websajtovi za nastavnike matematike

Young Sheldon

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
489
je li znate neki sajt koji koriste matematičari kada drže online časove? Ja nikako ne mogu naći neki adekvatan. Našao sam nešto kao svesku u kojoj pišeš:
https://www.mathwhiteboard.com/whiteboard/?d=NEEDCA
Ali moj rukopis je strašan i to nije baš profesionalno. Ima li neki drugi free sajt za to? Kako uopšte neko predaje matematiku online?

Vidite ovaj švrakopis. Totalno ne profesionalno.

Screenshot_2.jpg

Vidite ovaj švrakopis. Totalno ne profesionalno.

Pogledajte prilog 1301791
U odnosu na moj rukopis ovo je nedostižna kaligrafija. Ukoliko se žale na rukopis, sa kvadratne se odmah pređe na kubnu jednačinicu, pa tako sve do parcijalnih diferencijalnih.

Ozbiljno, ko ovo “ne može da nauči” jer je “nečitko” napisano treba za domaći da dobije Kardanov obrazac, pa kad mu ni to ne bude valjalo odmah štogod iz funkcionalne analize ili algebarske topologije, naučiće začas da čita i kineski i hijeroglife.

ja sam se nakad palio da napravim portal za matematiku, ali kad sam ukapirao koliko posla ima tu za objasnjavanje puta sve godine matematike, odustao sam :D
Ma ne brini, krene se pa stvar postepeno napreduje. Da vidiš koliko se temeljno nauči nešto - čak i najtvrđa teorija kad treba nešto isprogramirati ili rešiti bilo kakav problem - ko je radio sa backendom za ovoliki forum to već odlično zna.

U odnosu na moj rukopis ovo je nedostižna kaligrafija. Ukoliko se žale na rukopis, sa kvadratne se odmah pređe na kubnu jednačinicu, pa tako sve do parcijalnih diferencijalnih.

Ozbiljno, ko ovo “ne može da nauči” jer je “nečitko” napisano treba za domaći da dobije Kardanov obrazac, pa kad mu ni to ne bude valjalo odmah štogod iz funkcionalne analize ili algebarske topologije, naučiće začas da čita i kineski i hijeroglife.
Nasmeja me pošteno. Ma gde kubna, da padnu u nesvest. :hahaha:
ja sam se nakad palio da napravim portal za matematiku, ali kad sam ukapirao koliko posla ima tu za objasnjavanje puta sve godine matematike, odustao sam :D
Nadjoh sad neki forum za matiš. Nezahvaljno je raditi matematiku online jer je način pisanja formula jako kompleksan za ono što nude trenutni alati. Sad treba da klikćem tamo dugme za kubni koren, pa da ubacim u njega nešto, a šta ako hoću razlomak? Još gore.

A da kupim ja onu belu tablu (malu)? Ne znam koliko je to praktično.

Nadjoh sad neki forum za matiš. Nezahvaljno je raditi matematiku online jer je način pisanja formula jako kompleksan za ono što nude trenutni alati. Sad treba da klikćem tamo dugme za kubni koren, pa da ubacim u njega nešto, a šta ako hoću razlomak? Još gore.

Bez takvih mogućnosti, bar u najavi je jako teško ljude u tim godinama naterati da ostave strahove od matematike i razmisle kako to sledi jedno iz drugog, a nekad posle se osećaju tako blesavo kad ukapiraju da je prosto da ne može više od toga…

Kome se ne sviđa tako ima i LaTeX ;)

Bez takvih mogućnosti, bar u najavi je jako teško ljude u tim godinama naterati da ostave strahove od matematike i razmisle kako to sledi jedno iz drugog, a nekad posle se osećaju tako blesavo kad ukapiraju da je prosto da ne može više od toga…
Nije mi jasno zašto je matematika bauk đacima. Izgleda da neki profesori nisu strastveni u svojim predavanjima.
Primer kako treba da izgleda jedan nastavnik matematike koji bi animirao đake

Kome se ne sviđa tako ima i LaTeX ;)
Evo baš sada gledam
http://mathurl.com/
https://editor.codecogs.com/

Nije mi jasno zašto je matematika bauk đacima. Izgleda da neki profesori nisu strastveni u svojim predavanjima.
Primer kako treba da izgleda jedan nastavnik matematike koji bi animirao đake

Evo baš sada gledam
http://mathurl.com/
https://editor.codecogs.com/
Period života, nesigurnost i anksioznost - čitao sam negde da anksioznost bukvalno “ugasi” deo prefrontalnog korteksa (iza čela) gde je ona kratkoročna memorija bez koje izgleda matematička sposobnost opada skoro na nulu - i onda bukvalno umesto neke matematičke rečenice ispisane simbolima imaš pred očima samo razne cifre, brojeve, simbole koji nikako da se povežu u nešto. Par puta tako i razviju se strahovi…

Problem je što se matematika ne približi đacima da shvate kako nešto izgleda u praksi i zašto je uopšte nastala potreba za nečim. Nisu matematičari iz dosade odlučili da napišu kvadratnu jednačinu, već se javila potreba za njoj da bi se rešio realan problem i to treba objasniti koji. A ne, daš im neke simbole i brojeve i zapamtite to.

zato se koristi mathcad

Back