvod :)

Mislila sam na pocetak. Barem ja kod Sunca i Meseca uzimam sve u obzir, cak i velike orbise

Ne znam, ja kad vidim orbis od pet pa nadalje, nekada i cetiri, ja to odmah stavim u drugi plan :lol: naravno bitno je, jer "boji" natal, ali mi nije primarna prica ...

P.S. Kakvi smo bre, nocu izlazimo xD ...

Poslednja izmena:
Vidi, teško da bih pristao na to da smo biološke mašine i da ne odgovaramo za svoje postupke. Bilo bi lako reći da imamo vrlo malo slobodne volje. To bi značilo da bismo opravdali zločine najvećih zločinaca time što bismo rekli da im je tako bilo suđeno.
Убијање људи што је случај са злочинцима је болест. Болест звана мржња која апсолутно разара могућност логичког илити рационалног мишљења. Е сад, друга ствар је то што смо ми такво убиство оквалификовали као ''убиство с умишљајем'', да бисмо га лакше кажњавали.
Човек не бира хоће ли се родити болестан.
На нама је да такве бацимо у тамницу и на тај начин их санкционишемо.

Како било...свако има право на свој став.
Ја поштујем туђи.

Da i to sam napisao, samo nevezano za kocku, nece je bukvalno izgubiti, nego jednostavno razvod, Uran je uvek taj koji je najvise kriv za razvod :)

:lol: Na razvod sam mislila. Vrlo moguce upravo zbog kocke.

P.S. Kakvi smo bre, nocu izlazimo xD ...

:lol: Na forumu je trenutno manje od 50 ljudi.

Da, psihicki problemi, imaju iskrivljen dozivljaj stvarnosti, tako da ta njihova odluka nije prava slobodna volja

Samo bih da kazem nesto nevezano za temu, da je najgori moguci aspekt za psihu Mesec 180 Uran i kroz ovo se uvek ogledaju psihicki problemi. Znam iz iskustva. xD Ja se kontrolisem jos uvek, ne znam koliko ce trajati. xD

Na razvod sam mislila. Vrlo moguce upravo zbog kocke

Da :) apsolutno ... uopste natal je rastrzan i tezi slobodi ...

Samo bih da kazem nesto nevezano za temu, da je najgori moguci aspekt za psihu Mesec 180 Uran i kroz ovo se uvek ogledaju psihicki problemi. Znam iz iskustva. xD Ja se kontrolisem jos uvek, ne znam koliko ce trajati. xD

Naravno(neki kazu da je najgori Neptun 0 Mesec, mada je mislim da je kod tebe dotatnu crtu na to ostavlja Mo u 12 polju, da ti je aspekt pao u druga polja ne bi se isto odrazilo), ali da bi pocinio zlocin mora biti umesan Mars, Saturn ... i uopste sam portret osobe mora biti drugaciji, nasilnicki :) ti si daleko od toga :) iako imas Mars 0 Sunce :lol: ... ove osobe na strah i nestabilnost odgovaraju mrznjom i nisu svesne posledica svojih postupaka na pravi nacin ...

iako imas Mars 0 Sunce :lol:

... 0 Pluton :mrgreen:

ali da bi pocinio zlocin mora biti umesan Mars, Saturn ... i uopste sam portret osobe mora biti drugaciji, nasilnicki :) ti si daleko od toga :)

Ovde si u pravu. :lol:

iako imas Mars 0 Sunce :lol: ... ove osobe na strah i nestabilnost odgovaraju mrznjom i nisu svesne posledica svojih postupaka na pravi nacin ...

I ovde si u pravu. :lol:

Naravno(neki kazu da je najgori Neptun 0 Mesec, mada je mislim da je kod tebe dotatnu crtu na to ostavlja Mo u 12 polju, da ti je aspekt pao u druga polja ne bi se isto odrazilo),

Istina, Uran u polju zdravlja, a Mesec u polju bolnica. Za 20ak godina, kad mi Uran i Neptun dosetaju u 12, nema sumnje da zavrsavam u gumenoj sobi. :lol: Saturn sam jedva prezivela. Bice veselo kod mene. :lol:
musicbm4.gif
Hocete da pogledate zdravlje WEISHAUPT-u?

immph, ovo je impresivno! Samo, da li je ovoliko užasno?

Nije uzasno toliko, ja se uvek okrenem losem stvarima, jer jednostavno to je ono sto se treba resiti, kod tebe ima toliko potencijala koji se lepo moze iskoristiti ako se nauci odgovornost, to su takvi retki i sjajni kontakti sto se duhovnosti tice, samo se mora preterivanje kontrolisati ... u vezi suicida, mislim da ovo nije mesto da se o tome raspravlja, ali cu ti samo reci da to predstavlja tvoje pogresno koriscenje slobodne volje i nadovezuje se na moju pricu, ako te je vec jednom spasila Jupiter Sunce konjukcija, postuj to i probaj da svoju slobodnu volju iskoristis na pravi nacin i naucis neke lekcije sada umesto kasnije ... ako te zanima jos nesto, slobodno mi mozes pisati na pp :) ...

Recimo dokle god im dopustas :) ovo ne trebas bukvalno shvatiti, da ti sada trebas nesto da budes grublji ili odvazniji ... jednostavno mi privlacimo osobe kakve nama odgovaraju, tj koliko je druga strana kriva za to sto smo se nasli, pa i raskinuli i imali problema, toliko je i prva strana :) Ti si sam po sebi prilicno nestabilan njima, brz, mogu reci nesmotren i opasan na neki nacin ... to vidimo iz opozicije Jupiter Uran, a kako su njihovi dispozitori Mars i Venera u kvadratu koji je takodje jak to se odrazava na ljubavni zivot ... resenje ovoga nalazi se u stvaranju sklada u samoj osobi, ovo je disbalans u zivotu osobe izmedju zenske i muske enerije ;) mora se shvatiti da su to dve celine jednog sklada, a ne sile koje trebaju jedna drugoj da se suprotstavljaju, glavna stvar je u tvom horoskopu kontrola i to moras da pomislis pre nego sto bilo sta uradis ... bilo koju nesmotrenu akciju, bilo sta na brzinu, bilo koji tracak sumnje koji prerasta u nervozu, kontrola, kontrola, kontrola ... ne smes dopustiti da ti se u momentu javi neka ideja i da odmah krenes sa njenim sporovodjenjem ... takodje moras znati sta zelis i tome biti dosledan sto se tice ljubavnog zivota, moras biti svestan svojih potreba, kao i tudjih, ne smes svoje potrebe prenositi na drugu stranu, sve u cilju da se stvori sklad, a ne rat, ovo je jako tesko sa ovakvim aspektima, ali treba poci od toga da nam je nesto tesko dato da bi ga prevazisli u zivotu, da je sve moguce :)

Znači nema izlaza? Da se pomirim sa time da moram da budem sa ludačama koje se ne stide da preteruju kad hoće i koliko hoće?

Poslednja izmena od moderatora:
Znači nema izlaza?

Ne znam kako si bas to izvukao iz mog posta :lol: Stvar jeste u korenitoj promeni svega, to jeste tesko, ali ne i neizvodljivo :) Vidim ja da ti ludo volis i to bas u pravom smislu te reci pa to nekada bude i fatalno i da trazis idealnu ljubav, ali moj post se nije odnosio na to da trebas da odustanes ...

Back