"Weak era" diskusija

Koja je bila jača 'era'?

• Ukupno glasova
    6

gost 336946

Elita
Poruka
23.437
Jedan dio teniske javnosti, posebno oni koji naginju Djokoviću i Nadalu, smatraju da je Rodžer Federer bio dominantan u eri slabijih igrača, kada nije imao dostojnog protivnika, nakon što su velikani poput Samprasa i Agasija otišli u penziju. Drugi, pak, tvrde da je "era slabih" na snazi u posljednjih desetak godina jer, navodno, mladje generacije tenisera nijesu dorasle velikoj trojci.

Šta vi mislite? Je li jača konkurencija bila u doba Rodika, Hjuita, Safina, H.K. Ferera, ili nešto kasnije kad su stasali Djoković, Marej, Del Potro, Vavrinka itd?

Tenis pratim otkad znam za sebe Imam dovoljno leta da sam se nagledao i mečeva iz starije ere. Baš mi žao što sam propustio finale Vimbldona Federer - Rodik 3:2. Tog dana smo na selu brali lavandu. Kako god, odluka u ovoj anketi je laka: slažem se sa sasastom. Trojac Federer-Nadal-Đoković je u pomenutom vremenskom rasponu odigrao toliko epskih mečeva, kakvi bi se teško našli u starijoj eri. Svaka dalja priča je suvišna.

Tebra Federer se krljao sa matorim Agasijem, Safinom, Hjuitom, Rodikom.. Uz dužno poštovanje, smešni su naspram Đokovića i Nadala.. Pa od 2010 je Federer uzeo 4 ili 5 GS, što je smešno. Đoković 16 ja mislim, Nadal RG i ako je ubo još par sa strane. Svakako ih je Novak izdominirao, sem šljake. I objektivno gledano, sve su prilike da će uzeti i Vimbldon i US open ove godine, gledajući formu. Ne što je naš, ali ako bude igrao bar još 3 godine na ovakvom nivou, imaće na kraju 400 nedelja na prvom mestu i bar 25 GS. I tu priča o GOATu završava. Do nekog novog Novaka u budućnosti.

ni malo nisi realan
kad si nadmoćan naravno da nemaš konkurenciju...

Kako nisam realan? Sam si rekao, kad si nadmoćan nemaš konkurenciju, a činjenica da je Đoković dobio tipa sedam ili osam finala sa Federerom, a ovaj samo jedno ili nijedno, ne mogu da se setim, jasno govori ko je nadmoćan. Dakle, ništa Federeru ne znači što je osvojio sve te trofeje, kad ih nije osvojio onda kada se računa, a to znači protiv najboljih.

Kako nisam realan? Sam si rekao, kad si nadmoćan nemaš konkurenciju, a činjenica da je Đoković dobio tipa sedam ili osam finala sa Federerom, a ovaj samo jedno ili nijedno, ne mogu da se setim, jasno govori ko je nadmoćan. Dakle, ništa Federeru ne znači što je osvojio sve te trofeje, kad ih nije osvojio onda kada se računa, a to znači protiv najboljih.
:roll::roll::roll:
ma važi, sve se slažem

Moramo da budemo realni, Federer je skoro sve svoje trofeje osvojio dok nije imao konkurenciju, a kada je dobio konkurenciju u vidu Đokovića i Nadala, bukvalno je završio kao lepa uspomena, ali ništa više od toga.
Ako istu budalastinu napises 100x ne znaci da ona postaje istinita. Pod jedan, imao je Nadala koji je bio nepobediv na sljaci. A za ostale, uradi domaci zadatak.

Back