Pozdrav ,
Napisao sam malopre poruku dugu 20 minuta ovde i na kraju se nije poslala!!!
Sad cu ukratko da kazem o svemu sto sam pricao.
Sto se tice albuma, ne radi se o jednom vec o 3 . Solo , Duo i sa bendom. Tiraz mi je jos uvek nepoznat! Znam da 1000 svakako nece biti dovoljno , jer se dosta ljudi interesuje iz Srbije kao i inostranstva. Mozda uradim 10.000 kopija za svaki od njih.
Situacija u Americi mi je i dalje neizvesna. Sad u sredu imam vazan sastanak povodom part time zaposljenja u jednoj od najacih privatnih muzickih skola u Bostonu.
Otkucajte preko google-a samo Guitar Lessons in Boston - prvi link koji cete videti (sponsored link) je od skole u kojoj trebam da pocnem da radim. PagemusicLessons se zove skola.
Ukoliko dodje do nekih problema sto se tice rada u skoli (posto jos uvek nemam DOZVOLU za rad ovde u Americi) , vrlo je moguca varijanta da se do 1-og Septembra VRATIM U SRBIJU!
U tom slucaju, dolazi do odlaganja svih albuma - do momenta dok ne dobijem radnu dozvolu- sto moze da traje mesec ipo , a bogami i 4-5 meseci.
Za to vreme u Srbiji zna se sta se radi!
Video i Privatne lekcije, Solo nastupi , snimanje video skola, web sajt lekcije i najverovatnije masterclasses po Srbiji. Bice dosta toga da se radi - Srbija je izuzetno trziste sto se tice muzike. Talentovan smo narod...
Sto se tice lekcija, smatram da je 20$ i vise nego ispod svake cene. Ljudi ne prodaju ispod 50$ po lekciji te video casove. Razlika izmedju njihovih i mojih casova je u sadrzaju i organizaciji ! Oni demonstriraju neke stvari i posalju primere, a ja na casu radim pored tehnike sviranja teoriju i harmoniju, vezbe za sluh , PRIMERE, Pratece trake za vezbanje i naravno DOMACI da bi se sve to savladalo kako treba!
Sve to za 20 $ - mislim da bolje ne moze da bude!
Evo sajt vec 11 dana funkcionise, i vec mi se javilo 4 osobe sa narudzbinama za Video Lekcije. Tu naravno ne racunam na momka iz Srbije koji je izgleda odustao zbog cene.
Medju te 4 osobe su Amerikanac, Englez, GRK i INDIJAC!!!
Sobzirom da nisam radio nikakvu reklamu (sem ovako preko foruma i e maila), sasvim sam zadovoljan postignutim.
To ce sve tek da se siri i eksplodira, samo ljudi ne shvataju da kad ja dostignem kvotu od 50 STALNIH STUDENTA MESECNO , da cu ja morati da pocnem da ODBIJAM ljude jer necu moci da postignem da snimam po 10 casova dnevno !
Sto se tice muzike i downloada, 99% video fajlova su WMV formata, sto znaci da mogu da se pustaju u Windows Media Playeru. Javilo mi se dosta ljudi koji koriste Macintosh kompjutere i pozalili se da to ne mogu da gledaju.
Radim na tome da moze i MPEG kao i Quicktime format da se skida za iste te stvari- kako bi zadovoljio potrebe svih korisnika.
Sve u svemu - dosta stvari je neizvesno i visi u vazduhu - ali od srede cu imati mnogo jasniju situaciju - pa cu vas tada obavestiti o svemu !
Pozdrav
Pedja