Web kupovina u Srbiji? Katastrofa zvana Win Win

mario80

Stara legenda
Poruka
83.987
Odlučim se za novi monitor, 2-5% popusta prilikom kupovine na internetu... Hvale se da pokrivaju garanciju 0 mrtvih piksela.... Nemam sta mnogo da pogresim, znam šta tražim.

U pitanju je 24" Lg monitor, full Hd...

Ispregledam ja sve sajtove i odlučim se za Win Win Computer Shop:

Imaju i skajp podrsku, odlično... Nazovem i pitam za neke detalje i da li moze da se preuzme u radnji i proveri panel? Imaju li ga na stanju? Imaju, moze da se proba...

Registrujem se na sajtu i automatski im dam sve svoje podatke uključujući i matični broj, ime prezime, adresu i telefon... Znači sve. :mrgreen:

Obavim kupovinu i dobijem povratni mejl kako cu biti kontaktiran... Kasnije kroz pola sata zvoni telefon i zenski glas proverava da li sam to ja... Jesam naravno. Zvace kasnije neko da mi kaze detalje o preuzimanju navedenog monitora...

Niko se ne javlja ceo dan... Sutradan u isto vreme mi zvoni telefon:
Zao nam je ali vaš monitor je ukraden!??? Ali mozete da uzmete asus... Nudi mi manji i skuplji monitor a zna sta sam poručio... Smaranje od desetak minuta koje ja prekidam. I pitam ja njega, kakva ste vi to firma koja ima na raspolaganju jedan jedini monitor i koji vam još ukradu??? Nisam dobio odgovor.

Internet kupovina u Srbiji? Nikad a mozda ni tada... Jos jedan paravan za muljanje i uvaljivanje kojekakvih krševa preko telefona a jos se i dočepaju vaših ličnih podataka. Meni su ovi amateri oduzeli 24h vremena.

Ne registrujte se, ne kupujte preko interneta, Srbija je zemlja prevare. Samo ono što opipate kupujte!
Nadam se da je moje iskustvo pomoglo nekome ko je pomisljao na kupovinu preko interneta :)

Poslednja izmena od moderatora:
win win te zaj****,ja sam kod njih uzeo samo 12icu ventilator i pitam lika jel led koja boja ,on kaze jeste led zelen,da mi ga, kad ono ja dosao kuci i jedino zeleno sto je bilo je njegova plastika ,a cenu od 670din pre 2god da i ne pominjem. Mrzelo me da se vracam ali da ponekad ima nesposobnih ljudi to ima. Inace ovaj tvoj slucaj ,jesi li dao neke pare? Ja sam ipak za kljuc u ruke sistem sto bi se reklo ,makar platio tih 5% vise ,vukao ga kroz autobus preko celog grada,volim da vidim ,opipam i uzmem na licu mesta. Imam kao nesto u planu da uzmem preko emmi-ja putem neta ,za 2 hiljade,kurirom dodje ja tada platim ,mislim da tu i nema nekih problema,pogotovo ako su komponente jeftinije i nekoliko njih dodje mi na adresu za 400din max postarine.

S obzirom kako se ljudi u ovoj zemlji zaposljavaju, ne cudi me da postoje ovakvi problemi. Sve se to zavrsava preko veza i vezica, rodbine, kuma, brata,... I na kraju dobijemo coveka sa srednjom ekonomskom skolom koji prodaje racunare, a ne zna ni sta ima u njima ni neke osnovne stvari o njima, itd. Ne vredi da se nerviras i gubis zivce zbog neodgovornih budala, trazi pare nazad, ako si uplatio, ako nisi, nadji drugog prodavca i nadaj se da te nece ni on zeznuti.

Ma nije to nego oni web trgovinu ne shvataju kao jedno od trzista nego prostor za muljanje i uvaljivanje... Bedni crvi koji ce zaprljati ionako mizeran web prostor...

I upravo kuckam i gledam u novi Lg 24" monitor koji nisam nasao ni u gigatronu, ni pakomu, ni tehnomaniji, ni u komtrejdu... ali uredno kod svih moze da se kupi online a niko ga nema.
Uzeo sam ga u vip house koji je 3 ulice od mene, istestirao ga prvo dobro :cool:

Poslednja izmena:
ali pazi već je postao standard kod većine prodavaca unazad 10 godina
da nedelju dana od kupovine moraš da vraćaš komp da bi nešto dopravili :think:

ako bi sad promenili način poslovanja , počećemo da sumnjamo da nešto stvarno nije u redu :sad2:

a osim toga je i prilika za upoznavanje i socijalizaciju sa lepim sekretaricama :hvala:

ali i kineski delovi su dobrim delom zaslužni , na to mogu da se vade :rumenko: kad nemamo FAA i FDA i EASA agencije i svašta se uvozi

Ja sam skoro kupovao nov auto, ne neki najeftiniji ali ne i najskuplji. Posle par dana sam imao 3-4 reklamacije na prodati proizvod. Šta to znači? Da je danas normalno da je roba poluproizvod koju treba reklamirati. Nemam ja ništa protiv ako je sve kako treba i te reklamacije budu uklonjene... Ali pošto smo mi balkan, ovde se odmah ZAJEBAVA potrošač jer se klasifikuje kao ovca. Ja tu postajem gadan i gazim sve redom dok me na kraju direktor ne nazove da se izvine. Kako male firmice a tako i velike korporacije.

Imao sam situacije da saljem mejlove u inostranstvo posle čega mi se usija telefon od poziva ovih naših domaćih gnomova iz predstavništva. Možemo na sve načine da igramo, uredno upozorim prvo.

Back