Wartburg 1.3

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.860
Bio je bio automobil koji se proizvodio od oktobra 1988 do aprila 1991. Wartburg 1.3 je bio restilizovana i redizajnirana verzija Wartburga 353 od koga se razlikovao u nekim estetskim detaljima. Bio je to ujedno i poslednji model Wartburga koji je sišao sa proizvodnih traka iz fabrike u Ajzenahu u nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj.
Za razliku od svog prethodnika Wartburga 353 koga je pokretao 1.0 dvotaktni motor, u Wartburg 1.3 se ugrađivao benzinski četvorocilindrični motor od 1272 ccm od Volkswagen Polo-a.

493249714_10233422408895668_5282401879015319101_n.jpg

Pre godinu dana imali smo kola
Ali su ih svinje pojele do pola
I posto volimo suludu brzinu
Kupili smo sebi Wartburg limuzinu

Wartburg limuzina, komforna masina
Pravio je Pera iz bivseg DDR-a
I ne da ga je napravio nego svaka cast
Stalno mu iz auspuha curi neka mast

Ima branik od betona, mozes ubit' slona
A sedista mu meka k'o kita poneka
Sve uplate prima moga sina deda
Nece dobit' kola taj ko mito ne da

Wartburg limuzina stoji u garazi
Garaza kraj svinjca pa sam ja na strazi
Da mi svinje opet ne pozderu kola
K'o sto su mi Trabanta pojeli do pola
I odem da se odmorim i popijem par piva

Kad ne lezi vraze, svinje hranu traze
Ali Wartburg nije kao Trabant truba
Zbog Wartburga su svinje ostale bez zuba

Wartburg limuzina najduza masina
Cet'ri metra lima i pet meteri dima

Bio je bio automobil koji se proizvodio od oktobra 1988 do aprila 1991. Wartburg 1.3 je bio restilizovana i redizajnirana verzija Wartburga 353 od koga se razlikovao u nekim estetskim detaljima. Bio je to ujedno i poslednji model Wartburga koji je sišao sa proizvodnih traka iz fabrike u Ajzenahu u nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj.
Za razliku od svog prethodnika Wartburga 353 koga je pokretao 1.0 dvotaktni motor, u Wartburg 1.3 se ugrađivao benzinski četvorocilindrični motor od 1272 ccm od Volkswagen Polo-a.

Pogledajte prilog 1719506
Ipak, treba znati da se taj VW motor nije baš proslavio. Ugrađivao se i u sarajevskog Golfa JGL.

Imao sam licno jedan pre nekih 27-28 godina jer sam vozio Toyotu MR2 pa mi je trebao i radni auto i kupim Wartburg 1,3 1991 sa 29k km kao nov i sluzio me je samo tako. Bas dobar auto je bio.

Back