Web kupovina u Srbiji? Katastrofa zvana Win Win

da nije malo overeakting ovo s naše strane , mario80 :think:
kad pogledaš šta najgore može da se desi :rotf:

Ali pošto smo mi balkan, ovde se odmah ZAJEBAVA potrošač jer se klasifikuje kao ovca. Ja tu postajem gadan i gazim sve redom dok me na kraju direktor ne nazove da se izvine.
bem li ga ja da sam prodavac zabranio bi ti da kupuješ kod mene :rotf:
međutim ni kupci nisu cvećke , a i povode se za različitim netačnim informacijama :bye:

Iskreno, znam sta mi treba i ako u opisu proizvoda ima nekih nedoumica obavezno kontaktiram prodaju kako ne bi bilo problema. Pre izvesnog vremena sam kupovao akumulator za auto i... Kontaktirao podrsku, uredno se ispričali, pozvao ga na forum gde se polemiše o istim... I kroz par dana je baš taj aku koji sam ja hteo - bio na akciji :)

Dobio ga proz par dana kurirskom službom, besplatna dostava... Nisam se cimao do prodavnice. Znači sve može jako lepo da funkcioniše ali ne, kod nas trgovac pokušava da se nadmeće sa kupcem? Razumem da ima slabije obaveštebih ljudi ali upravo mislim da svi koji redovno posecuju internet su ipak malo iznad proseka danas.

Pouka trgovcima koji planiraju da prodaju preko interneta: Nemojte da shvatate internet kao jedno mesto gde može da se mulja, propašćete brzinom svetlosti jer se loš glas vrlo daleko čuje, naročito na internetu :)

Pa iskreno, ako sad ja nesto napisem ružno o nekome a pojavi se desetoro koje kazu da su zadovoljni, ocigledno je ali ako se nadoveze jos desetak korisnika/kupaca koji nisu zadovoljni... Mislim vrlo je prosto :)

U svetu imas ljude koji rade advert za neke firme i zaduzeni su za kompletan vizuelni identitet na internetu... E onda oni dodju pa seruckaju na forumu ali umereno, vidjam to i kod nas. Uglavnom se registruje neko od menadzera i pokusa da te ubedi kako ti ne vidis dobro, treba ti veća dioptrija ili da si potpuno lud ako tražiš nov uređaj ili pare nazad jer stari nije mogao da se popravi u garantnom roku :)

Kažem da smo čobani :)

Poslednja izmena:
Katastrofa zvana Win Win

ŠUNTAVCI
bbes2-1.gif

Sto se tice Win Win

Cudi me to od njih ja sam radio sa jednom firmom iz Podgorice tj. njihovim predstavnicima ovde nisam imao nekih problema normalno kupovao, mada imam i ja zamerku na mail vise ne odgovaraju valjda su promenili, ali nisu ni obavestili ni nista. Malo neozbiljno sa njihove strane, ali sta da se radi znam da im je neko opljacao lokal da su imali tih problema mozda i to malo imalo uticaj.

Poslednja izmena:
prosto receno svi oni su se srozali na niske grane, giga,win....to je opsta neorganizovanost,neznanje,bolje te usluze na pijaci za 200din nego kad kod njh uzimas za 2000,rade oni koji nemaju pojma (cast izuzecima),a u 21. veku sa internetom,online kupovinom i 300 bogova normalan covek bi ocekivao brzinu,lakocu,a dobijes bespotrebno cekanje,izgovore,cimanje tamo-vamo

jedini koji su me iznenadili najnizim cenama,ekspresnom odgovoru na mail,poznavanjem hardvera i ljubaznoscu je emmi

u grappolu sam imao priliku da izmem graficku,prodavnica je u stvari magacin,al bez obzira na lokaciju,kada sam mailom pitao za jedan cooler dal ima potenciometar il sta vec,dobio sam odgovor vredi onoliko koliko kosta :eek: ,e pa oni nisu vredni da nesto uzmem kod njih pa makar davali dzabe

Uopsteno bez obzira koja firma bila u pitanju,razocaran sam kadrom koji radi taj posao,preporuka za nesto je tipa ovo je dobro jer je skupo ili ga on kao "ima" i strava je,a da nekoga priupitam najjosnovniju stvar npr. koliko bitova ima bajt poceli bi da mucaju

Ja sam pre oko godinu dana preko win wina uzeo mis. Isporuka je trajala celu vecnost, i dobijem defekt mis, desni klik i dugmici sa strane. Vuko sam ga tako oko 6 meseci i odlucio da ga reklamiram. Posle 15 dana dobio sam nov mis bez i jednog defekta, ali reklamacija je isla preko altija...

Drugo iskustvo sa win winom je dobro. Skoro sam narucio monitor 19" isporuka je isla preko Valjeva, a ne preko BG-a kao za mis i dobio sam monitor brzo. I sad kad god mi bude nesto trebalo ima da idem preko Valjeva. Posto mogu da se sporazumem sa covekom koji tamo radi.

Sto se tice Win Win-a, drug je pre godinu dana kupio laptop neku Toshibu za 56000dinara, dobio se vistu sa njim i garanciju standardnu od 2 godine i neku garanciju no mater wath koja je trajala 2 nedelje. Znaci sta god da ti se desi sa racunarem dobijas drugi. Njemu se desilo posle 2 dana da se laptop zakucava, znaci nista posebno ne radi,pusti muziki laptop se zakuca. Odneo je da reklamira i oni ga zavlacili dodji sutra, pa dodji prekosutra i sve tako do 2 dana pred istek te garancije. I onda je drug popizdeo otisao kod njih izderao se i uzeli su mu laptop i poslali u servis. Posle nedelju dana ostisao je da vidi sta se desava i nisu znali nista da mu kazu, trazio je neki drugi laptop da mu daju da ga koristi jer mu je trebao i nisu dali. Tek posle 3 nedelje daju mu isti laptop samo nov. I posle mesec dana crne mu touchpad, znaci nema klik na njemu. Tako da sam se odlucio da nikad nista ne kupim u WIN WIN.
A sto se tice internet kupovine, za sad ok mi je Tehnomainia, ali otom potom.....
Pozdrav.

Sto se tice Win Win

Cudi me to od njih ja sam radio sa jednom firmom iz Podgorice tj. njihovim predstavnicima ovde nisam imao nekih problema normalno kupovao, mada imam i ja zamerku na mail vise ne odgovaraju valjda su promenili, ali nisu ni obavestili ni nista. Malo neozbiljno sa njihove strane, ali sta da se radi znam da im je neko opljacao lokal da su imali tih problema mozda i to malo imalo uticaj.

Isključen im internet... :hahaha1:
Ni ja nisam mogla da verujem
Valjda se šef boji da će da vise na fejsu, pa nije pronaš'o jednostavniju soluciju...

winwin su prava KATASTROFA!!

Evo sta se dogadja: narucim ja sa rubnog beogradskog naselja gde trenutno boravim, znaci 15-20 minuta automobilom do njihove radnje na Banovom Brdu, preko interneta par stvarcica za komp. To se dogadja u subotu pre podne 23. Dobijam mejl u ponedeljak da ce mi stici roba u utorak od 9 do 18h. Krajnji rok isporuke im je 72 sata u radnim danima. Znaci kod moje narudzbine sreda uvece. Ali napisali su da ocekujem isporuku u utorak od 9 do 18h. Dobro, dezuram ja juce ceo dan ko kretencina kod kuce, pored onako lepog dana koji je dusu dao da se provede napolju!!

Niko ne dolazi!

Danas, sreda, poslednji rok za dostavu po njihovim "pravilima", otisla sam bukvalno na minut do wc-a bez mobilnog. Vracam se i vidim propusten poziv. Zovem odmah, javlja se lik i kaze, daa, imali ste jedan paketic, daa.. ja mu kazem izvolite dodjite. On kaze, pa vidite, ja sam sad produzio dalje, znate, evo ako ste sutra u to vreme kod kuce pa cu vam doneti.:poludeo:

Znaci da neverujes da neko moze da bude toliki mamlaz. Zove sada za sada i ako MOMENTALNO ne otvorite onda cao nista do sutra. Pa onda ponovo, cekaj lepo kurira u niskom startu kao da je Barak Obama je.bo.te

Svaki normalan kurir zvao me je bar oko 5 minuta pre dolaska do adrese, znaci cim se covek priblizava valjda je najnormalnije da zove. Ali ovaj ne, on je poseban. Cini mi se da me je mozda samo i cimnuo, da ni nije vozio robu, jer nisam ni cula telefon da zvoni a cujem inace bez problema.

I to kazem vam, 15-20 minuta automobilom treba od moje kuce do winwina na Banovom Brdu! A oni danima nisu u stanju da dostave paketic!

Videcemo sta ce dalje biti, napusila sam ih i ocekujem paket danas, ako ne donesu rekla sam da ne donose uopste.

A sto se Tehnomanije tice, ni oni na zalost nisu ni najmanje bolji: probajte da narucite telefon Tiger Mobile mobilni telefon T6730 WHITE - Dual SIM, koga reklamiraju na sajtu. Citala sam da je jedna devojka narucila preko neta i oni joj tek za tri dana ladno rekli da taj telefon "ne moze da se naruci", da im je ostao jedan ostecen primerak. I ja narucim isto taj model za babu, kad ono za dva dana ista prica: samo me nazvao lik i rekao ne moze da se naruci i cao. Znaci ladno postavljaju razne "akcije" na sajtu, u stvari glupe navlakuse...

Jedini lek je otici iz ove barustine sto pre. :ljutka:

Poslednja izmena:
Ja kupio u Win Win komp 40 iljadarke na osam rate. i slusajte sad, dodje mi komp u to vreme... Ja krenu da instaliram sistem, kad ono prevara naplatili mi komp koj ima hard od 1TB, a dali mi od 500GB, ja ajde da se napravim darezljiv i to im zaboravim jer hocu da cepam malo neke igrice. Instaliram sistem i kad ono nemam zvuka, ja updejtovao drajvere ,nista. Mutavo, tu poludim:udriglavu::poludeo::poludeo: da zlo bude jos gore, a hteo sam da igram NFS Most Wanted 2012 par dana i na mute, ono pocne jedan budjav ventilator da mi drnda ko lud. Ljudi kao avion kad polece, kad ga pustim, a komp ne sme da se otvara, jer mozgovi izmislili da bi ostala garancija 2 god, ne sme da se otvara ni da se produva. Da ne pricam da mi je posle bio mesec dana na opravku i izivljavanje na kupcu. Pa da je ovo neka kasvetna drzava, trebao bi da ih tuzim, hebem ih u pedu. I od tad sam reko, NE KUPUJEM NIKAD KOMP IZCELA, SAM SKLAPAM I TACKA. Sigurno mi dali neko govnjivo napajanje i sad cekam da prodje garancija da to odmah promenim.

Ma nije to nego oni web trgovinu ne shvataju kao jedno od trzista nego prostor za muljanje i uvaljivanje... Bedni crvi koji ce zaprljati ionako mizeran web prostor...

I upravo kuckam i gledam u novi Lg 24" monitor koji nisam nasao ni u gigatronu, ni pakomu, ni tehnomaniji, ni u komtrejdu... ali uredno kod svih moze da se kupi online a niko ga nema.
Uzeo sam ga u vip house koji je 3 ulice od mene, istestirao ga prvo dobro :cool:

Ajd kad ste krenuli temu , da razradim.

Prvo VIP house firma je firma dva brata koji gledaju da imaju redje stvari na lageru!!!!!!
To je ubistvena politika u Srbiji zvanoj ebacu se za dinar vise...
Ali otud naziv VIP pretpostavljam.
Cene im nisu VIP, cim je autor teme tamo kupio....moja pretpostavka...

Vrlo je skupo imati lager u Srbiji.
Srbija je toliko pukla u kvalitetu racunarske opreme da se ne zna vise sta je gore , prodavci ili kupci...
Uzmite samo kolicinu prodatog....BG je pre deset godina samo PAKOM prodavao na svaka 3 dana po 400kom najtrazenijih velicina memorija za PC, znaci nedeljno 3 ture po 400kom stignu, bilo obicnih bilo nabudjenih bilo max....ekvivalent 1333....1600....2400 MHz u danasnje vreme...
Posle su politicari, preko totalnog monopola za drzavne i vece privatne firme, unistili slobodno trziste i najvaznije slobodnu nabavku direktno iz Kine.
Tu je najvise razbio Dulic, jer je covek radio sve preko Madjarske, nula rezerve nula zalihe....A to je uzas za trziste...

Danas trzistem Srbije caruje Kimtec, tj hrvatsko trziste racunara i manjim delom madjarski trgovci.
Zasto?
Zato sto hrvati nabavljaju za 3 trzista, RS, BiH i HR, te mogu da uvezu velike kolicine za male pare, naravno ista procedura kao i ranije sa Kinom, znaci platis unapred, cekas 3 nedelje.
Cak sad moze neke stvari da cekas i manje, ali priliku je imala Srbija, jer je imala pola Bosne kao trziste, tradicionalno okrenutih ka Beogradu.
Sad sipak....Ako neko proba da se ubaci, damping cenama hrvati mogu da ga ubiju u startu...Niko ne moze da izdrzi godinu dana dampinga koje hrvatski dobavljaci opreme mogu da bez ustrucavanja pruze...
Drugi igraci su Rumuni, zbog EU i kapitala...Winwin je imao suvlasnika rumuna i suvlasnika Cacanina...Zvanicno je vlasnik cacanin...emmi je samo paravan za online prodaju ...

U smislu postovanja kupca, Winwin nije nista losiji od ostalih.Pravilo ko prvi devojci je osnovno kad prodajes bez lux lagera...
Ima tu jos jacih i boljih pravila,ali to su vec tajne zanata.
Winwin je firma sa jakim obimom, velikim kreditnim potencijalom i dobrim vezama medju dobavljacima.
Neki zakljucci zato stoje, neki ne stoje...
Trziste je takvo da isti hdd, monitor prodaje njih 10 firmi, comtrade, atom, winwin, pcpraktic, emmi, list, itd.....
Neki od njih mogu da rezervisu, neki ne...neki prodavac ima volju da rezervise , neki ima mogucnost da rezervise, neki ne...
Ono sto je kod WEB kupovine je da je to poslovanje gde se najmanje trazi ljudskog rada, a to u Srbiji znaci da ce to gurnuti u cosak i proveravati jednom dnevno.
Jer kupac koji stoji na nogama sa novcanikom je vruc kupac...njega uhvatis ili izgubis, a ovog preko neta imas vec u dzepu...

SRPSKA logika je novom kupcu popust da ga navabis, a starom dizes cenu....to vam je poznato...
Druga varijanta je, skuplji sir kad kupujes kod seljaka na pragu nego kad dodje seljak na pijacu...
Srpski kupac nije veran, nije obrazovan, nije za kvalitet nego ciganskih kriterijuma, pa zato vaze prva dva logicka trgovacka zakona...

winwin - da ne kazem atribut... i da im ne ostanem duzan..
evo kako je to kod mene islo:
nadjem lepu kupovinu, na papiru i narucim , kurir dodje , ja platim . kurir ode i imam sta da vidim- otprilike pola od onog sto sam narucio, tj sto je pisalo.

Pisalo, citiram : "U pakovanju se nalazi : E-PM 1 telo i 2 objektiva, M .ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II R Crna i M .ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm
1:4.0-5.6 R Crna, Blic FL-LM 1,BLS-5 Baterija ,BCS-5 Punjač baterije ,M icro Four Thirds poklopac za telo (BC-2) ,Traka za nošenje preko ruke, CB-USB6 USB kabl,CB-AVC3 audio/video kabl"
A stiglo: Aparat sa manjim objektivom , baterija i strap . I jos pride play dugme na aparatu ne radi -sto znaci da aparat prakticno nije upotrebljiv, jer da bi videli sta ste upravo uslikali morate karticu u kompjuter...

I sada ide ono sto niko ne voli - natezanje... Srecom su priznali (a meni telefon srecom sve snima) , da su poslali sve sto su imali , da ce probati da mi nabave sta fali, i da je greska u opisu na njihovom sajtu.
Znaci jasno kao dan: ili nek plati onaj sto je radio i stavljao na sajt ili firma . Ja sam svoje odradio i platio odmah cash. I hocu da dobijem to sto sam platio ili slicno, jer to sto sam dobio ne bih niti ja kome je trebalo niti bilo ko drugi ikada kupio!

Uzimajuci u racun koliko sam puta slusao njihovu muziku (recimo ukupno 30 x 2min, plus razgovori jedno 20min ), cekao na operatera da prenese koliginici da mi se javi pa da ova zaboravi, pa onda drugi dan da ode sa posla jer je proslo 4 sata, pa poruke izmedju winwina u Zemunu i Cacka da se resi problem, pa 2 sata sto sam cekao ispred radnje u zemunu (racunao valjda oni imaju direktniju vezu) - siguran sam da im je taktika ona cuvena: ako prodje - prodje. Ako musterija "smara" - vratimo pare... I tako njima pola prodje pola vrate... Vratio sam robu , ostao u trnutku i bez para i bez robe.( Pare dobio kasnije na racun, srecom? ). I posle nekoliko dana mucenja uspeo sam da budem na svome. Gde sam i bio pre maltretiranja, naravno

Da ne gresim dusu nudili su smanjenje cene , ali nedovoljno , obzirom da sam za 20% skuplje mogao da kupim na oglasu i dobijem i punjac i blic i ispravan neizguljen aparat (zaboravih da kazem da je aparat bio skroz izguljen, ali ajde..) i isti dan odem lepo i proverim i kupim. I ovde sam hteo da odem i proverim u radnji gde je pisalo, u Visnjickoj ulici, ali naravno kad sam zvao da mi potvrde da li je na stanju rekli su da nije kod njih nego Novi Sad - znaci kurir i nema provere! Ja budala narucim...
Moju realnu cenu nisu prihvatili , iako sam bio saglasan da uzmem i pokvaren aparat samo zbog objektiva koji mi je bas trebao u tom trenutku, i koji sam obecao i naravno ispao neozbiljan na mojoj strani!

Znaci ako prodje prodje - kod mene nije, pa predlazem i drugima nek idu u drugu radnju (mada je to sve izgleda isto..)
Ovo je napisano jer je obecano i jer su to trazili, i jer su mi umesto uspesne, normalne i jednostavne trgovine ukrali bar 10 sati zivota, izmedju ostalog...

WINWIN PREVARANI. Kupovao preko 10 uredjaja na kreditnu karticu, uvek dobijao manju cenu preko weba i sve je bilo bez problema. Pre par dana kupim akumulator u radnji u Vojvode Stepe, prodavac Miroslav, ja mu kazem da hocu na 3 rate, on lepo otkuca racun, ja uzmem robu i odem. Dva dana kasnije ulogujem se na racun da prebacim pare za ratu kada ono ... iznenadjenje. CEO IZNOS na kartici. Zovem radnju, covek kaze da ne mogu da dobijem nizu cenu jer kupujem na rate. Na pitanje kako sam do sada UVEK dobijao nizu cenu iako sam kupovao na rate, i narucio sam robu preko weba, komentar je bio da je mozda neki kolega meni izasao u susret (preko 10 razlicitih kolega u 10 razlicitih radnji, ma stvarno....). Da li to znaci da prodavci mogu sami da odredju koga ce da osamare sa punim iznosom a koga da pocaste sa popustom? Zovem kol centar. Izvesni Uros, kao drogirani papagaj je ponavljao samo jednu recenicu, bez obzira sta sam ja njemu govorio. Grozna usluga, jos groznije ophodjenje prema ljudima koji im daju novac.

Back