Web sajt krenuo

klika:
Pedjajazz:
Znaci pored London Guitar Institute-a i Berklee College of Music sam zavrsio.

Pedja, zanima me jedna stvar u vezi studijama na Berklee-ju, koliko tacno traje skolovanje semestara/godina na odseku za jazz gitaru, ako pretpostavimo da imas recimo ovde kod nas zavrsenu srednju muzicku skolu? Cini mi se da to vreme nije fiksno odredjeno, sve zavisi sa kojim znanjem prethodno dodjes tamo, ako se ne varam. Cini mi se da je Bata Bozanic, verujem da ga znate, zavrsio Berklee na odseku za jazz bas takodje za godinu dana.

I Ivan Ilic je zavrsio Berkli, zar ne? Samo mnogo pre Pedje, koloko znam :D
Svidja mi se tvoja energija i jasna misao, dragi nas domacine teme! Sajt je jednostavan, pregledan, mozda malo vise mracan, kao u nekoj izmaglici. Svaka cast za put skolovanja! Tako mlad, a vec predaje! Dobro nam dosao u septembru i kad god stignes!

Peruzzi:
20$ uopste nije mnogo za video lekcije (ako stvar gledamo realno, to sto za 20$ treba dva dana da aktivno berem kukuruz je druga stvar)

Javi kad album izadje. Hoce li ga biti u prodaji ovde?
Zvuci da nije mnogo za jedno prenosenje znanja i iskustva, ali sad se setih pesnika Duska Trifunovica, koji je svoje "casove" naplacivao konzervom mesnog nareska :lol: Naravno, neki majstori naplacuju svoju dnevnicu 20-30 eura, sto je, ma koliko tezak, posao rutine, a ne znanja.
Decko koji je odustao je mozda imao problem sa slanjem novca...No, ti to sve znas mnogo bolje.
Pozdrav. Sad cu da odslusam jedan tvoj muzicki klip ili kako se vec naziva. :wink:

[quote="sublimacija]Pozdrav. Sad cu da odslusam jedan tvoj muzicki klip ili kako se vec naziva. :wink:[/quote]
Nece da ga pusti! Trazi neki noviji WinUp, a ne moze ni preko Medija plejera :cry: Pokusacu neki drugi put.

Pozdrav ,

Napisao sam malopre poruku dugu 20 minuta ovde i na kraju se nije poslala!!! :evil:

Sad cu ukratko da kazem o svemu sto sam pricao.

Sto se tice albuma, ne radi se o jednom vec o 3 . Solo , Duo i sa bendom. Tiraz mi je jos uvek nepoznat! Znam da 1000 svakako nece biti dovoljno , jer se dosta ljudi interesuje iz Srbije kao i inostranstva. Mozda uradim 10.000 kopija za svaki od njih.

Situacija u Americi mi je i dalje neizvesna. Sad u sredu imam vazan sastanak povodom part time zaposljenja u jednoj od najacih privatnih muzickih skola u Bostonu.
Otkucajte preko google-a samo Guitar Lessons in Boston - prvi link koji cete videti (sponsored link) je od skole u kojoj trebam da pocnem da radim. PagemusicLessons se zove skola.

Ukoliko dodje do nekih problema sto se tice rada u skoli (posto jos uvek nemam DOZVOLU za rad ovde u Americi) , vrlo je moguca varijanta da se do 1-og Septembra VRATIM U SRBIJU!

U tom slucaju, dolazi do odlaganja svih albuma - do momenta dok ne dobijem radnu dozvolu- sto moze da traje mesec ipo , a bogami i 4-5 meseci.

Za to vreme u Srbiji zna se sta se radi!
Video i Privatne lekcije, Solo nastupi , snimanje video skola, web sajt lekcije i najverovatnije masterclasses po Srbiji. Bice dosta toga da se radi - Srbija je izuzetno trziste sto se tice muzike. Talentovan smo narod...

Sto se tice lekcija, smatram da je 20$ i vise nego ispod svake cene. Ljudi ne prodaju ispod 50$ po lekciji te video casove. Razlika izmedju njihovih i mojih casova je u sadrzaju i organizaciji ! Oni demonstriraju neke stvari i posalju primere, a ja na casu radim pored tehnike sviranja teoriju i harmoniju, vezbe za sluh , PRIMERE, Pratece trake za vezbanje i naravno DOMACI da bi se sve to savladalo kako treba!
Sve to za 20 $ - mislim da bolje ne moze da bude!

Evo sajt vec 11 dana funkcionise, i vec mi se javilo 4 osobe sa narudzbinama za Video Lekcije. Tu naravno ne racunam na momka iz Srbije koji je izgleda odustao zbog cene.
Medju te 4 osobe su Amerikanac, Englez, GRK i INDIJAC!!!
Sobzirom da nisam radio nikakvu reklamu (sem ovako preko foruma i e maila), sasvim sam zadovoljan postignutim.
To ce sve tek da se siri i eksplodira, samo ljudi ne shvataju da kad ja dostignem kvotu od 50 STALNIH STUDENTA MESECNO , da cu ja morati da pocnem da ODBIJAM ljude jer necu moci da postignem da snimam po 10 casova dnevno !

Sto se tice muzike i downloada, 99% video fajlova su WMV formata, sto znaci da mogu da se pustaju u Windows Media Playeru. Javilo mi se dosta ljudi koji koriste Macintosh kompjutere i pozalili se da to ne mogu da gledaju.
Radim na tome da moze i MPEG kao i Quicktime format da se skida za iste te stvari- kako bi zadovoljio potrebe svih korisnika.

Sve u svemu - dosta stvari je neizvesno i visi u vazduhu - ali od srede cu imati mnogo jasniju situaciju - pa cu vas tada obavestiti o svemu !

Pozdrav

Pedja

Pozdrav,

Samo na kratko da vas obavestim- OSTAJEM U AMERICI!

Ameri mi prave probleme sto se tice povratka u Srbiju i narednom dolaska u Ameriku - tako da moram da ostanem ovde kako god da se okrene situacija.

Po mojoj proceni, u Srbiju (nazalost- velikim slovima :roll: ) necu moci da se vratim do Oktobra 2006-e godine.
Tad kad se budem vratio, Amerika nece da me vidi sigurno jedno 5 godina - posto su mi svi zivotni planovi vezani za Srbiju. Ameriku mogu da posetim cisto profesionalno - da odrzim neki masterclass i slicno.

Toliko sto se tice svega.

Puno pozdrava i sve najbolje,

Pedja

Back