Waterpolo reprezentacija Srbija-Delfini

Ljudi nemojte da pricate da srpski vetrpolo nema buducnost. Nasa juniorska reprezentacija je vicesampion Evrope. Svaka cast i juniorima na srebru i seniorima na brozni

Znas li ti koliko su zlata osvojili kosarkaski juniori od 2000. na ovamo,pa gde su?
Zasto sad Duda vadi kestenje iz vatre?
Uljuljkao se i vaterpolo u uspesima seniora,ali kad odu 2-3 kljucna igraca,plasim se kosarkaskog scenarija.

Znas li ti koliko su zlata osvojili kosarkaski juniori od 2000. na ovamo,pa gde su?
Zasto sad Duda vadi kestenje iz vatre?
Uljuljkao se i vaterpolo u uspesima seniora,ali kad odu 2-3 kljucna igraca,plasim se kosarkaskog scenarija.
Zamena za Vujasa neka bude Vanja, za Sapica neka bude Prlainovic, a za Dachu moze Filipovic ...

Tek kad ove legende od iz repke, onda ce ova trojca da dobiju mnogo vise prostora a vise su nego dostojne zamene ... Pjetlovic i Nikic su isto mladi igraci, i dodaj tome one Partizanove klince koji redovno igraju u LS i dolaze do zavrsnica, i nema potrebe za strepnjom ...

Nasi su delfini pokazali sta znaju i kolko znaju to sto nismo 1 ili 2 je tuzno ali smo sa druge strane 3 i to je dobro,sto se tice nasih delfina na OI su se pokazali ali ne tako dobro kao i na ostalim takmicenima,Serbia-Hrvatska 8-11,Spanija-Serbia 5-9,Italija-Serbia 12-11,SAD-Serbia 2-4[1 mec],SAD-Serbia 10-5 za amere[2 mec] sve ove utakmice smo dobro igrali,ali nije to to nemam nam Dace,stalno smo mislili o njemu sto je normalno,ali Daca je bio snama pratio je na TV nase delfine do kraja OI.E sada ne znam kada pocinje u Londonu OI valjda za 4 godine

Nasi su delfini pokazali sta znaju i kolko znaju to sto nismo 1 ili 2 je tuzno ali smo sa druge strane 3 i to je dobro,sto se tice nasih delfina na OI su se pokazali ali ne tako dobro kao i na ostalim takmicenima,Serbia-Hrvatska 8-11,Spanija-Serbia 5-9,Italija-Serbia 12-11,SAD-Serbia 2-4[1 mec],SAD-Serbia 10-5 za amere[2 mec] sve ove utakmice smo dobro igrali,ali nije to to nemam nam Dace,stalno smo mislili o njemu sto je normalno,ali Daca je bio snama pratio je na TV nase delfine do kraja OI.E sada ne znam kada pocinje u Londonu OI valjda za 4 godine

Nece bas biti da smo sve igrali dobro.
Sa Hrvatskom je igra bila ocajna od druge cetvrtine do kraja.Sa Amerima u polufinali ista prica.
Odlicnu igru smo pruzili samo u duelu sa Spanijom i sa CG za bronzu.
Ostale nisu bitne za analizu iz vise razloga.
A sto se tice Dace i igara nase reprezentacije...dobro,nedostaje nam,ali da bas toliko misle na njega...idi,bre.;)

NOVI SAD - Danilu Ikodinoviću predstoje još najmanje dve manje operacije u Kliničkom centru u Novom Sadu, a zatim rehabilitacija, najverovatnije u banjama u inostranstvu. Za oporavak poznatog vaterpoliste neophodna je banja koja može da mu obezbede sve uslove za vežbe u vodi i na suvom, ali i odlične fizioterapeute, specijalne uređaje za masažu i spa centre, saznaje „Blic“.

Pre odlaska u banju na rehabilitaciju Ikodinović mora da nauči ponovo da koristi desnu ruku. Povratak funkcije povređene ruke, kao i fizikalna terapija u naredna dva meseca će se obavljati u Novom Sadu ili nekoj od bolnica u Beogradu.
Ikodinović je pre više od dva meseca doživeo tešku saobraćajnu nesreću i život mu je visio o koncu. Prošle nedelje izašao je iz bolnice. U pratnji supruge Nataše Bekvalac, juče je došao na previjanje u Klinički centar Vojvodine. Teško hoda, a na nogama i glavi su vidljivi ožiljci od nesreće, dok je desna ruka još fiksirana debelim slojem zavoja. Ipak, osmeh Dači nije silazio s lica.
Na previjanje je stigao u 8.30 časova. Čuvajući povređenu desnu ruku, Ikodinović je lagano izašao iz „mini morisa“, a potom sporim, ali sigurnim korakom, praćen suprugom Natašom, otišao ka Klinici za rekonstruktivnu hirurgiju. A tu su mu, očigledno, saopštene dobre vesti, jer je samo dvadesetak minuta kasnije Ikodinović u pratnji hirurga i supruge, nasmejan krenuo ka Klinici za ortopediju na ostale preglede. Dok su prolazili kroz Klinički centar, Danilo i Nataša odgovarali su pogledima i mahanjem na pozdrave osoblja.

Dok gledaju kako hoda, pacijenti i osoblje jedva mogu da poveruju da mu je pre samo dva meseca život visio o koncu. A za to je, govore lekari među sobom, zaslužna samo snaga sportiste.
Na naredno previjanje Ikodinović dolazi sledeće nedelje.
- Desna ruka vaterpoliste je vitalna, ali on nju ne može mnogo da je pomera zbog mišićne mase koja je odstranjena i nerava koji su povređeni. Krvni sudovi na ruci su dobri, dok su nervi, koji su u saobraćajnoj nesreći skoro počupani, za sada najveći problem - navodi izvor „Blica“.

Operacija u Parizu za nekoliko meseci
Danila Ikodinovića posle rehabilitacije čekaju operacije na nervima desne ruke, ali se one neće obaviti u narednih šest do osam meseci. Da li će Ikodinović na završnu operaciju ići u inostranstvo zavisi od toka oporavka vaterpoliste. Za sada je izvesno da odlazak u Francusku, o kome se spekuliše, neće doći u obzir do leta naredne godine. Tada bi Danilo mogao da se nađe na Državnom institutu u Parizu.

izvor: kurir
JEDNA JE SRBIJA
DENIS ŠEFIK NEĆE IGRATI ZA CRNU GORU I TVRDI DA ĆE BRANITI ZA SVOJU ZEMLJU ČIM SELEKTOR DEJAN UDOVIČIĆ DOBIJE OTKAZ

Denis Šefik tvrdi da nikad neće braniti za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore, dok će za Srbiju izgarati i dalje samo da sa mesta selektora ode Dejan Udovičić. Doskorašnji golman srpske vaterpolo reprezentacije otvorio je dušu za Kurir i bez dlake na jeziku rekao sve što ga je poslednjih nekoliko dana razočaralo i povredilo.

- Nikad nisam rekao da ću igrati za Crnu Goru. Samo da moram da se odmorim. Mnogo sam se iznervirao povodom cele ove priče. Ja i dalje mnogo želim da igram za Srbiju. I braniću još bolje - kaže Šefik za Kurir i ističe da ne zna da li je on jedini od „vrbovanih“:

- Činjenica je da imam ponudu da zaigram za Crnu Goru, i to još od samog početka, ali nisam je prihvatio. Ne znam da li je još nekom od igrača nuđeno isto.

Šefik i dalje stoji iza odluke da neće biti golman Srbije dok je na klupi Dejan Udovičić. To što selektor nije želeo da ulazi u polemiku, Šefik ocenjuje nedostatkom argumenata.

- Njegova reakcija na moje optužbe u kojoj kaže da neće polemisati je normalna. Pa, argumenti su na mojoj strani. On je sebi dozvolio da izgubi polufinale samo da ne bi priznao da je pogrešio što me nije stavio na gol. Medalje stvarno stoje iza njega, ali on ne vodi Azerbejdžan. Mogu i ja da treniram tim sastavljen od NBA zvezda i da uzimam medalje. Samo za njegovo vreme dozvolili smo sebi da ostanemo bez medalje na velikom takmičenju, SP u Melburnu, i da izgubimo polufinale od Amerikanaca.

Posle mnogo „proverenih“ informacija o pozadini sukoba sa Aleksandrom Šapićem, Šefik želi da stavi tačku na taj slučaj.

- Da rešimo jednom zauvek. Šapić i ja smo se zakačili zato što mi je zamerio da nisam bio deo ekipe od momenta kada me je Udovičić stavio na klupu. Mislim da je u sveopštoj nervozi koja je bila prisutna samo njemu to tako izgledalo. I ja sam sigurno u svojoj nervozi preterao, ali i dalje smatram da sam imao pravo da se ljutim što sam skinut sa gola.

Šefik kaže da se o njegovom sukobu s Šapićem pisalo dosta toga što nema veze sa istinom.

- Nije istina da je Šapić izjavljivao kako je on najjači. Mi dugo igramo i treniramo zajedno. Mogu da kažem da se nikad nije stavljao ispred ekipe. Uvek je trenirao i radio kao ostali jer je, kao i svi, željan pobeda i dobrih rezultata. Svi umemo da pogrešimo i da mislimo da nam je mesto u reprezentaciji čvršće nego što jeste. To je normalno jer želimo najbolje - kazao je Šefik.

Misliš, ne vidiš mogućnost? Ako si na to mislio,ni ja je ne vidim jer mi Udovičić deluje kao dosta samoživ čovek,a vidi se da ima uporište u savezu.
Razloga ima Podosta. Pre svega,katastrofalna igra reprezentacije u Malagi i Pekingu. Ja ih nikada lošije nisam gledao. Kao što je i rekao Šefik,ne vodi on Azerbejdžan ,pa da se oduševljavamo medaljama... Potpuno poremećeni odnosi u ekipi, konflikt sa najboljim golmanom na svetu, konflikt sa jedinim levakom u ekipi( koji je bolje igrao pre dve godine nego sada), nedostatak autoriteta, taktički inferioran u odnosu na Porobića i Kemenjija, na tajmautima ga niko živ ne sluša, neprestano širenje ruku i ponašanje kao da je došao da navija a ne da vodi jednu selekciju i povrh svega, nebulozne izjave. Primer: čovek je izjavio da je sada posle Pekinga shvatio kako je trebalo da vodi reprezentaciju i da sada vidi put do Londona. Brani se nekim medaljama za koje je zaslužan koliko i moja baba, i ponaša se kao da je reprezentacija poligon za njegovu trenersku obuku. Sramota!

Ja se izvinjavam što nisam lepo analizirao, već samo ovako ovlaš bacao prve stvari koje su mi pale na pamet.:super:

I ja sada sam dobro razmislio i shvatio da treba Dejana Udovicica izbaciti iz reprezentacije i ako je moguce vratiti Nenada Manojlovica bivseg trenera SCG,a bilo bih jos bolje da se Srbija i Crna Gora spoje tj da se ajkule i delfini spoje i da budemo opet SCG i da opet nam bude trener Porobc ili Nenad Manojlovic.

Back